Leczo z kurczakiem, cukinią i kukurydzą. Ze świeżymi pomidorami i bazylią. Dla wszystkich, którzy uwielbiają leczo, choć może niekoniecznie z kiełbasą, polecam lżejszą wersję z kurczakiem. Jest proste w przygotowaniu i dość szybkie.
Nawet niecierpliwi będą zadowoleni. A smakosze zachwycą się jego aromatem i smakiem. Na patelni o wysokich brzegach rozgrzać olej. Filet z kurczaka umyć, osuszyć. Dodane przez gochaw: Tylko o kuchni.
Proste, lekkie i niesamowicie smaczne. Mieszanka przypraw jest wymyślona przez moją mamę. Tego dania Ona nie pozwala mi doprawiać, sama. Dietetyczne leczo z piersią kurczaka - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Desery Wielkanocny koszyk z ciasta-jak zrobi ć. Przepisów na leczo nigdy dość.
Gdy bowiem przychodzi sezon na pomidory, paprykę i cuknie, jemy je w Polsce bardzo często. Dla osób, które chcą zerwać z rutyną i zastąpić czymś typową dla polskiej kuchni kiełbasę, opracowaliśmy przepis na leczo z mięsem z kurczaka. To delikatne mięso doskonale pasuje do. Zobacz, jak zrobić leczo.
Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini.
Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec. Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję.
Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne! U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń. Domowy przepis na leczo Domowe leczo, to pomysł na danie, które smakuje jako dodatek do pieczywa, ziemniaków, placków ziemniaczanych lub jako danie główne.
Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Nie pamiętam czy po raz pierwszy poznałam smak tego dania w Toskanii czy też w Polsce, ale utkwił on na długo w mojej pamięci. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.
W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Zastanawiałam się cóż ciekawego można zrobić z cukinią i zrobiłam coś na kształt leczo, lecz z kurczakiem. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Apetyczna Kuchnia. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii.
Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Kroimy w kosteczkę i smażymy z przyprawą do gyrosa, co jakiś czas mieszając. Cukinie myjemy i osuszamy, kroimy w ćwierć plasterki razem ze skórką. Wrzucamy do garnka z dwoma łyżkami oleju. Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo!
Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Pyszne warzywne leczo z kurczakiem. Kroki wykonania: Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę, smażymy do miękkości ns lekko rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw i liści laurowych. W Polsce najczęściej przyrządza się je z dodatkiem cukinii lub bakłażanów.
Spróbuj naszej bezmięsnej wersji z dodatkiem przyprawy w płynie Maggi. Coś ciepłego, sytego, domowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.