środa, 16 września 2020

Zupa leczo z pieczarkami

Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami.


Sprawdź jak przygotować bezmięsną wersję węgierskiego leczo, z pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami. Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury.


Leczo z pieczarkami i kiełbasą to właśnie taki posiłek. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu.


Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. Dobre wegetariańskie leczo z cukinii i pieczarek, z dodatkiem ostrej papryczki, aromatycznego czosnku i ziół, bez problemu dorówna temu przygotowanemu z dodatkiem kiełbasy. Długo duszone na wolnym ogniu warzywa oddają potrawie cały swój smak i aromat, a jednocześnie pozostają przyjemnie chrupiące. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Witam proszę o dobry przepis na buraki z papryką takie do słoików robiłam raz ale coś mi nie wyszło bo były nie zbyt smaczne.


Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Całość zalej passatą, gotuj około minut. Podawaj z kromką dobrego chleba. Filet z kurczaka pokroić w kostkę.


W garnku z grubym dnem podgrzać łyżkę oliwy, wrzucić kurczaka i obsmażyć z każdej strony. Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, doprawić solą i pieprzem i co chwilę mieszając smażyć przez ok. Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec. Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików.


Pamiętam z czasów dzieciństwa, że zupa z pieczarkami była jedną z tych, która mogła nie istnieć. Dziś zupa z pieczarkami dość często pojawia się na naszym stole. Na przykład wczoraj ugotowałam litrów takiej zupy, dokładnie tej, która znajduje się na zdjęciach.


Zupa leczo z pieczarkami

Ostatnia porcja poszła na kolacje. Wegetariańskie leczo warzywne szykuję zazwyczaj na oliwie z oliwek. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Część leczo można podać z podsmażoną kiełbasą. Takie leczo z pieczarkami, papryką oraz innymi warzywami można też podzielić na kilka porcji i podać na różne sposoby.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Zupa gulaszowa z pieczarkami to świetny przykład dania jednogarnkowego, którym z łatwością wykarmisz całą gromadę głodomorów.


Zupa leczo z pieczarkami

Jest to zupa gęsta, rozgrzewająca, kolorowa i sycąca. Zupę gulaszową z pieczarkami z łatwością urozmaicisz o ulubione warzywa i przyprawy. Leczo z kiełbasą – przepis na to znane większości Polaków danie przywędrował do Polski z Węgier, gdzie oryginalną, podstawową bazą do leczo są warzywa: cebula, papryka i pomidory.


W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Gorąco polecam i życzę smacznego ! U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.


Przedstawiamy kilka przepisów na leczo. Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań.


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Leczo paprykowe z pieczarkami i cukinią na zimę Wczorajszego wieczora podzieliłam się z Wami przepisem na pyszne leczo paprykowe z dodatkiem cukinii do zamknięcia w słoiki, dziś druga bardzo podobna propozycja. Polecam podawać leczo z bagietką. Cóż zimą chcieć więcej jak obiad pachnący tyloma letnimi smakami.


Zupa leczo z pieczarkami

W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Czasem też na zwykłym oleju roślinnym.


Bardzo często tak właśnie. Strona główna dania główne leczo z pieczarkami kiełbasą i mięsem. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.


Paprykę wkładamy do garnka, podlewamy wodą, aby się nie przypaliła i dusimy ok minut. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Po tym czasie dodajemy pomidory, mieszamy i dusimy kolejne 15.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty