piątek, 27 czerwca 2014

Leczo przepis tradycyjny

Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np.


Tradycyjny przepis W lecie ta smaczna i aromatyczna potrawa często gości na polskich stołach, choć niekiedy ma mało wspólnego z węgierskim oryginałem, w którym nie pojawia się cukinia czy bakłażan. Wyniki wyszukiwania dla przepis na tradycyjne leczo pokaż przepisy tylko ze zdjęciami. Co roku wczesną jesienią gotuję leczo. Dlaczego właśnie wczesną jesienią? Bo wtedy mam dostęp do wspaniałej, kipiącej aromatem i smakiem.


Przygotowanie dania leczo – lecso Boczek pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na oleju, aż się lekko zrumieni. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę i chwilę smażyć. Wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, dusić ok. Zdjąć z ognia i dodać paprykę w proszku, wymieszać.


Klasyczny przepis na polski sernik ze zmielonego twarogu, z utartym masłem i żółtkami. Pieczony do zrumienienia się wierzchu i posypany po upieczeniu cukrem pudrem. Możecie zrobić go w wersji waniliowej lub pomarańczowej czy cytrynowej (dodając wanilię lub skórkę z pomarańczy czy cytryny).


BIGOS – NAJLEPSZY PRZEPIS (TRADYCYJNY, DOMOWY) – to jeden ze sprawdzonych, tradycyjnych, domowych przepisów. Zakochacie się w tym smaku, a najlepsze jest to, że możecie go przygotować więcej i zagotować w słoikach. LECZO - pyszny, wypróbowany przepis na domowe leczo. Moja rodzina uwielbia leczo na obiad.


Możesz również do nas napisać maila lub wysłać list tradycyjny, wówczas będziemy musieli przeprowadzić weryfikację. Jej pozytywny wynik da nam możliwość wysłania Tobie kopii Twoich danych osobowych. Latem, kiedy mamy pod dostatkiem warzyw często wymyślamy różne nowe dania i prawie wszystkie nazywają się – leczo #128578; Jednak to prawdziwe węgierskie leczo jest trochę inne niż te, które przygotowujemy „z tego co mamy” Węgierskie, czyli oryginalne Lecsó to niestety nie „zupa” lub też rzadki sos z rozgotowanej cukinii, pieczarek i papryki. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy!


Wiosną bardzo lubię warzywne dania. W szczególności dotyczy to młodej cukinii, która z reguły jest niepozorna ale w dobrze doprawionym leczo smakuje wybornie. Wiem, że przepisów na leczo jest całe mnóstwo, ja jednakże zamieszczę ten, który uważam za najbardziej tradycyjny, domowy. Ryba po grecku i ryba po grecku fit.


Przepis na rybę po grecku w dwóch wersjach. Prosty przepis tradycyjny oraz przepis na wersję fit, czyli ryba po grecku dietetyczna. Bogracz tradycyjny Spośród wielu dań jednogarnkowych, to inspirowany kuchnią węgierską bogracz jest tym, które na polskich stołach gości bardzo często. Panie domu lubią go gotować nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również na stosunkowo szybki czas przygotowywania.


Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze sk ó rki, a następnie kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w plasterki lub półplasterki w zależności od grubości wędliny. Paprykę oraz cukinie również kroimy w dość dużą kostkę. Bigos to danie tradycyjne - gości na stole z okazji świąt i większych uroczystości.


Jego przygotowanie wymaga czasu, bigos wielokrotnie podgrzewany i schładzany nabiera smaku. Oryginalne leczo to papryka, cebula i pomidory. Ja dodaję jeszcze kabaczka i kiełbaskę.


Wyśmienite danie jednogarnkowe. Polecane przepisy: leczo z kabaczkiem przepis Zobacz więcej. Zupy Tradycyjny krupnik staropolski. Nasz tradycyjny i bardzo prosty przepis na duży gar pysznego lecza :).


Zachęcam wszystkich do skorzystania z niskich cen warzyw i ugotowania tej pychotki jeszcze w sierpniu. Sernik tradycyjny - sposób wykonania: Pyszny tradycyjny sernik, taki jak robiło się w naszych domach kiedyś. Sernik ten robimy z białego, zwykłego twarogu, nie używamy do tego ciasta twarogu w wiaderkach. Na wstępie nastawiamy piekarnik na temperaturę 1stopni C aby się nagrzał. Twaróg dobrze odciskamy na sicie po czym mielimy.


Nasz przepis na flaki jak u mamy to klasyczna wersja, która posmakuje każdemu! Wbrew pozorom przepis na to, jak ugotować flaki wołowe nie jest mocno skomplikowany. Na początek przygotuj bulion zgodnie z instrukcją na opakowaniu.


Leczo przepis tradycyjny

Warto kupić już oczyszczone i obgotowane flaczki, wtedy wystarczy je tylko pokroić i zalać wodą oraz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty