Najlepsza zupa z soczewicy, z ziemniakami, na żeberkach. Nawet dziecko się zajada, co nie jest regułą. To wspaniały przepis na zupę z soczewicy czerwonej lub zielonej oraz idealny pomysł na obiad!
Pyszna i niezwykle prosta do zrobienia. Ten przepis w Waszym wykonaniuDodaj swoje zdjęcie. Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekany seler. Dodać pomidory i smażyć jeszcze przez 8-minut. Przełożyć do garnka z soczewicą.
Zupa z czerwonej soczewicy. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, przesmażamy w garnku na rozgrzanym oleju, wlewamy bulion warzywny. Kilka minut przed końcem dodajemy koncentrat i przecier pomidorowy.
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, wsypujemy soczewicę, gotujemy do miękkości. Idealnie wpisuje się w jesienne i zimowe menu. Mimo długiej listy składników zupa jest bardzo prosta do przygotowania. Podstawą dania jest oczywiście soczewica.
Pamiętaj też, że z soczewicy (obojętnie jakiej) możesz zrobić mąkę. Trzeba po prostu ją zmielić w młynku lub jakimś urządzeniu wysokoobrotowym. I nie byłabym sobą, gdybym nie napisała, że z soczewicą można również zrobić… ciasto. Rozgrzewająca zupa z soczewicy to sprawdzony sposób na sycący jesienny obiad. Przecież każdy już robi brownie z fasoli.
Zobacz przepis na zupę z dyni i soczewicy oraz wiele innych i wybierz, która smakuje najlepiej! Sprawdź przepis na zupę z soczewicy czerwonej! W dużym rondlu rozgrzej oliwę, włóż cebulę z czosnkiem i podsmaż na szklisto.
Wsyp opłukaną na sicie soczewicę. Dodaj obraną i pokrojoną w drobną kostkę marchew i smaż razem minuty. Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Krem brokułowo selerowy z jajem. Szybko i wygodnie przeliczysz gramy na łyżki, łyżeczki, szklanki, sztuki!
W tym miejscu możesz zgłaszać sytuacje, w których może dochodzić do nadużyć lub błędów technicznych. W poniższej ramce wpisz problem, który zwrócił Twoją uwagę. Do niej makaron pasuje idealnie. Można się zatem pokusić o to, by nazwać ją zupa pomidorowa z soczewicą. Szukasz oryginalnego przepisu na dzisiejszy obiad?
Dobrym wyborem będzie podawana na gorąco zupa z soczewicy (najczęściej zielonej bądź czerwonej) z dodatkiem warzyw. Zazwyczaj przygotowywana jest na sposób wegetariański, ale równie dobrze można przyrządzić ją z użyciem mięsa. Jej przygotowanie nie zajmie Ci dużo czasu. ZUPA KREM Z SOCZEWICY W taki dzień zupa krem z soczewicy z mlekiem kokosowym pasuje jak ulał. Zimniej się zrobiło, aż chce się zjeść coś ciepłego.
Gęsta zupa z czerwonej soczewicy, zwłaszcza podana w formie kremu, to doskonały sposób na rozpoczęcie uroczystego posiłku, a także na ciepłą kolację. Jest znakomita, ponieważ łączy w sobie delikatny smak soczewicy, słodką marchewkę i kwaskowaty przecier pomidorowy, który dodatkowo nadaje jej koloru oraz odpowiedniej konsystencji. Nie miałam dzisiaj ochoty na długie gotowanie. Dlatego też zupa z soczewicy z pomidorami pieczonymi była idealnym pomysłem!
Muszę przyznać że dokładnie każda zupa z soczewicy jest jednym z tych dań, które są u mnie traktowane jako ostatnia szansa na ciepły posiłek. Ale nie byle jaki, co to, to nie! Sprawdzony przepis na zupa krem z soczewicy od MniamMniam.
Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Polecam moją zupę krem z czerwonej soczewicy, rozgrzewającą i aromatyczną. Serdecznie polecam :-) Składniki: pół szklanki j czerwonej soczewicy, marchewka, cebula, ząbek czosnku, pietruszka (korzeń), ziemniaki, szklanka bulionu, 1. Soczewica czuje się dobrze również w daniach mięsnych. Warto wypróbować przepis na zupę z soczewicy.
Tak jak w zupie, gdzie jest jednym ze składników obok żeberek i boczku. Pomagał mi mój szybkowar. Uwielbiam zupę z soczewicy, to jedna z zup, które robi się błyskawicznie, jest sycąca i zawsze mi smakuje.
To przepis na najlepszą zupę z soczewicy, albo jeszcze lepszą niż najlepszą, serio. Jeśli spytasz się mnie jaką zupę robię najczęściej to będzie to właśnie zupa z soczewicy, moja. Wystarczy, że będziesz postępować według niego krok po kroku, a zupa uda się już za pierwszym razem :) Przygotowanie zupy krem z soczewicy nie zajmuje wiele czasu.
Ugotujesz ją w niecałe minut. Libańska zupa z soczewicy pachnie kuminem, u nas wciąż mniej popularną przyprawą, ale warto jej poszukać. Przepis na tę obłędnie żółtą zupę soczewicową nie jest skomplikowany.
Najlepiej smakuje z grzankami i zieloną pietruszką. Ja przeżywam szał na kuchnię arabską, w szczególności libańską. Zrobiłam zupkę dla córeczki bez przecieru a dla Nas z przecierem #128578; Obie wersje były smaczne, ale jednak z przecierem zupa jest lepsza #128578; I w końcu, dzięki Pani blogu, trafiłam na dobry przepis na zupę z soczewicą #128578; W następnej kolejności będzie zupa prowansalska #128578; Pozdrawiam.
Pamiętaj, aby wcześniej zalać soczewicę ciepłą wodą, dzięki temu będzie odpowiednio miękka. Jeśli zupa będzie dla Ciebie zbyt kwaśna, dolej niewielką ilość soku jabłkowego. Po zmiksowaniu wszystkich składników, dopraw zupę sokiem z cytryny, dla pikanterii możesz dodać odrobinę pieprzu kajeńskiego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.