piątek, 30 marca 2018

Zupa z brukselki

Pyszna zupa, którą naprawdę warto - przynajmniej raz - ugotować w sezonie na brukselkę, czyli właśnie teraz :-) Z dodatkiem ziemniaków i marchewki, zabielana śmietaną i podawana ze szczypiorkiem. Na dodatek postanowiłam iść na żywioł. Nie ugotowałam zupy z brukselką, tylko zupę z brukselki, dużo, dużo brukselki w niej było, ale nie była rozgotowana, ani też gorzka. Oczywiście przetestowałam ją na swoich dzieciach #128578; I okazało się, że zupa ze świeżej brukselki im też smakowała.


Pieprz mielony kolorowy łyżeczki kminu rzymskiego. Dodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz. Bardzo popularną zupą brukselkową jest krem z brukselki. Przed gotowaniem brukselkę należy umyć, usunąć zwiędłe listki i twarde końcówki.


Dodatkiem do zupy kremowej mogą być ziemniaki, cebulka i marchewka. Jeśli nie jesteśmy zwolennikami gładkich konsystencji, zróbmy tradycyjną zupę warzywną z brukselką. Boczek pokrojony w słupki podsmażamy na oliwie na patelni, dodajemy posiekane oregano, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.


WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Mięso pokrój w kostkę, brukselki i pieczarki oczyść. Pieczarki pokrój na cząstki i podsmaż na maśle do odparowania płynu, oprósz mąką i połącz z mięsem i brukselką. Zupę pieczarkową rozprowadź w szklance wody i połącz z całością.


Krem z kalafiora - kremowa zupa idealna na wiosenne i letnie popołudnie. Przygotowanie dania zupa z brukselki. Cebulę kroimy dosyć grubo, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i podsmażamy. Gdy nabierze lekko złotego koloru, zalewamy bulionem, wrzucamy brukselkę i gotujemy ok.


Warzywa oprócz brukselki zalać wodą i gotować, aż trochę zmiękną, dodać brukselkę (mnożna dodać troszkę sody oczyszczonej, żeby brukselka nie traciła koloru), gotować aż będzie miękka, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, Można zabielić śmietaną z mąką). Zupy Zupa - krem z jesiennych warzyw. Solidna porcja witamin na wczesne wieczory. Jesienny, gęsty krem z warzyw. O tym, dlaczego nie mogę czytać wzruszających książek i zupa krem z brukselki.


Dzisiaj mam dla Was przepis na boską zupę z brukselki. Miksuje się ją dokładnie tak samo, jak wszystkie inne warzywa. Połączenie słodkawej brukselki i wyrazistego sera jest bardzo atrakcyjne smakowo. W przepisie nie dodaliśmy ziemniaków, ani makaronu, ale możecie to zrobić.


Zupa z brukselki

Taką pożywną zupę bardzo łatwo przygotować. Pyszna zupa orientalna wonton z chińskimi pierożkami to oryginalna, jak również popularna zupa w kraju i na świecie. Kto uwielbia brukselkę tak jak ja? Zapiekam ją w sosie beszamelowym, karmelizuję na patelni i robię z niej zupy. Smakuje mi pod każdą postacią.


Dlatego zapraszam Was na zupę krem z chrupiącymi migdałami i. Zupa wymaga użycia garnka i patelni, ponieważ brukselkę przygotowuje się osobno i dopiero na koniec dokłada do ugotowanej zupy. Podajemy z rozpuszczonym masłem lub bułką tartą zrumienioną na maśle. Odcinamy od brukselki zewnętrzne listki, większe kapustki kroimy na pół, kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, solimy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 1stopni.


Zupa z brukselki

Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Z małymi kapuścianymi główkami wygląda bardzo apetycznie i rzeczywiście pysznie smakuje. Przepisy z kategorii zupa z brukselki.


Taki krupnik można przygotować na kawałku wędzonego boczku lub z jego dodatkiem w postaci lekko zrumienionych skwarek. Aby zupa nie była za tłusta, skwarki przed dodaniem do zupy odsączcie z nadmiaru tłuszczu. Natkęłam sie oto na brukselkę.


No to jak mogłam się jej oprzeć. Kiedyś tam robiłam z brukselki zapiekankę (wpis ciągle czeka na dokończenie). A dziś pomyślałam, że po prostu zrobię z niej zupę. Inspirację znalazłam tu.


Zupa brukselkowa, przepis z kategorii Zupy. Doskonale się przechowuje, a nawet możemy ją zamrozić. Zupę podajemy czystą jedynie posypaną posiekaną drobno natką, lub i to mój ulubiony sposób zabielaną kwaśną śmietaną. Spróbujcie, który sposób będzie najlepszy dla Was. Włoszczyznę oczyścić, umyć, pokroić w makaronik.


Wlać trzy szklanki wrzątku, gotować pod przykryciem min. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić, razem z brukselką dodać do. Brukselkę oczyścić i umyć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty