czwartek, 8 października 2020

Zupa krem z groszku

Zupa krem z zielonego groszku podbiła moje serce już jakiś czas temu. Uwielbiam zielony groszek pod każdą postacią. Kiedy robię tradycyjną sałatkę jarzynową to nie potrafię się oprzeć i zawsze podjadam nieco groszku przed dodaniem go do reszty składników. A to już zupełnie inne warzywo.


Dlatego zupa krem z groszku zielonego Gessler bardzo smakowała gościom nowego Spichlerza. Najlepiej taką zupę podawać ze świeżą, gęstą śmietaną, można dodać chrupiący boczek. W sezonie z młodego, a poza nim z mrożonego groszku, oraz kilku prostych dodatkowych składników. Zielony groszek (może być mrożony) ma słodki, delikatny smak i nie ma nic wspólnego z brunatną breją z puszki.


Smak jest jednocześnie lekko cytrusowy, świeży i śmietankowy. Gęsty krem z zielonego groszku - możliwy do ugotowania właściwie przez cały rok. W sezonie skorzystaj ze świeżego groszku, natomiast zimową porą sięgnij po paczkę mrożonych warzyw. Zupa-krem z zielonego groszku to danie, które możesz podać przez cały rok. Do tego krem z groszku ma wyjątkowo gładką i przyjemną konsystencję.


Zupa krem z groszku

Kolor zielony nastraja pozytywnie, dlatego zupa z zielonego groszku to świetny sposób na poprawę humoru o każdej porze roku! Bardzo szybko się ją przygotowuje i serwuje najczęściej z prażonymi płatkami migdałów. Na zielono można też zjeść krem szpinakowy lub wiosenną zupę brokułową, ale tu cała nasza uwaga i smak skupiają się na zupie z zielonego groszku. Zupę można przygotować z młodego groszku w strączkach, ale pysznie prezentuje się także zupa z zielonego.


Za sprawą jesieni, zupy krem królują w moim menu #128578; Tym razem zupa krem z mrożonego groszku. Mimo użycia tylko kilku składników jest niezwykle aromatyczna – intensywnie czuć groszek! Dla wszystkich miłośników zupy krem i groszku oraz dla dzieci, które nie chcą jeść warzyw. Jest najszybszą w przygotowaniu, spośród innych przepisów na zupy, które znajdziecie na blogu. To pyszne danie zarówno na specjalne uroczystości, jak i bez okazji.


Dodać cebulę i groszek, zamieszać. Zupa z groszku zielonego oczaruje każdego! Można udekorować zupę lekko zakwaszoną ubitą śmietaną, grzankami, koperkiem. Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych zup. Gdy mam wystarczająco dużo czasu, na samym końcu przecieram ją jeszcze przez sitko – wtedy ma idealną, aksamitną konsystencję.


Ekspresowy krem z groszku - poznaj najlepszy przepis. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Zupa krem z groszku

Przepis na krem z zielonego groszku z dodatkiem tofu jedwabistego to świetny pomysł na pożywny i pełen witamin obiad. Zupa jest szybka i prosta w przygotowaniu. Pokrój drobno warzywa: cebulę (użyj dymki lub czosnkowej), czosnek oraz marchewkę. Jeśli szukasz inspiracji na smaczne i wegetariańskie danie, dobrym rozwiązaniem może okazać się krem z zielonego groszku.


Przysmaż je na rozgrzanym tłuszczu, uważając żeby się nie przypaliły. Dlatego polecamy przepis na krem z zielonego, mrożonego groszku. Robi się go bardzo szybko, jest bardzo smaczny i pięknie się prezentuje :) Pamiętajcie tylko, że groszek mrożony nie może być zbyt długo gotowany bo straci swój piękny kolor.


Krem z groszku możemy podawać z bagietką, ale możemy również zrobić groszek ptysiowy. Najprościej użyć groszku mrożonego lub z puszki (ten ostatni dodajemy pod smak koniec gotowania), ale w.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty