czwartek, 13 czerwca 2019

Przepis na leczo z kabaczka i pieczarek

Przepis na leczo z kabaczka i pieczarek

Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Dodane przez magdzior w: Tylko o kuchni. Ja znam tylko jeden przepis na sałatkę z pieczarek, z jajkiem, cebulą i majonezem. Sezon cukiniowo-kabaczkowy już trwa. Marysia dba o to, byśmy mieli dużo roboty :P Miłe to, że bliscy o nas zawsze myślą.


Przepis na leczo z kabaczka i pieczarek

Kabaczka obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pieczarki pokrój w plasterki. Całość zalej passatą, gotuj około minut.


Jeśli leczo jest za gęste, dolej pół szklanki wody. Podawaj z kromką dobrego chleba. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Każdy znajdzie w nim przysmak dla siebie.


Przepis na leczo z kabaczkiem. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Grażyna gotuje. Sprawdź: Czym się różni cukinia od kabaczka. Cebulę, pokrojoną w kostkę, podsmażamy na oleju. Podsmażoną, przekładamy do.


Prosty i szybki przepis na leczo z kabaczka, który sprawdzi się jako lekki wegetariański obiad. Wegetariańskie leczo z kabaczka jest nie tylko pełne kolorów, ale również aromatów i smaków, które skutecznie pobudzają apetyt. Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal.


Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. Brakuje Ci czasu na przygotowanie obiadu? Wypróbuj przepis na leczo z kurczakiem. Leczo dla fanów pikantnych potraw.


Nie możemy powstrzymać się od dodania grzybów do warzywnego leczo. Opis przepisu: Autor: RENIZ Spróbuj bigosu w nieco odmienionej formie, czyli z dodatkiem kabaczka! Bigos z kabaczka przyrządzamy na boczku, a także z dodatkiem pomidorów, cebuli i przypraw.


Aromatyczny bigos z kabaczka podajemy ze skwarkami. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.


Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.


Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Zobacz, jak zrobić leczo. Niektórzy lubią dodać do lecza.


Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty