Zupę z serków topionych podaję najczęściej z grzankami czosnkowymi, posypaną posiekaną pietruszką i szczypiorkiem, i do tego samego zachęcam również Was. Każda kremowa i jednolita w konsystencji zupa zyska dzięki temu zarówno świeżość (zielenina) jak i chrupkość (grzanki), tak jak dzisiejsza zupa z serków topionych. Umilmy więc sobie ten czas dostarczając organizmowi dawki świeżych oraz pełnowartościowych warzyw. Wodę zagotowujemy w garnku, do wrzątku wrzucamy kostkę rosołową i rozpuszczamy. Odlewamy niewielką ilość wrzątku i rozpuszczamy w nim serki topione.
Dodajemy do wywaru i zagotowujemy. Kwintesencją serowych przysmaków jest z pewnością zupa krem serowa, przygotowana z serka topionego i gotowana na rosole. Jej kremowa konsystencja doskonale komponuje się z chrupiącymi grzankami czy diablotkami z ciasta francuskiego.
Zapraszam Cię na przepis na dobrą i łatwą zupę serową, a dokładniej na serowo-cebulową. Kremowa zupa serowa doskonała na obiad! Aromatyczna zupa z żółtego sera i zupa z serków topionych to tylko niektóre wersje zupy serowej.
Bez obaw, bo por pozbawiony ciemnozielonych części traci na swojej charakterystycznej ostrości, a dodatkowo jego smak łagodzi serek topiony. Dlatego gdy Paulina u siebie zaprezentowała tę zupę, postanowiłam ją przyrządzić - sprawdzony przepis już miałam. Zupa smakuje wyśmienicie! Dziś przepis na ulubioną zupę mojego narzeczonego. Ulubioną, to w sumie za mało powiedziane.
Zagotować wodę z rosołkami i bazylią. Następnie zmniejszyć gaz i dodać serki topione i mieszać do czasu rozpuszczenia. Robi się ją bardzo szybko i często gości na naszym stole jak brakuje nam czasu na wymyślne dania.
Czy moderacja, to praca ? Dodane przez WZ-tek w: Na każdy temat. Witam serdecznie Dziewczyny na Nowym Smakerze! Skrzydełko umyć,zalać zimną wodą i ugotować do miękkości,wyjąć a wywar przecedzić 2. Marchewki ,pietruszkę i por oczyścić,umyć.
Pietruszki i marchewki pokroić w słupki ,a por w półplasterki. Przełożyć do przecedzonego wywaru i gotować do miękkości. Moja zupa serowa z serków topionych z dodatkiem sera cheddar oraz sera pleśniowego lazur smakuje nam najlepiej z domowymi grzankami. Przepis na zupę serową z dodatkiem grzanek to moja ulubiona wersja i propozycja do zrobienia w pierwszej.
Robiłam zupę dzisiaj na nieco zmodyfikowanym przepisie. Po zeszkleniu ząbków czosnku i średniej cebuli, dodałam do bulionu z rozpuszczonymi serkami. Jest tak dobra, że nie sposób krzyknąć po spróbowaniu jednej łyżki: Ale czad! Zupie daleko od wykwintności, to żaden klarowny bulion, czy subtelna zupa krem, ale kto raz jej spróbuje będzie chciał ją robić zdecydowanie. To jedna z moich ulubionych zup.
Dziś, gdy byłam z córeczką na spacerze, poczułam pierwszy powiew wiosny. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę do mielenia. Miał być tylko krem z serków topionych a wyszła zupa krem z serków, pieczarek, z makaronem i grzankami;) min łatwe tanie.
Dania główne rolada z boczku i mielonego miesa. Podstawą zupy serowej jest bulion warzywny lub po prostu domowy rosół. Ja swoją serową przygotowuję na bazie rosołu i serków topionych. Bardzo dużą popularnością cieszy się zupa serowa z pulpetami, z makaronem lub grzankami. Dziś wypróbuj przepis na wyjątkowo gęstą i sycącą wersję na bazie serków topionych i Bulionu warzywnego WINIARY!
Szczególnie, że jej ugotowanie zajmie ci zaledwie pół godziny. Kalkulator kalorii - sprawdź ile kalorii zawierają twoje posiłki. Tabele kalorii, wartości odżywcze, kalorie produktów, kcal, białko, węglowodany, tłuszcz, tabela kalorii. Aromatyczna, pyszna zupa pieczarkowa z serkiem topionym będzie świetna na weekendowy obiad dla rodziny.
Przyrządzamy ją na wywarze z włoszczyzny z Bulionem warzywnym WINIARY, do którego dodajemy podsmażane pieczarki oraz kawałki piersi z kurczaka i zieloną fasolkę szparagową. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na zupa z serków topionych z mięsem mielonym. SKŁADNIKI NA ZUPĘ: litra bulionu drobiowego serków topionych po 1g każdy oliwa ząbki czosnku gałka muszkatołowa sól pieprz czarny siekana natka pietruszki SKŁADNIKI NA PULPETY: 2g mięsa mielonego czerstwa kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta posiekana nieduża cebula jajko sól pieprz SPOSÓB. Ugotuj ją na bazie serków topionych i podaj z grzankami!
Sprawdź przepisy na Gotujmy. Przygotowuje się ją naprawdę szybko i nie wymaga dużo pracy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.