czwartek, 28 grudnia 2017

Kulinaria leczo

Bardzo lubię leczo i często robię, w różnych wariantach. Przydałoby się faktycznie konkretniej o tych ziołach. Na pewno zajrzy tu masa zielonych w tym temacie osób i zupełnie nie będą wiedziały co z tym fantem zrobić.


Kulinaria leczo

Nie każdy zna się na ziołach. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.


Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą.


Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Zobacz, jak zrobić leczo. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Warzywne leczo rozgrzewa i wybornie smakuje.


U mnie leczo jest sposobem żeby syn zjadał warzywa, w sosie za bardzo nie widać co jest co więc zjada wszystko po poklei, czasami tylko papryka mu się rzuci w oczy. Leczo - danie proste i smaczne. Z tak przygotowane lecza możemy bardzo szybko przyrządzić p. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. To danie to również prawdziwa witaminowa bomba! Moja wersja będzie z dodatkiem mięsa w postaci kiełbasy śląskiej.


W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np. Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek.


Ponadto możemy je przechowywać w słoikach. Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia.


Przepisy na leczo są różne. Niektórzy lubią dodać do lecza. W czym tkwi sekret dobrego leczo? Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw.


Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów. Dzięki temu wszystkie warzywa pozostaną jędrne i zachowają swój smak. Jesień jest bardzo wdzięczną porą na potrawy z papryki. Wspaniale koreluje z białym ryżem parabolicznym lub jaśminowym, albo też z ziemniaczkami. Dziś niezwykle łatwy przepis na bardzo sezonowe danie – leczo.


Fit - Wegetariańskie leczo z soczewicą. Tradycyjnie z podsmażoną kiełbasą, papryką, fasolką szparagową, pomidorami i dużą ilością cukinii. Przepyszne i sycące leczo z cukinii z mięsem, papryką i gęstym sosie na bazie pomidorów. Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda.


Liczba wyświetleń bloga Postne Kulinaria od 29. Doskonałe na obiad w chłodny wieczór, zapraszam! DANIA - PRZEPISY od Was. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Niezwykle satysfakcjonujące danie i nie wiem dlaczego, ale najbardziej smakuje mi w towarzystwie grzanek.


Kulinaria leczo

Właśnie wówczas nastaje na nią sezon. SKŁADNIKI: OGÓRKI KISZONE PLASTRY KORZENIA SELERA PÓŁ CUKINI DWA PLASTRY DYNI PIŻMOWEJ KAWAŁEK PORA CZOSNEK STARTY NA TARCE DWA ZĄBKI PAPRYKA CZERWONA SZT. Kliknij tutaj, aby anulować odpowiadanie.


Latem nie umiem żyć bez leczo. Płomienny rondel lub patelnia łącząca wszystkie rodzaje papryk oraz aromatyczne przyprawy staje się moim kulinarnym marzeniem. Papryka gra tu pierwsze skrzypce, o tak.


Tym razem prezentuję Wam przepis, w którym poszłam jeszcze dalej. I ta świeża, kolorowa, słodka, i w postaci wędzonej słodkiej. Im więcej słońca, tym bardziej mam na nie ochotę.


Poczekalnia Współpraca Zaloguj się Rozwiń nawigację. Pyszne danie całoroczne dla tych, którzy nie przepadają za mięseleczo warzywne. Przepis na leczo jest łatwy, a danie idealne na letnie bądź jesienne posiłki. Takie leczo z warzywami szczególnie polecam teraz, zimą, kiedy każdy z nas potrzebuje solidnej dawki witamin.


Kulinaria leczo

Uwielbiam jego smak i te kolory w garnku i na talerzu! Jako dodatki można do niego podać ryż lub pieczywo. Jest pożywne i rozgrzewające.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty