czwartek, 24 marca 2016

Przepis na omleta z dżemem

Jak zrobić przepis jajecznica z szynką. Jajecznica z szynką jest jednym z tych dań, które uwielbia sporo osób i bardzo chętnie zjada, na co dzień w domu. OMLET to potrawa przyrządzana z roztrzepanych jajek z odrobiną mleka, które po doprawieniu wylewa się na nagrzaną patelnię z masłem i smaży do ścięcia się masy.


Można przygotować omlet na słodko jak i na słono. Bardzo szybko się go przygotowuje i można dodać do niego ulubione dodatki: szynkę, ser, paprykę. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę. Smażymy na silnym ogniu a gdy spód się zrumieni. Smarujemy wierzch dżemem i składamy na pół.


Po chwili przekładamy omlet na talerz. Nie przejmuj się gdy za pierwszym razem nie wyjdzie idealny, próbuj aż przygotujesz pysznego omleta. Warto wiedzieć, że jedną z pierwszych umiejętności gotowania jest właśnie przyrządzenie omleta.


Każdy ma swój własny przepis na omlet, ale nie każdy wie, który przepis na omlet jest tym klasycznym. Uznałam więc, że z tej okazji zrobię omleta, na którego ochotę miałam już od miesiąca. Jajka dokładnie rozkłócić wraz z cukrem. Następnie dodać przesianą mąkę oraz mleko. Ubijać, aż masa będzie puszysta i niezbyt gęsta.


Masę wylać na masło rozgrzane na patelni. Smażyć z obu stron na piękny, złoty kolor. Posmarować dowolną konfiturą, od razu podawać. Po zdjęciu z patelni udekoruj go dżemem truskawkowym. Możesz też wykorzystać jakikolwiek inny dżem lub przygotować kilka, żeby każdy mógł wybrać swój ulubiony.


Mimo że omlet jest kojarzony głównie jako danie śniadaniowe, warto znać ten przepis i potraktować go jako bazę do innych eksperymentów kulinarnych. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie! Fasola szparagowa z kiełbasą. Smaczna przekąska na kolacje. Jedyny problem związany z tym przepisem, to przerzucenie omletu na druga stronę.


Trzeba być ostrożnym, a na pewno się uda. W wersji na słodko podawać z dżemem. DODAJ PRZEPIS DODAJ PORAD. Desery Tarta ferrero z dżemem malinowym.


Czekolada i maliny to jedno z moich ulubionych połączeń w ciastach min łatwe tanie. Do jego przygotowanie nie potrzebujecie niezwykłych umiejętności, a jedynie składniki, które zawsze macie w kuchni, takie jak: jajka, cukier, odrobina soli, mąka, olej do smażenia, a także tytułowe dodatki, jak dżem i odrobina twarożku. Dobrze smakuje zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Wlewamy na rozgrzane na patelni masło lub olej.


Czyli biszkopt z patelni :-) Dobry na weekendowe śniadanie lub szybki podwieczorek dla dzieci. Ubite białka delikatnie wmieszaj do masy z żółtek. Masło rozpuść na patelni.


Na rozgrzaną patelnię wlej wymieszaną masę, smaż na bardzo małym ogniu. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Danie niby łatwe a trudne, proste a wykwintne.


Podawać sam, z owocami, z dżemem, z konfiturami, z powidłami, z serkiem waniliowym, z serkiem owocowym - jak kto lubi (na zdjęciu wersja z powidłami śliwkowymi). Oto przepis na omlet z szynką i cebulą z dodatkiem świeżo posiekanej natki pietruszki, która doskonale ożywi smak dania. Przepis na Puszysty omlet. Sposób przyrządzenia omleta z jajek jest niewiele trudniejszy od tradycyjnej jajecznicy, dlatego może być on smaczną odskocznią w codziennym menu.


Właśnie zrobiłam omlecika, a właściwie z podanych składników wyszły dwa - mam małą patelnię. Tak, rewelacyjne - już wiem gdzie robiłam błąd do tej pory - nie ubijałam białek - dlatego zawsze wychodziły mało pulchne! Z dżemem z czarnej porzeczki - niebiański smak. Zapraszamy po przepis na omlet z jagodami - słodki posiłek dla całej rodziny.


Najpierw z jednej, potem z drugiej strony. On trochę rośnie pod pokrywką. Jak jest już usmażony, lekko opadnie.


Można go podawać z dżemem, cukrem pudrem, cukrem lub latem, tak jak teraz, owocami. Poza tym wysmienicie smakuje z konfinura np. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Całe jajka łączymy z mąką , mlekiem, olejem, cukrem zwykłym i waniliowym.


Wszystko dokładnie mieszamy aby powstała jednolita masa. Gotową masę wlewamy na patelnie którą wcześniej smarujemy olejem. Omlet smażymy z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty