Zupa koperkowa to wspaniała i super smaczna zupa, którą gotuję głównie wiosną i latem. To nasza ulubiona zupa koperkowa z ziemniakami młodymi i obowiązkowo z młodą marchewką. Przepis towarzyszy nam cały sezon. Kroki wykonania: Bulion zagotowujemy z włoszczyzną. Gdy warzywa zmiekna a zupa dobrze się zagotuje zabielamy i zagęszczamy ją wymieszaną śmietaną z odrobiną mąki.
Koperkowa z ziemniakami i jajkiem to jak dla mnie bardzo wiosenny smak! Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki,marchewkę oraz połowę posiekanego koperku. Koperek opłukać i drobno posiekać. Ziemniaki obrać i pokroić w drobno kostkę. Zapraszamy po przepis na pyszną zupę pachnącą ziołami i latem.
Zupę gotuje się naprawdę szybko, a ile w niej smaku, ile aromatu! Dodane przez brunettew: Tylko o kuchni. Bardzo prosta do zrobienia zupa, którą robię najczęściej w lecie, ale jest równie pyszna przez cały rok. Jesienią i zimą wzbogacam ją np. Jej wykonanie to maksymalnie min i oczywiście możesz przygotować porcję na dwa dni, aby nie musieć wracać jutro do kuchni #128578; Ogólnie ciepłe zupy potrafią naprawdę zaspokoić głó ponieważ są bardzo sycące.
Po minutach dodaj posiekany koperek, gotuj jeszcze minut. Rosół zagotuj (przepis na rosół znajdziesz tutaj), dodaj ryż. Jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny.
Kość schabową lub mięso zalać ok. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Marchewki,seler,pietruszkę obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki (można użyć mrożonej włoszczyzny),ziemniaki pokroić w kostkę.
Z wywaru wyjąć kość lub ugotowane mięso i liść. Lekka zupa koperkowa z ryżem to propozycja na pierwsze wiosenne dni, kiedy wszyscy zaczynamy zwracać szczególną uwagę na to, co jemy. Rozgrzewająca zupa sprawi, że od razu poczujesz się lepiej, a jesienne słoty nie będą ci straszne. Sprawdzony przepis na zupa koperkowa z pulpecikami od MniamMniam.
Po gęstych, sycących zupach kremach, pora na niskokaloryczną odmianę. Smacznie, szybko i tanio. W ogrodzie pięknie rośnie koper i inne warzywka. Gotuj razem z nami krok po kroku!
Lekka, smaczna i szybka zupa koperkowa. Oczywiście nie mogłam się oprzeć. Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy. Czy moderacja, to praca ? Witam serdecznie Dziewczyny na Nowym Smakerze!
Taką zupkę mogą spokojnie zjeść diabetycy czy zmagający się z wysokim cholesterolem. Najważniejsze by było chudo i lekko-strawnie. Opis przepisu: Autor: paulinapj Fantastyczna zupa koperkowa , która w sposób idealny wykorzystuje te warzywa.
Bez mąki i śmietany, która dodatkowo podnosi poziom cukru. Jest niezwykle smaczna i wyrazista, a do tego bardzo syta dzięki użyciu skrzydełek. Jest jej teraz wielka obfitość i tak już zostanie do września a nawet października.
O smaku tej zupy stanowią dwa solidne pęczki koperku, z czego większość podsmażona na łyżce klarowanego masła i delikatny wywar drobiowy. Marchewkę i pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Pora kroimy w plasterki.
Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Warzywa dusimy na oleju ok. To smak mojego dzieciństwa :-) Szybka, smaczna, idealna na wiosnę, po zimowym poście jarzynkowym!
Jak Zupa Koperkowa to koniecznie z ryżem! Pyszna zupa koperkowa z ryżem. Polecam :) Nie lubię koperku (jego smaku), ale tą zupę wręcz odwrotnie. Po raz pierwszy jadłam zupę koperkową podczas ostatniego urlopu w Gorcach, u Pani Stanisławy w „Rungerówce”. Dosyć często gotuję lekki rosół drobiowy, bo oprócz tego, że bardzo lubię, to jest też bazą do wielu zup - szczególnie kremowych.
Dotychczas zupę koperkową zawsze gotowałam „od podstaw”. Tym razem wykorzystałam rosół z dnia poprzedniego i okazało się, że koperkowa wyszła przepyszna. ZUPA KOPERKOWA Z RYŻEM, przepis z kategorii Zupy.
Delikatna i aromatyczna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.