Dzisiaj przepis na żurek wielkanocny. Nie taki zwykły a prawdziwy żurek wielkanocny na białej kiełbasie, z wędzonką, chrzanem, idealny! Czy konieczny jest zakwas na żurek?
Ilość komentarzy: 2- dołącz do dyskusji! Anuluj pisanie odpowiedzi. Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.
Klsyczny Żurek - tradycyjna polska zupa, którą podaje się na co dzień lub też na Wielkanoc, ugotowana na bogatym wywarze mięsnym z dodatkiem białej kiełbasy i boczku. Wielkanocny, tradycyjna zupa podawana na Wielkanoc tylko na wywarze z białej kiełbasy. Mój ulubiony, tradycyjny przepis na żurek wielkanocny na wędzonce i białej kiełbasie.
Ten wyjątkowy żurek zabielam odrobiną śmietanki, by był delikatniejszy. Przepis na Żurek wielkanocny. Czasem dodaję też łyżkę tartego chrzanu.
Jak spieprzyć przepis na żur według Lidla. Ciekawe, bo od wielu lat gotuję żurek na składnikach kupowanych w Lidlu. A tak po prostu - gotujemy białą kiełbasę - lepsza ta zupełnie surowa, ale na tej parzonej robię od wielu lat i też jest dobry. Jak lubimy dodajemy warzywa (a jak zmiękną to ziemniaki), jak nie to i tak wyjdzie dobry.
Oczywiście wielkanocny żurek wyśmienicie smakuje również z kromką chrupiącego wiejskiego chleba. Już masz ochotę na tę popularną potrawę? Nie czekaj do Wielkanocy, by ją przyrządzić!
Przygotuj żurek według naszego przepisu już teraz i ciesz się jego smakiem na co dzień! Specjalność naszej polskiej kuchni znana od pokoleń. Jego charakterystyczny smak i aromat teraz wiąże się przede wszystkim z Wielkanocą. Ale nie od zawsze był on. Nie wiesz, jak zrobić najlepszy żurek z jajkiem i kiełbasą!
Ważny jest zakwas, który nadaje mu odpowiedniego smaku i aromatu. Duża ilość majeranku oraz tartego chrzanu gwarantuje sukces w jego przygotowaniu! Zobacz nasze przepisy na Polki. Przed nami święta Wielkiej Nocy, a z nimi danie typowo polskie - żurek.
Jesteście pewni, że przepis opanowaliście perfekcyjnie? Zastanawialiście się, jak naprawdę przyrządzić żurek z. Komentarze (3) Jesteś nie zalogowany! Wielkanocny żurek z białą kiełbasą – nieśmiertelna tradycja Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowy czas, gdy przy wspólnym stole spotyka się cała rodzina.
Należy zadbać nie tylko o miłą atmosferę, ale również o jakość spożywanych potraw. Prosty przepis na żurek - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Zakwas na żurek robiłam kilka lat temu i jeśli masz ochotę zrobić swój zakwas na żurek to zapraszam do tego przepisu na żurek wielkanocny. Jak już wspomniałam mój żurek wielkanocny musi być na bogato – gotowane jajka, biała kiełbasa, gotowana marchewka Bardzo istotne jest by nie oszczędzać na białej kiełbasie.
Magda Gessler to danie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Jego podstawą jest samodzielnie wykonany zakwas, za przygotowanie którego trzeba się zabrać przynajmniej trzy dni przed Wielką Niedzielą. Wypróbuj żurek z dodatkiem grzybów, z kiełbasą i jajkiem, doprawiony aromatycznym majerankiem. Gwarantujemy, że żurek na Wielkanoc według przepisu Magdy Gessler zrobi furorę wśród gości!
Bez niego nikt nie wyobraża sobie prawdziwego, tradycyjnego wielkanocnego śniadania. Uwielbiamy tą gęstą i aromatyczną zupę o lekko kwaśnym smaku. Chcesz podzielić się swoimi przepisami?
Gorąco zapraszam do przesyłania ich do mnie. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle w wysokim garnku. Dodać posiekany czosnek i wszystko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.