czwartek, 7 listopada 2019

Pyszne leczo z kabaczka

Pyszne leczo z kabaczka

Leczo z kabaczka i parówek, krok po kroku. Przygotuj wcześniej wysoką patelnię oraz duży garnek z przykrywką. LECZO Z CUKINIĄ I KIEŁBASĄ- NAJLEPSZE LECZO NA ŚWIECIE! Fest Kuchnia 6views. Uwaga Babcia Gotuje 49views.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Następnie dorzucamy pokrojoną kiełbasę, a po kilku minutach kolejno pokrojone warzywa: paprykę, pomidory, marchewkę, kabaczka ( obranego ze skórki). Całość zalewamy bulionem. Ilość bulionu zależy od tego, czy wolicie gęstsze czy rzadsze leczo.


Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.


Polecam podawać leczo z bagietką. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Grażyna gotuje. W zasadzie posadzić mieliśmy cukinię.


Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Kabaczka obrać, łyżeczką usunąć miąższ, pokroić w kostkę, posolić i odstawić na minut, aby puścił sok, który należy odlać.


Na rozgrzanym tłuszczu w. Serwujemy sprawdzone przepisy na to sycące, pyszne i pachnące danie. Dania z cukinią w roli głównej. Do gotowania przyda się patelnia typu wok i duży garnek. Koktajle z cukinii – obniżają ciśnienie, poprawiają trawienie i oczyszczają.


Cebulę z kiełbasą przekładamy do większego garnka, dodajemy paprykę i chwilę dusimy pod przykryciem. W tym czasie kabaczka jeśli jest duży obieramy, usuwamy pestki, miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw. Aromatyczne leczo wypełnione po brzegi warzywami to pyszne jednogarnkowe danie.


Idealne dla całej rodziny! To treściwa i bardzo pyszna, oraz – co ważne dla zabieganych pracujących osób – błyskawiczna w przygotowaniu potrawa jednogarnkowa. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle kolorowa potrawa – użyj do niej aż trzech rodzajów słodkiej papryki. Leczo może, ale nie musi być daniem niskokalorycznym.


Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal. Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw.


Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Jest lekkie, szybkie, warzywne, sezonowe i smaczne. Trzeba cię dłużej przekonywać?


Niektórzy mogą zastanawiać się, czym właściwie jest leczo z kabaczka. Nie każdy zna takie określenie cukinii. Dokładnie tak, leczo z kabaczka to nic.


WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Najlepsze leczo robi mój Maż. Chodziłam, męczyłam, bo wielką na leczo ochotę miałam, no i się doczekałam.


Uwielbiam leczo, a szczególnie leczo z kiełbasą. Leczo to danie kuchni węgierskiej, bardzo sycące. Ważnym składnikiem, poza papryką czy pomidorami, jest smalec.


Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty