poniedziałek, 4 grudnia 2017

Przepis na gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia w warzywach - poznaj najlepszy przepis. Sprawdź składniki i instrukcje na KuchniaLidla. Wspomnienia z weekendu na Słowacji.


Przepis na gulasz z jelenia

Ciekawostka kulinarna dla zwykłych, niepolujących ludzi, ale warto spróbować! Krok 1: Przygotowujemy mięso do marynowania. Oczyszczone z błon i żył mięso z udźca jelenia kroimy na duże kawałki. Doprawiamy je solą i pieprzem, posiekanymi gałązkami świeżego tymianku, plastrami dwóch ząbków czosnku, polewamy olejem.


Dzisiaj zapraszam Was na aromatyczny gulasz przygotowany z udźca jelenia z dodatkiem leśnych grzybów. Dodane przez brunettew: Tylko o kuchni. Czy macie może przepis na gulasz jaki był ostatnio przyrządzany podczas Kuchennych rewolucji Magdy Gessler w Rzeszowie?


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na przepis na gulasz z jelenia magdy gessler. Podczas przyrządzania nie miałam świadomości, że finalnie wyjdzie mi tak pyszne i aromatyczne danie. Zachwycona byłam nim ja, ale także mój narzeczony, stwierdził, że takie obiady może jeść codziennie - uwierzcie, to najlepsza rekomendacja. Ma specyficzny smak i zapach, jednak duszone w ziołach i winie świetnie smakuje.


Jak przygotować mięso jelenia? Wypróbuj przepis Okrasy na gulasz z pysznym purée! Przepis na Leśny gulasz z jelenia z grzybami. Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


Autorytet z Domu Polonia. Wytrawny kucharz, gawędziarz, po prostu fachowiec w swej dziedzinie. Cykl felietonów w Łowcu Polskim od lat kilku cieszy się wielkim uznaniem i może uda się nam zebrać na tej stronie swoiste archiwum tych myśli. Wyrazisty smak mięsa jelenia warto wykorzystać w daniach.


Zrób z niego pyszny, gęsty gulasz! Smak mięsa z jelenia jest dla mnie delikatniejszy niż np. Z zachwytem zjedzony został w ostatnią niedzielę w Krzywem pod Brzozowem.


Jelenia upolował i gulasz przyrządził osobiście Marek Owsiany, wicedyrektor rzeszowskiego oddziału Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji. W tym miejscu możesz zgłaszać sytuacje, w których może dochodzić do nadużyć lub błędów technicznych. W poniższej ramce wpisz problem, który zwrócił Twoją uwagę.


Jak zrobić gulasz z jelenia? Czyli przepis na dziczyznę. Uwaga zanim zrobimy porcję dla osób, warto przetestować gulasz z mniejszej ilości mięsa. Dziczyzna nie wszystkim. Podstawowym składnikiem oczywiście będzie mięso z jelenia.


Nic się nie stanie złego, jeśli zamiast mięsa z jelenia użyjemy mięsa z dzika. Przyprawy włożyć do moździerza i utłuc wszystkie razem z czosnkiem, włożyć do miski zalać winem , ok pół szkl (resztę pozostawić) Wymieszać z przyprawami i włożyć do marynaty mięso. Mięso umyć pod bieżącą wodą. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa.


Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Gulasz ten robię już po raz czwarty w przeciągu ostatnich m-cy w nieco zmodyfikowanej formie tzn zamiast boczniaków dodaje słoiczek koncentratu z leśnych grzybów lub grzyby suszone zmielone w młynku (gdyż moje dzieci nie lubią ich konsystencji) no i zamiast passaty w zależności co mam to albo pomidory w puszce bez skóry albo koncentrat czy też przecier pomidorowy czy też pulpa. Prosty gulasz wieprzowy gości u mnie dość często z kilku powodów. Jest prosty w przygotowaniu, szybki, a składniki do jego przygotowania są powszechnie dostępne, bo w zasadzie potrzebujemy do niego tylko kawałka mięsa wieprzowego, cebuli, odrobiny mąki oraz kilku przypraw, które zazwyczaj mamy w domu. Pokrojone na równe kawałki warzywa i jabłko wkładamy do kociołka wraz z mięsem, jałowcem i ostrą papryką.


Przepis na gulasz z jelenia

Całość zalewamy wywarem, sokiem pomidorowym i dusimy na małym ogniu przez około godziny. Dolewamy wody, jeśli zajdzie taka potrzeba. Gulasz podczas duszenia zredukuje się, więc nie ma potrzeby zagęszczania. Jakoś do tej pory nie miałam natchnienia, żeby coś z niego zrobić.


Jednak dzisiaj w końcu przyszła na nie pora. W pierwszy dzień magicznego grudnia zjedliśmy więc na obiad niesamowicie pyszny gulasz z jelenia, który podałam z tymiankowymi pieczonymi ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty