poniedziałek, 30 czerwca 2014

Deser lodowy przepis

Parfait (mrożony krem) to wywodzący się z Francji deser podawany w wysokim kielichu lub miseczce. Parfait przygotowuje się najczęściej z masy mleczno-jajecznej, bitej śmietany oraz letnich owoców (malin, truskawek, jagó jeżyn), które układa się warstwowo. Deser jest także smaczny z ciemną mleczną czekoladą, wanilią i likierem.


Trzy przepisy na pyszne desery lodowe. Zobacz, jakie pyszne desery możesz przygotować ze składników, które są dostępne w sklepach! Sprawdź autorskie przepisy Elżbiety Grycan!


Desery lodowe w pucharkach z bitą śmietaną, lodowy mus owocowy, owocowy sorbet czy lodowe kanapki… Desery lodowe mają mnóstwo wersji, każda z nich jest pyszna i co ważne latem - orzeźwiająca. Poznaj, jaką jeszcze formę może przybrać deser z lodami i zobacz wszystkie przepisy na desery lodowe. Jakie owoce pasować będą najlepiej?


Deser lodowy przepis

Dobrym rozwiązaniem będzie deser lodowy z truskawkami i bezą. Na ich bazie można przygotować specjał rodem ze słonecznej Italii. Włoski deser lodowy o nazwie Semifreddo jest przepyszny, a przepis na jego wykonanie jest dość prosty.


I to nie tylko w sezonie letnim, a przez cały, okrągły rok. Zamiast samych lodów z bitą śmietaną, można zaserwować je w bardziej eleganckiej formie - w formie ciasta. Pieczemy biszkopt, układamy na nim lody i przykrywamy bitą śmietaną osłodzoną bezami. Pyszne, proste i eleganckie.


Bardzo atrakcyjny deser. Ulubione lody na cienkim biszkopcie pokryte są grubą warstwą bezy. W sam raz na upały, chociaż nie tylko.


Jesienią najczęściej ptzygotowuję go z owocami z nalewki. Chałwa podkręca smaki i aromaty. Efektownie prezentujący się deser lodowy, którego nie powstydziłyby się najlepsze kawiarnie?


Dzięki temu przepisowi to możliwe. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na deser lodowy. Owoce rozdrobnić i układać na przemian owoce z pianką, na koniec dać gałkę lodów, ozdobić owocami. Deser tiramisu przygotowuje się z nasączonych w mocnej kawie biszkoptów oraz serka mascarpone. Najlepiej smakuje posypany po wierzchu kakao.


Panna cotta to deser ze śmietany wymieszanej z żelatyną, podawany najczęściej z owocami. Oba desery najlepiej smakują, gdy przed podaniem schłodzi się je w lodówce. Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Egzotyczny deser lodowy Motyl. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Kiedy zbliża się lato nie ma nic bardziej kuszącego niż błyskawiczny deser lodowy : ) Czy znacie już lody DIONE z najwyższej jakości belgijską czekoladą, które nie dość, że są pyszne, to nie zawierają również wzmacniaczy smaku, konserwantów i substancji słodzących?


Najpierw kroimy owoce na małe kawałeczki. Ubijamy śnieżkę z mlekiem. Na dno pucharków wykładamy: po dużej łyżce śnieżki, następnie łyżka dżemu porzeczkowego, łyżka śnieżki, duża łyżka lodów, owoce, śnieżka i dekoracja. Pierwsze ciepłe dni w roku to zawsze znak, że zbliża się sezon na lody :) Dlatego dziś proponuję deser inspirowany Sycylią, czyli słoneczną wyspą znaną m. Dla mnie jako młodego stażem taty bardzo ważne jest, aby wyciskać to co najlepsze z każdej chwili spędzonej z rodziną.


Lodowy deser z wiśniówką. Do wykonania deseru potrzebujesz:lodów, wiśni, bitej śmietany. Deser, zwłaszcza w porze letniej, bywa przygotowywany głównie dla ochłody. Jak zrobić deser lodowy – domowe przepisy na wyśmienite desery.


Deser lodowy przepis

W tym przypadku idealne są desery lodowe, najlepiej z dodatkiem lodów sporządzonych wg domowej receptury. Desery serwowane na zimno estetycznie prezentują się w pucharkach. Jak szybko pozbyć się malinki? Przebrania na Halloween. Co jeść po wyrwaniu ósemki?


Szybki do zrobienia deser lodowy, z domowych lub gotowych lodów, z malinami w likierze kokosowym oraz polewą czekoladową z dodatkiem pianek marshmallows. Jeśli czekoladowa polewa z piankami przypadnie Wam do gustu, możecie wykorzystywać ją do innych deserów, np. Ciesz się z odkrywania nowych pokarmów i dań z najlepszych Deser.


Deser lodowy przepis

Poznałem ten hiper-czekoladowy deser dawno temu, kiedy miałem okazję pomieszkiwać w Wielkiej Brytanii, a w Polsce niepodzielnie panował czekoladowy „Murzynek”, który dopiero po kilku latach zaczął ustępować miejsca bardziej czekoladowemu i smaczniejszemu Brownie. Tradycyjne brownie piekłem wiele razy (przepis znajdziesz tutaj), wiele razy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty