Omlet z jajek to szybkie, smaczne i pożywne danie. Dobrze smakuje zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Omlet, bo o nim mowa, to klasyczny już posiłek, którego przygotowanie nie wymaga ani większego wysiłku, ani doświadczenia w gotowaniu. Możemy zdecydować się na wersję na słodko lub na słono.
Podpowiadamy, jak przygotować smaczny omlet na różne sposoby. Omlet to danie, które świetnie pasuje na każdą porę dnia. Może być podawany zarówno na słono jak i na słodko. Poniżej, przedstawiamy przepis na omlet z dodatkiem ulubionych owoców lub warzyw. To czy zdecydujecie się na wersje z owocami lub warzywami zależy od was, smacznego!
OMLET to potrawa przyrządzana z roztrzepanych jajek z odrobiną mleka, które po doprawieniu wylewa się na nagrzaną patelnię z masłem i smaży do ścięcia się masy. Można przygotować omlet na słodko jak i na słono. Bardzo szybko się go przygotowuje i można dodać do niego ulubione dodatki: szynkę, ser, paprykę. Jajka ubijamy by były dość puszyste,następnie dodajemy łyżkę max.
Po minutach przewróć omlet na drugą stronę (użyj do tego płaskiej szpatułki). Smaż kolejne minuty do zarumienienia. Usmażony omlet przełóż na talerz, dodaj pomidorki, sałatę i ser.
Całość złóż na pół i zjedz od razu, ponieważ z czasem omlet traci na puszystości. Zobacz jak przygotowuje się omlet z szynką. Sekret dobrych pierogów tkwi w cieście. To częste pytania w mojej korespondencji z czytelnikami.
Mama nauczyła mnie jak zrobić omlet na słodko. Jak zrobić omlet na słodko. Jadło się go u nas w domu z dżemem, powidłami lub roztopioną czekoladą.
Przepisów na omlet można znaleźć setki, jednak przepis przepisowi nie równy. Dlatego chciałabym się z wami podzielić moim sprawdzonym przepisem. Jest on bardzo prosty jednak jest najlepszy. Omlet jest puszysty i wprost rozpływa się w ustach.
Redakcja serwisu zapytaj przypomina: W okresie ciszy wyborczej tj. Publikacja na forum jakichkolwiek komentarzy mających charakter agitacji. Dostarczy nam energii na cały dzień. Nie ukrywam, że jest on kaloryczny, jednak jak wiadomo, śniadanie jest najważniejsze i powinno ono być najbardziej kalorycznym daniem zjadanym w ciągu całego dnia.
Poniżej przedstawiam przepis na puszysty omlet z szynką. Szybkie , proste i smaczne śniadanko z jagodowym sosem, a może być również innymi sezonowymi owocami. Taki omlet na słono można zjeść nie tylko na śniadanie. Będzie on również świetnym rozwiązaniem na kolacje czy przekąskę w ciągu dnia.
Mnie osobiście smakuje najlepiej w wersji lekko ciepłej. Spróbujcie koniecznie omlet na słono jest pyszny i bardzo sycący. Każdy ma swój własny przepis na omlet, ale nie każdy wie, który przepis na omlet jest tym klasycznym. Czy kiedykolwiek przytrafiło się Wam zjeść niedosmażony lub niezbyt puszysty omlet?
Jeśli tak, to już przeszłość. Dzięki dzisiejszemu przepisowi, za każdym razem przygotujecie puszysty i smaczny omlet. Zanim jednak przejdziemy do przepisu, przygotujcie wszystkie składniki. Czyli biszkopt z patelni :-) Dobry na weekendowe śniadanie lub szybki podwieczorek dla dzieci.
Omlety, często podaje się z wypełnieniem a mogą nim być: warzywa, ser, mięso (szynką lub boczkiem). Aby uzyskań puszystą konsystencję omletu, ubija się całe jaja z dodatkiem niewielkiej ilości mleka, śmietanki a nawet wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.