wtorek, 10 listopada 2015

Biszkopt wysoki na duza blache

Czyli po 30- minutach - bo tak jest w przepisie na biszkopt Pani Doroty z Moich Wypieków, sprawdzałam patyczkiem czy biszkopt jest suchy w środku. Mój biszkopt piekł się min w 1stopniach z termoobiegiem. Czy z powyzszego przepisu (jaj itd.) biszkopt na blache 24xbedzie na tyle wysoki ,ze bede go mogla przekroic wzdluz na blaty?


Jeszcze nigdy biszkopt nie wyrosl mi tak wysoki jak z tego przepisu! O to mi chodzilo :) wielkie dzieki! Dodane przez agulamw: Tylko o kuchni. Hej może za mało ubijasz pianę z białek lub za dużo mąki dodajesz.


Spróbuj zrobić z mojego przepisu biszkopt,mi zawsze wychodzi,jest duży(wysoki)-przepis na biszkopt z ptasim mleczkiem w moich przepisach. Wiesz dobrze jest też dodać. Ciasta wyszło bardzo dużo, ubijalam mikserem planetarnym. Podczas pieczenia temp 1stopni, biszkopt wyrósł ponad formę najbardziej brzegami, środek nie bardzo chciał urosnąć. Po rzuceniu biszkopem pojawiły się pęknięcia i się zapadł.


Lista przepisów na biszkopt wysoki na duza blachę z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Biszkopt wysoki na duza blachę przepis - Durszlak.


Wysoki biszkopt na dużą blachę-polecam bo. Przeglądając mój stary zeszyt natrafiłam na ten przepis, a jest sprawdzony bo piekłam go nie raz. Następnie dodaję partiami przesianą mąkę i mieszam całość delikatnie łyżką. Po upieczeniu wyjmuję blachę. A po 5-minutach wyjmuję biszkopt z blachy i zdejmuję papier.


Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Pierwszy raz piekłam biszkopt. W sumie nie wiem co się stało, ale podczas pieczenia ładnie mi wyrósł, ponad formę, a potem opadł do polowy. Całe szczęście, na tyle był jeszcze wysoki, że dalo się go przekroić na pół, natomiast stało się też coś dziwnego, góra się zwęziła, nie wiem jak to opisać.


Prezentuję biszkopt, który można nazwać idealnym. Jest puszysty, wysoki i prosty - co jest niewątpliwym atutem przy krojeniu go na tort. Rośnie bez proszku do pieczenia.


Cała tajemnica tego cuda tkwi w. JAK UPIEC PUSZYSTY BISZKOPT – ZASADY WYPIEKU. Jedynym ustępstwem są tutaj białka. Jeśli są zimne szybciej się ubijają.


A blache trzeba czymś wysmarować czy tylko papier? Dwa razy w życiu piekłam ciemny biszkopt zrazilam się strasznie bo za każdym razem wychodziła mi podeszwa,ten wyszedł super dziękuję za przepis i pozdrawiam #128512;. Polecam mój drugi sposób na wyrośnięty, puszysty biszkopt bez dziwnych dodatków, z naturalnych składników i bez proszku do pieczenia. Na moim kanale znajdzie. Jak zrobić puszysty, lekki i łatwy w wykonaniu biszkopt na tort, roladę albo na spód do ciasta z masą, kremem.


Najlepszy przepis jak upiec biszkopt. Szybki i prosty przepis. Piekłam już raz taki biszkopt,nie wiem dokładnie czy z tego przepisu,ale mi nie wyszedł ,jednak jestem zawzięta i uważam ,że do razy sztuka. Kilku dziewczynom biszkopt wyszedł zbyt niski, dlatego przepis trochę poprawiłam – ja sama nigdy nie ubijam jajek w całości z cukrem, tylko najpierw ubijam same białka, potem je miksuję z cukrem – tak aby uzyskać białka jak na bezę – gdy są takie sztywne i mocno napowietrzone, wtedy biszkopt wychodzi wysoki i spokojnie można.


Wyłączyć piekarnik, wstawić tam ponownie biszkopt i pozostawić do wystudzenia przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wyjmować z formy po całkowitym wystudzeniu. Do tego jest potrzebny idealny przepis i ten poniżej właśnie taki jest! Przekładać ulubionymi masami. Wypróbowałam już wiele przepisów na biszkopt, ale ten jest najlepszy, zawsze wychodzi, pięknie i równo wyrasta, no i oczywiście jest bardzo smaczny.


Biszkopt wysoki na duza blache

Zaczynam od przepisu na biszkopt idealny, a w innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu. Mam zamiar upiec ten biszkopt, ale w tortownicy o średnicy cm. Z przelicznika wynika, ze nalezy użyć ponad jajek, a przeciez tyle nie ubiję jednym mikserem. Czy mogę w takim razie upiec jeden biszkopt np. Pytanie brzmi jak długo piec taki biszkopt, bo będzie płytszy?


Poniżej przedstawiam dwa warianty: pierwszy wariant to biszkopt z czterech jaj, który po przekrojeniu na pół daje dwa blaty, a drugi wariant to biszkopt, ale z sześciu jaj, który można przekroić na trzy blaty. Przy tak dużej ilosci jaj na tortownicę na pewno biszkopt musi być wysoki. Niestety ja od jakiegoś czasu też mam problem nawet z tym sprawdzonym przepisem, biszkopty przestały rosnac, dawniej mąka byla lepsza, jajka również. Przepisy na biszkopt na dużą blache w wyszukiwarce kulinarnej - wszystkie zbliżone przepisy do biszkopt na dużą blache.


Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo długo szukałam idealnego przepisu na biszkopt. Po wielu nie udanych próbach zaczęłam nawet prosić mamę czy teściową by upiekły mi biszkopt jako bazę na ciasto. No zawsze tragedia mi wychodziła i się już zraziłam.


Aby był wysoki musimy pamiętać o tym żeby białka były długo ubijane. Piekę go już któryś raz z kolei,kiedy się spieszyłam ciasto wychodziło niższe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty