Opis przepisu: Autor: WINIARY W upalne letnie dni idealnie sprawdzą się dania jarskie, obfitujące w soczyste warzywa. Jedną z propozycji o nieco śródziemnomorskim rodowodzie jest leczo warzywne przygotowywane z cukinii, bakłażana i trzech rodzajów papryk. Wykonanie trwa chwilę, a smak jest zachwycający.
Wymarzona kompozycja smaków dla wszystkich miłośników warzyw. Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki. W czym tkwi sekret dobrego leczo? Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia.
Dzisiaj mam dla was bogate, pyszne leczo warzywne z fasolą, bakłażanem, papryką i pomidorami. Moje leczo warzywne jest taką alternatywną dla gulaszu warzywnego, dla duszonej fasoli czy pieczonych warzyw, którą możecie jeść od rana do wieczora. Pyszne danie całoroczne dla tych, którzy nie przepadają za mięseleczo warzywne.
Uwielbiam jego smak i te kolory w garnku i na talerzu! Takie leczo z warzywami szczególnie polecam teraz, zimą, kiedy każdy z nas potrzebuje solidnej dawki witamin. Jest pożywne i rozgrzewające. Jako dodatki można do niego podać ryż lub pieczywo.
Ratatuj to francuskie leczo warzywne, przygotowywane na bazie cukinii, bakłażana, pomidorów i papryki. Wśród licznych dań z bakłażana i cukinii, to znajduje się zdecydowanie w czołówce stawki. Na naszych stołach leczo też jednak chętnie gości – i latem, i zimą. Podajemy proste przepisy na leczo domowej roboty.
Tym razem leczo warzywne, bez dodatku mięsa, ale też bez dodatku tłuszczu. To co lubię w tym daniu to po pierwsze prostotę przygotowania, a po drugie to to, że nawet na zimno smakuje fantastycznie. Dzięki naszemu przepisowi możesz zrobić leczo także w środku zimy, gdy warzywne stragany świeca pustkami.
Przykład dania, do którego możemy wykorzystać sezonowe letnie warzywa, także wtedy gdy nie mamy za bardzo innego pomysłu co z nich przygotować. Duszone warzywa z ulubionymi dodatkami są pyszne. Bardzo ważne są w leczo kolorowe papryki oraz papryka w proszku. Ja do leczo dodaję też paprykę wędzoną, która pasuje do tego dania, jak do żadnego innego. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji.
Leczo jest daniem typowo węgierskim. Warzywne leczo z klopsikami podane z ryżem lub świeżym pieczywem. Składniki: papryka czerwona szt.
Dania główne Potrawka warzywna (leczo) 8odsłon Prosto, smacznie i aromatycznie. Tradycyjne leczo podanie w nieco innej wersji. A leczo musi być lśniące, gęste, błyszczące i pełne dymnego, głębokiego aromatu – dlatego poniżej znajdziecie garść zasa jak przygotować dokładnie takie porządne, wegańskie, węgierskie leczo: Wędzona papryka: najważniejsza przyprawa, która sprawia, że jarskie leczo ma głęboki, dymny aromat. Mam również przepyszną wersję na całkowicie bezmięsne leczo, czyli leczo warzywne.
W moim przepisie na to leczo znajdziecie też czosnek, który nie za często pojawia się w leczo węgierskim a jest bardziej tradycyjnym dodatkiem u nas w Polsce i na Słowacji. Przejdźmy jednak do naszego leczo. Staram się, aby w dietach pojawiały się owoce i warzywa sezonowe, aby dostarczyć jak najwięcej witamin i minerałów. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.
Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Przepis na leczo warzywne z duszoną wieprzowiną ;) Dzisiaj przepis na leczo warzywne, które najczęściej przygotowuję, gdy wracam z pracy do domu. WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga WSZYSTKO SMACZNE. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.
Smakuje wyśmienicie, jest zdrowa i odżywcza. Przepis przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej Dietosfera. Porcja dostarcza 2kcal. Pomidory, cukinia, papryka powoli w coraz lepszej cenie i powoli coraz lepsze w smaku, czas na pyszne warzywne leczo. Dzisiejszy przepis na leczo to wersja wegańska, przygotowana zgodnie z regułami postu warzywno – owocowego dr Dąbrowskiej.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na warzywne leczo z cukinią. Warzywa są miękkie, ale nie rozgotowane, a całość doprawiona ziołami i pomidorową passatą smakuje wybornie. Smaczny i szybki obiadek na każdy dzień.
Odkryj świat zdrowej kuchni pełnej warzyw i pysznych pomysłów! Sposób przygotowania: W dużym garnku rozgrzej trochę oleju. Podsmaż na nim posiekane cebule. Przepisy na leczo są różne. Niektórzy lubią dodać do lecza.
Zobacz, jak zrobić leczo.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.