wtorek, 16 lipca 2019

Przepis na leczo z cukinia i pomidorami

Przepis na leczo z cukinia i pomidorami

Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Mam wszystkie tu wymienione produkty warzywne z własnego ogródka.


Przepis na leczo z cukinia i pomidorami

Muszę je wykorzystać aby się nie zmarnowały. Dobry pomysł z takim przetwarzaniem. Zamierzam leczo przechować w słoikach, po uprzedniej pasteryzacji, na okres jesienno-zimowy. Kiełbaskę dodam po otwarciu słoika- podsmażoną. Jak cukinia jest mała to nie musimy jej wydrążać, od razu możemy kroić.


Indyk z pomidorami, oliwkami i szałwią Doradca Smaku. W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano.


Idealne połączenie smaków czterech warzyw. To moja ulubiona wersja na leczo z kiełbasą i cukinią. Cudowny smak lata a do tego bardzo sycące. Ze świeżymi pomidorami i bazylią.


Dla wszystkich, którzy uwielbiają leczo, choć może niekoniecznie z kiełbasą, polecam lżejszą wersję z kurczakiem. Leczo z kurczakiem, cukinią i kukurydzą. Narobiłaś mi smaku i chyba zrobię leczo w tym tygodniu na obiad!


My też bardzo lubimy leczo. Zwłaszcza o tej porze roku jest ono wyśmienite. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.


Polecam podawać leczo z bagietką. Cukinię umyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w piórka, poddusić na oleju, dodać pokrojony czosnek, cukinię, szczyptę soli. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Coś ciepłego, sytego, domowego. Przepisy z kategorii z cukinia i pomidorami. Dusimy na małym ogniu min. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo – najlepszy przepis – z pomidorami cukinią i papryką. Rozgrzewające leczo z cukinią, wywodzące się z kuchni węgierskiej to danie, bez którego trudno sobie wyobrazić jesień.


Doczekało się wielu wariantów, a dzisiaj w roli głównej cukinia z boczkiem! Dla miłośników dobrze znanych dań, które sprawdzą się w różnych sytuacjach. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni.


Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Chcesz podzielić się swoją opinią? O nas For importers Biuro Prasowe Mapa Serwisu Mapa Tagów.


Takie domowe leczo z cukini jest super proste i dość szybkie do zrobienia. Ważną informacją jest to, że ja zawsze przepis na leczo z cukinii szykuję w jednym garnku. Moje leczo z cukinia znika w godzinę, więc uwierzcie mi, że gotuję je dość często. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.


Tym razem zapiekłam je w piekarniku wraz z pomidorami i przyprawami. Jako osobne danie obiadowe bądź na kolację warto przygotować leczo z mięsem. Dietetyczne leczo z piersią kurczaka - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Po minutach, dolewamy sok razem z pomidorami, po. Ja proponuję wersję lżejszą. Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z oliwek a zamiast słoniny chudą wędzoną kiełbasę.


Przepis na leczo z cukinia i pomidorami

Ponieważ w moim domu leczo jada się jako główne danie z dodatkiem pieczywa, ekstra składnikiem jest cukinia, która je świetnie uzupełnia, a dla zaostrzenia smaku mała papryczka chilli. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym! Renia Budzilek Polkowska says. Tradycyjne leczo z cukinią nie jest daniem niskokalorycznym, ponieważ zawiera w swoim składzie kiełbasę i (lub) boczek. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń.


Z warzyw możemy wyczarować potrawy, które zachwycą swym smakiem i wyglądem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty