Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Czy znacie jakiś sprawdzony przepis na makowiec? Przepis na leczo do słoików na zimę. Młodą cukinię opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę (natomiast starszą należy obrać ze skóry i wydrążyć pestki, i takim przypadku trzeba jej mieć więcej, bo dużo odchodzi). Leczo, czyli papryka duszona z cebulą i pomidorami, ma w Polsce wiele odmian.
Jednak najbardziej klasyczne leczo to leczo najprostsze - bez grzybów czy dodatku wędlin. Takie leczo świetnie nadaje się do pasteryzowania w słoikach. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Leczo z cukinii do słoików na zimę przepis - Durszlak. Przetwory Leczo do słoików.
Jak w domu przygotować leczo na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Zobacz też inne najłatwiejsze przepisy. Leczo w słoikach, sprawdzony przepis na węgierski przysmak. Oto proste, niedrogie i. Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.
Węgierskie leczo zaadaptowaliśmy do tego stopnia, że stało się również naszym daniem narodowym. W dużym garnku na niewielkiej ilości oleju zeszkliłam cebulę. Dodawałam po kolei: paprykę, kabaczka, marchewkę, pomidory. Udusiłam warzywa na półtwardo.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Leczo nałożyłam do wymytych i wyparzonych słoików o pojemności ok. Słoiki zakręciłam i odstawiłam do góry dnem do wystudzenia.
Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na przetwory na zimę sałatki do słoików. Warzywne leczo pachnące słońcem i wakacyjnymi wspomnieniami. W tym roku nie udało mi się całej porcji zamknąć w słoikach, bo cześć zjedliśmy na bieżąco, od razu po przygotowaniu;) Teoretycznie jednak całość powinna się zmieścić w ok. Sprawdź tu sprawdzony przepis!
Zróbcie je koniecznie, bo jest pyszne! W tym przepisie podpowiadam, jak zrobić leczo do słoików w domowy i pyszny sposób. Przecież nic nie smakuje lepiej niż domowe leczo do słoików przygotowane samemu. Jak przygotować leczo do słoików w szybki i prosty sposób? A dzięki pasteryzacji możemy przygotować leczo do słoików na zimę, z cukinii, papryki i pomidorów również zimą.
Podaję Wam mój sprawdzony przepis. Zimą wystarczy podsmażyć na patelni cebulę z kiełbasą lub boczkiem, wyjąć leczo ze słoika, wymieszać, zagotować i jeść z apetytem! W rondlu o grubym dnie na oleju ryżowym partiami zeszklić.
Jest ono bardzo łatwe i dosyć szybkie do zrobienia. Warto poświęcić teraz trochę czasu na przygotowanie takiego pysznego leczo, aby zimą też delektować się tą potrawą! Jakiś czas temu publikowałam przepis na leczo z cukinii na zimę. Dziś przedstawiam nieco inny przepis- ale równie smaczny ! BLW Mama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga BLW MAMA.
PRZEPIS JEST SPRAWDZONY A LECZO JEST PRZEPYSZNE! Obserwuj autora Usuń z ulubionych Dodaj do ulubionych Jeszcze nie wypróbowany Oznacz jako wypróbowany Wyślij wiadomość autorowi Drukuj. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! Papryke myjemy, wyjmujemy nasiona i kroimy na paski.
Wkładamy do garnka pomidory, wkladamy na minute do wrzątku, wyjmujemy i wkładamy do zimnej wody, ściągamy skórkę, kroimy w ćwiartki lub drobniej i wkładamy do garnka z pokrojoną papryką. Solimy - ma być zdecydowanie słone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.