Podstawą są oczywiście warzywa, w tym papryka i cebula, dzięki czemu można je stworzyć w wersji wegetariańskiej. Najpopularniejsze jest jednak leczo z mięsem rozumianym jako kiełbasa. Z czym można zrobić jeszcze to danie? Re: z czym podajecie leczo ? Ale musi byc takie bardziej geste, zeby ryz w tym wszystkim nie plywal. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni.
Przepisy z kategorii leczo z czym podawać. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Banany można spotkać w lodach, deserach lodowych (częste spotykanie bananów w lodach). Są też banany wokół których obwija się pierś z. Leczo z cukinią podajemy z pajdą świeżego chleba, ryżem lub ulubioną kaszą.
Jeśli dodatkowo posypiemy naszą potrawę na talerzu posiekanym szczypiorkiem i pokruszonym serem feta, to będzie wyjątkowy i kolorowy obiad. Jeżeli zależy nam na efektownym podaniu potrawy, możemy przełożyć ją do. W moim przepisie pojawi się ona w niewielkiej ilości. Jeśli jednak lubisz leczo z większą ilością mięsa, to zapraszam po przepis na leczo z kiełbasą. Dla miłośników bardziej bogatych dań warzywnych, do których dodaje się nie tylko podstawowe warzywa, a przy tym leczo zawiera jeszcze kiełbasę, polecam mój przepis na leczo z. Można z niej wyczarować delikatne placuszki lub leczo.
Można ją też faszerować warzywami lub mięsem. Ja postanowiłam zrobić zapiekankę. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.
Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Dodatki, o jakie wzbogacimy nasze leczo z cukinii, dają sporo możliwości.
Zacznijmy od tego, że danie to doskonale smakuje ze świeżą bułką lub bagietką. Co więcej, kromki bułki pozwalają dokładnie wyczyścić talerz z sosu, co z pewnością uwielbiają robić łasuchy i miłośnicy tej potrawy. Dzisiaj mam dla was bogate, pyszne leczo warzywne z fasolą, bakłażanem, papryką i pomidorami. Moje leczo warzywne jest taką alternatywną dla gulaszu warzywnego, dla duszonej fasoli czy pieczonych warzyw, którą możecie jeść od rana do wieczora. Wymarzona kompozycja smaków dla wszystkich miłośników warzyw.
Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki. W czym tkwi sekret dobrego leczo? Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia. Myślę, że to zależy od przyzwyczajenia. Ja akurat lubię z gotowanymi ziemniakami, ale ja jestem (z przekonania) tzw.
Tobie tu ziemniaki pasować nie będą. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Pyszne danie całoroczne dla tych, którzy nie przepadają za mięseleczo warzywne.
Takie leczo z warzywami szczególnie polecam teraz, zimą, kiedy każdy z nas potrzebuje solidnej dawki witamin. Uwielbiam jego smak i te kolory w garnku i na talerzu! Jako dodatki można do niego podać ryż lub pieczywo. Jest pożywne i rozgrzewające.
Może być w wersji mięsnej i wegetariańskiej. Na pewno znajdą się tam warzywa - od cebuli po cukinię.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.