wtorek, 22 września 2020

Zupa porowa

Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy. Nie wiem jak to się stało, ale nie podałam Wam jeszcze przepisu na zupę krem z porów i ziemniaków.


Nadrabiam więc zaległości i zachęcam do zrobienia tego błyskawicznego, bardzo dobrego kremu porowo-ziemniaczanego! Kroimy je wzdłuż i bardzo dokładnie myjemy, również między warstwami. Do tej zupy potrzebne nam są tylko białe części porów.


Chodzi tutaj zarówno o walory smakowe zupy, jak i szybkość oraz prostotę przygotowania. Jej historia sięga kilkunastu lat wstecz, kiedy to koleżanka sąsiadka uczyła mnie ją przygotowywać. Okazuje się, że jest on wyjątkowo wdzięcznym produktem. Dziś na blogu por jako główny składnik kremowej zupy. Por to chyba jedno z najbardziej niedocenionych warzyw w wielu kuchniach.


Kremowa zupa ziemniaczano - porowa. Bez obaw, bo por pozbawiony ciemnozielonych części traci na swojej charakterystycznej ostrości, a dodatkowo jego smak łagodzi serek topiony. Wypróbuj przepis na krem z pora i inne zupy porowe! Zupa smakuje wyśmienicie! Do wyboru była zupa krem z porów w wersji wegańskiej lub sałatka z szynką, no jak sama nazwa wskazuje mięsna.


Sprawdzony przepis na duńska zupa z porów od MniamMniam. Miało być dzisiaj coś innego ale zupa krem z porów wygrała w głosowaniu na FB. Gotuj razem z nami krok po kroku!


Zupa porowa

Smacznie, szybko i tanio. Jestem wielką wielbicielką zup jako dania na imprezy. Opłucz je i pokrój w plasterki. Dałam temu wyraz już wielokrotnie, więc i ty razem jeszcze raz potwierdzę - zupa jako danie wprowadzające do biesiadowania jest wprost rewelacyjna. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na zupa porowa.


Po paru minutach dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wymieszaj, wlej bulion. W rondlu rozgrzej masło, wrzuć pory i podduś, uważając, aby się nie przyrumieniły. Czy to nie zachwycające, że możemy wrzucić do garnka kilka składników, zamieszać, przykryć i pójść do innych domowych spraw? Dodatek ziemniaków i pulpecików z mięsa mielonego sprawia, że zupa jest dość pożywna.


Z poniższych składników wychodzi ok. Niektóre warzywa idealnie się dopełniają, nie potrzebują dodatkowego towarzystwa, bo same w sobie stanowią pożywne danie. Przepisy z kategorii zupa-porowa. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Tym razem proponujemy gęstą zupę krem z pora i serka topionego, gotowaną na bazie Rosołu drobiowego WINIARY i przyprawianą gałką muszkatołową.


Krem z pora możesz podawać ze zrumienionymi kromeczkami chleba i dekoracyjnymi krążkami pora. Opis przepisu: Autor: WINIARY Aksamitnie kremowe, gęste zupy warzywne nie schodzą ze stołów o każdej porze roku. Myślę, że znajdą się amatorzy na taką niby zwyczajną zupę, a jednak inną. K iedy zrobiłam tę zupę, pomyślałam że muszę podzielić się tym przepisem z Wami.


Jest delikatna dzięki subtelnej słodyczy porów a doskonały akcent stanową tutaj skwarki z boczku. Może to nie jest najszybsza zupa, ale za to jaka dobra. Jej smak w pełni rekompensuje czas poświęcony przygotowaniu i chociaż zawsze będę wolała dania jednogarnkowe, to myślę, że zrobię ją jeszcze nie jeden raz. Od jakiegoś czasu miałam ochotę na zupę.


Gorącą, gęstą, rozgrzewającą. Zastanawiałam się tylko na jaką, a ponieważ w domu miałam pory, wybór był prosty - zupa porowa. Aromatyczna, pożywna zupa porowa z mielonym mięsem, na Rosole drobiowym z włoszczyzną, z dodatkiem ziołowego serka topionego. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem.


Zupa porowa

Najpierw gotujemy bulion, który jest podstawa naszej zupy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty