poniedziałek, 5 marca 2018

Przepis na czerwoną kapustę

Smakowita zasmażana czerwona kapusta do mies i drobiu. Po tym czasie odcedziłam. Na patelni rozgrzałam masło, zeszkliłam pokrojoną w kostkę cebulę i wrzuciłam obgotowaną kapustę. Chwilę smażyłam, następnie starłam jabłko, dodałam do kapusty łyżeczkę. Czerwona kapusta ze śliwkami i winem – przepis.


Przepis na czerwoną kapustę

Składniki na 4-porcji: średniej wielkości główka kapusty, małe czerwone cebule, ząbek czosnku, 1g wędzonych śliwek, szklanka czerwonego, wytrawnego wina, łyżki płynnego miodu, łyżki masła, łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, cukier do smaku, olej do smażenia. Zarówno na ciepło, jak i na zimno czerwona kapusta świetnie sprawdzi się do obiadu i nie tylko. Zasmażana, duszona, gotowana, kiszona lub jako surówka, uzupełni twoją dietę w cenne witaminy i wartości odżywcze.


Tak się zastanawiam, że u mnie w domu rodzinnym mówiło się fioletowa kapusta, ani czerwona, ani modra, ale właśnie fioletowa. Będzie doskonale pasować na przykład do pieczonej kaczki, mięsnych roladek czy klusek śląskich. Sprawdzi się również w towarzystwie mniej tradycyjnych potraw.


Przepis na czerwoną kapustę

Kapusta czerwona zasmażana. Sprawdź nasz przepis na czerwoną kapustę zasmażan. Sprawdzony przepis na modra kapusta - czerwona kapusta na ciepło od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio.


Gotuj razem z nami krok po. A tak wygląda przepis na kiszoną czerwoną kapustę. Przepis na kiszona czerwona kapusta. Najlepsza, niepasteryzowana, pełna witamin i naturalnych probiotyków, kiszona kapusta czerwona. Uwielbiam smak czerwonej kapusty.


Jedna z czytelniczek jakiś czas temu zapytała mnie czy mam przepis na sałatkę z czerwonej kapusty ze słoika, niestety nie było jej na blogu. W smaku słodka, aromatyczna, soczysta, po prostu pyszna. Jest wspaniałym dodatkiem do obiadu. Składniki: mała główka czerwonej kapusty, mała cebula, łyżka pokrojonego boczku, łyżka oliwy, kwaśne małe jabłko, sól, pieprz, łyżka octu czerwona kapusta - przepis ze Smaker.


Jak zrobić kapustę czerwoną łatwo i szybko. Tym razem skorzystałam z tego przepisu i też jest ok więc polecam. Modra kapusta z cebulą i boczkiem, doprawiana solą, pieprzem i octem. Pokazuję jak zrobić modro kapusta - przepis i film wideo krok po kroku jak powstaje modra kapusta do obiadu.


Do kapusty dodajemy jabłka i cebulę i pieprz. Gorącą zalewę wlewamy do. W dzieciństwie nie przepadałam za taką kapustą, ponieważ moja mama bardzo często ją robiła, do tego była z boczkiem. Pokrojoną kapusta czerwona na cedzaku przelana wrzątkiem.


Obraną z łusek cebulę i boczek w kostkę. Do ugotowanej kapusty dodajemy pozostałe składniki, zagotowujemy. Do garnka z kapustą dokładamy przesmażoną boczek i cebulę. Uważamy aby kapusta się nie rozgotowała.


Jabłka dodajemy jak kapusta już się podgotuje. Tak ugotowaną kapustę podajemy od razu po ugotowaniu jako dodatek do obiadu. Oczywiście po prostu trzeba zwiększyć ilość składników. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę, podsmażam na rozgrzanym oleju na patelni. Czerwoną kapustę drobno siekam nożem lub za pomocą szatkownicy.


Poszatkowaną kapustę przekładam do garnka, dodaję cebulę, obrane i starte na dużych oczkach jabłka, sól, cukier, zalewam gorącą wodą i gotuję do miękkości ok. Tradycyjny przepis na kapustę czerwoną duszoną z boczkiem. Dowiesz się, jak może smakować modra kapusta według mojego przepisu, czyli z dodatkiem boczku. Polecam zatem mój super przepis na kapustę czerwoną na ciepło - modra kapusta. Mój sprawdzony przepis na najlepszą surówkę z czerwonej kapusty jest również bardzo zdrowym uzupełnieniem domowego obiadu.


Jeśli lubisz warzywne przekąski z dodatkiem mięsnym, to możesz sięgnąć po czerwoną kapustę również wtedy, gdy poczujesz głód w ciągu dnia. Doskonała jest też jedzona solo, jedynie z kromką chleba. Duszoną kapustę przyrządzisz w pół godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty