Zalać pomidorami z puszki, wymieszać i dusić na średnim ogniu przez około minut, od czasu do czasu mieszając. W tym samym czasie na patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso mielone i usmażyć, aż lekko zbrązowieje. Po około minutach sos zdjąć z ognia i zblendować (lub ewentualnie przetrzeć przez sitko). Spaghetti z pomidorami, papryką i mięsem mielonym 669.
SPAGHETTI Z MIĘSEM MIELONYM I SOSEM POMIDOROWYM. Na oliwę wrzucamy ząbki czosnku, chwilkę przesmażamy aby ,,oddał aromat oliwie. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno siekamy, gotowe warzywa wrzucamy na patelnię, chwilę przesmażamy. Dokładamy mięso i przesmażamy jeszcze ok minut, co jakiś czas mieszając.
Leczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić. Dodać pomidory w puszcze (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy i wywar.
Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Nie przelewać zimną wodą). Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Najpopularniejsze spaghetti to takie z sosem bolońskim, pełnym pomidorów, czosnku i ziół.
Ale poszukując nowych smaków można je przyrządzić także w inny sposób. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Polecane przepisy Doradcy Smaku.
Dodajemy pomidory z puszki, dosypujemy chilli. Makaron odcedzamy, hartujemy i przekładamy na talerz. Przepisy na temat: spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami. Składniki na porcje: dag filetu z indyka szalotki ząbki czosnku duża puszka (8ml) pomidorów krojonych łyżki oliwy dag makaronu spaghetti op. Na wrzątek włóż spaghetti.
Rozgrzej piekarnik do 2st. Natłuść formę na muffinek. Ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją producenta i odcedź. Na patelni rozgrzej połowę oliwy. Podsmaż cebulę i czosnek (4-minut).
Połowę przełóż do dużej miski. Do cebuli na patelni dodaj pomidory z puszki, połowę koncentratu i ocet. Po spaghetti col rancetto zapraszam Was na niezwykle smaczną pastę z mięsem mielonym, pomidorami i pieczarkami.
Dzień Makaronu świętują dziś ze mną także Mirabelka , Maggie , Siaśka , Dobromiła , Pela , Shinju , Marta oraz Lejdi. Chochelka Wariacje kulinarne elki chochelki. Na koniec dodajemy pomidory z puszki.
Lubimy sezonowe warzywa i owce, lecz na jesieni kończą się pyszne gruntowe pomidory malinowe. Ustępują miejsca szklarniowym uprawom. Przyznaję bez bicia, że jestem wielką fanką spaghetti. Przed wyjazdem na studia do Warszawy zawsze to ja byłam proszona o zrobienie tego włoskiego klasyka. Wtedy było to spaghetti bolognese w tradycyjnej wersji – z mielonym mięsem, które zostawało z rosołu.
Parę lat temu zrezygnowałam z jedzenia mięsa,. Jeśli wolisz suszone pomidorowy, wtedy polecam spaghetti z pesto pomidorowym lub spaghetti z pesto i pomidorami. Można również w porywie szaleństwa zrobić spaghetti z pesto i mięsem mielonym.
Ja jednak wolę wersję podstawową, klasyczną, najprostszą! A JAKIE PESTO TY LUBISZ? Dzisiaj u mnie dzień z PESTO jak szaleć to szaleć! Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!
Makaron spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Uwielbiam takie pomidorowe dania,na bazie przecierów,koncentratów pomidorowych,czy też pomidorów z puszki,a najchętniej to ze świeżych pomidorów,ale nie zawsze jest do nich dostęp,albo czasem bardziej pasuje mi użycie pomidorówprzetworzonych,eh bo. Chwilę podsmaż po czym dorzuć pomidory z puszki. Z sosem a’la Bolognese możecie zrobić praktycznie każdy makaron. Dziś mam dla Was przepis na nieco wzbogacony sos z mięsem mielonym, jest bardzo aromatyczny i doskonale pasuje do makaronu.
A do tego jak większość makaronów przygotowuje się go dosłownie kilka chwil, co będzie niewątpliwą zaletą dla większości z Was.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.