Wegetariańska zupa szpinakowa. Zielona i kremowa, łatwa i szybka do zrobienia. Moja ulubiona zupa szpinakowa , którą szykuję bez dodatku bulionu oraz mięsa.
Sprawdzona, super pyszna i prosta zupa! To zdecydowanie najlepszy przepis na zupę ze szpinaku z ziemniakami oraz jajkiem na twardo. Jedna z moich ulubionych wiosennych zup, to zupa szpinakowa. Trzeba go bardzo dobrze umyć, by wypłukać wszystkie ziarenka ziemi i piasku, ale wysiłek naprawdę się opłaci. Rozgrzewająca, konkretna i zdrowa.
Koniecznie ze świeżego szpinaku. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Dziś proponuję pyszną zupę krem z zielonymi listkami w roli głównej. Przepisy z kategorii zupa-szpinakowa.
Gdy się zagotuje wrzucić kostkę bulionową. Gotować około minut (gdy się gotuje zbyt długo zupa traci swą ładną zieleń), pod koniec wrzucić serek topiony i przyprawić. Najlepsza i cudownie pyszna zupa szpinakowa , którą polecam gotować szczególnie w sezonie na świeży szpinak. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy. Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies.
Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Każda zielona zupa czy to szpinakowa, groszkowa, brokułowa czy z cukinii, zawsze wzbudza wiele zainteresowanie. Lista przepisów na zupa szpinakowa z jajkiem z polskich blogów kulinarnych.
Wypróbuj przepis na to delikatne danie i przygotuj je dla całej rodziny - przetestuj pyszną szpinakową zupę-krem! ZUPA SZPINAKOWA Dzisiaj zielona zupa szpinakowa z groszku, cukinii i oczywiście listków szpinaku. Smakuje również tym, którzy za szpinakiem raczej nie przepadają. Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S. Kulinarną specjalnością mojej babci są zupy. Zupa jest bardzo zdrowa i pyszna.
Szybka, zdrowa zupa szpinakowa z jajkiem. Ja miałam świeży szpinak więc najpierw go blanszowałam a następnie rozdrobniłam blenderem. Znaleźliśmy na nią przepisów, które koniecznie musisz wypróbować.
Możesz zjeść ją w domu lub zabrać do pracy. To prawdziwa bomba witaminowa! Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Z pewnością któraś przypadnie ci do gustu.
Liście szpinaku smażymy do miękkości na maśle. Gdy wywar zawrze dodaj serki topione i gotuj do całkowitego ich rozpuszczenia. Dodaj mrożony bądź świeży szpinak. Dla fanów warzywnych smaków i niebanalnych połączeń.
Młody szpinak, świeży, zieloniutki, po prostu kusił. Kasiu bardzo Ci dziękuję, miło to słyszeć z Twoich ust. A tak na marginesie to do przepisu wkradł się błąd powinno być lit bulionu, a ze swojego roztargnienia pomyliłam garnki, a ze często robię tę zupę na oko to tak wyszło, mam nadzieję, że nie narobiłam tym zamieszania. Lekka, orzeźwiająca zupa, niezbyt gęsta, która smakuje najlepiej pita prosto z kubeczka.
Ostatnio w moim menu zawitała zupa szpinakowa z jajkiem i ziemniakami, którą z całego serca polecam. Jeśli szukasz ciekawego pomysłu na dość nietypową i stosunkowo rzadko spotykaną zupę, to mam dla Ciebie świetną propozycję. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Kroki wykonania: Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy i siekamy.
Pora kroimy w półplasterki a seler w kosteczkę natomiast jego liście siekamy. Marchew obieramy i kroimy w kosteczkę. W garnku rozgrzewamy tłuszcz. Przygotowanie dania zupa szpinakowa Świeży szpinak umyć, drobno posiekać lub zmiksować.
W głębokim rondlu podgrzać wywar, dodać kurczaka i zagotować. Do dużego garnka wlać wodę, dodać obraną marchewkę, pietruszkę, cebulę, liść laurowy i szczyptę Vegety. Mrożony rozmrozić i zmiksować na puree. Gotować pod przykryciem przez około minut, a następnie przecedzić.
Bardzo lubię szpinak, więc kiedy napotkałam przepis na zupę szpinakową, postanowiłam go wypróbować. Szybka zupa ze szpinaku, którą równie dobrze można przerobić na zupę-krem szpinakową:). Polecam ją także rodzicom! Doprawiamy tradycyjnie, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Szpinakowa to zupa nie tylko dla niemowląt.
Wywar gotujemy na delikatnie podsmażonych dwóch ząbkach czosnku (kroimy w cieniutkie plasterki) i połówce posiekanej cebulki. Połączenie szpinaku i łososia nie zawodzi, w duecie to gwarancja wspaniałego smaku. Gotowy krem brokułowo-szpinakowy udekoruj uprażonymi na j.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.