piątek, 23 marca 2018

Pulchne muffinki

Przepis, który ostatnio ciągle wykorzystuję i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Muffinki pięknie wyrastają, są puszyste i naprawdę smaczne. Nie wymagają wyszukanych składników, na pewno każdy znajdzie je u siebie w kuchni.


Pulchne muffinki

Do środka można wrzucić co nam się tylko podoba (ja nadziewam marmoladą, konfiturami, owocami, czekoladą). Jeśli zastanawiasz się, co robisz źle, klikaj na kolejne zdjęcia. Z opisów dowiesz się co zrobić, żeby muffinki zawsze wyrastały wysokie i puszyste.


Pulchne,smaczne, świetne. Na drugi dzień włożyłam na sekund do mikrofali zgodnie ze wskazówką i faktycznie są jak wyjęte z piekarnika! Do tego mega szybkie w przygotowaniu i nie trzeba brudzić zbyt wielu naczyń. Pyszne muffiny waniliowe (prezentuje Kacper). Są pyszne: miękkie, puszyste, dość długo zachowują świeżość, choć rzadko jest opcja, by to sprawdzić, bo znikaj.


Długo szukałam przepisu na pulchne muffinki. Jeżeli chce się im nadać inny smak zamiast piernikowego - wystarczy pominąć przyprawy korzenne. Bazą jest ciasto, a wariacji wiele. Witam szukam przepsi u na wilgotne muffinki cytrynowe czy jesli pomine rabarbar uzyskam taki efekt? Bardzo fajne ciasto: pulchne, mięciutkie, długo zachowuje świeżość.


Chyba będzie moją ulubioną bazą pod muffiny owocowe. Przepis godny polecenia, bo mi naprawdę smakowały-mężowi zresztą też ;) Robiłam je razem z ciasteczkam Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga przepisnamuffiny. Podobne przepisy Zdrowe muffinki owsiane zgodne z dietą South Beach faza II stokrotkax86.


Ostudzone muffinki można ozdobić lukrem lub cukrem pudrem. Pieczemy w nagrzanym do 180st. Autor: Loreta - Kulinarna Ja. Co zrobić, żeby muffinki były puszyste?


Wskazówka 2: ciasto mieszaj łyżką. W przepisach na muffinki najczęściej spotykamy podział na składniki i mokre. Teraz, gdy jeszcze są truskawki, obowiązkowo musiały być też i muffinki z truskawkami. I to dwukrotnie w ciągu.


Aby je przygotować, w osobnych naczyniach wymieszaj , przesiane przez sito składniki, m. Według najprostszego przepisu na muffinki przygotowanie ciastek nie zajmuje więcej niż pół godziny. Dzięki temu miękkie babeczki to idealny pomysł na poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Szybkie do zrobienia czego dowodem jest to,że mieszała ciasto moja letnia wnuczka. Następny sprawdzony przepis.


Polecam wszystkim zastanawiającym się co szybko upiec. Często pokazuję Wam dekorację muffinek, babeczek, cupcakes, ale żebyście nie musieli szukać, to dzisiaj najlepszy, bazowy przepis na muffiny. Jest jeszcze lepszy niż poprzedni, bo babeczki wychodzą mięciutkie i delikatne.


Do środka możecie wrzucać ulubione dodatki, a nawet za jednym razem zrobić każdą babeczkę inną. Idealne przekąski na imprezę ale oczywiście nie tylko- znikają w mgnieniu oka. Muffiny, zwane też muffinkami (zarówno przez jedno jak i przez dwa ‚f’…) to okrągłe ciastka w kształcie babeczki, najczęściej z różnymi dodatkami,.


Poza tym, muffinki będą bardziej puszyste. Jeżeli chcemy zrobić czekoladowe babeczki z czekoladą, to wcześniej do składników suchych dodajemy również kakao. Do tego wariantu najbardziej pasuje czekolada biała, natomiast do babeczek. Składniki też proste, no i jak każde muffinki można je zrobić błyskawicznie i podać na stół w minut od chwili „start”;) U nas dziś powtórka, ale chyba zrobimy łaciate.


Pulchne muffinki

Są pyszne, łatwe w przygotowaniu i rozchodzą się w mgnieniu oka. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Z podanych składników wychodzi muffinek.


Faworki smażyć na średnim ogniu po około minutę-dwie z każdej strony, do zrumienienia. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Przygotowanie ich jest proste i niezbyt pracochłonne. Nie zajmuje też dużo czasu – najwyżej pół godziny do minut (łącznie z ich upieczeniem i przestudzeniem po wyjęciu z piekarnika). Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na puszyste muffinki z ricottą.


Pulchne muffinki

Lubię je piec, ponieważ są szybkie w przygotowaniu, smaczne, a potrzebne składniki praktycznie zawsze mam w domu, no i można je przygotować na różne sposoby, z różnymi dodatkami i kombinacjami smakowymi: na słono i słodko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty