poniedziałek, 16 listopada 2015

Leczo z parówkami i pieczarkami

Leczo z parówkami i pieczarkami

Monika So Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Kolorowo w kuchni. Pamiętajmy, że leczo jest typem dania, które świetnie się wekuje. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na leczo z parówkami i pieczarkami.


Leczo z parówkami i pieczarkami

Proste danie z zielonej fasolki z boczkiem, pieczarkami oraz parówkami z szynki. Idealny pomysł na szybki i tani obiad. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy. To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Sprawdź przepis na leczo z parówek!


Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na tłuszczu. Parówki pokrój w plasterki o grubości ok. Przecier pomidorowy rozpuść w wodzie, dodaj do usmażonej cebuli, chwilę pogotuj.


Potem to już tylko robić. Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. This feature is not available right now.


Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania leczo. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory natomiast na kawałki. Podsmażamy lekko razem z posiekaną cebulą.


Wrzucamy paprykę oraz ogórka. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami.


Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu. Najsmaczniejsze w lecie, w sezonie na świeże pomidory. JustynaDodaj do ulubionych Wybierz listę: Zapisz.


Papryki i cukinię kroimy w kostkę. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Zimowe leczo z parówkami Witajcie wybaczcie te długie przerwy, niestety z przykrością stwierdzam, że nie mam ostatnio głowy do pisania i to dosłownie. Leczo podaje się z pieczywem.


Od tygodnia głowa mi pęka, chodzę do lekarzy i co? Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami. Wycięłam zdrewniałą część po ogonku i pokroiłam w kostkę.


Z papryk usunęłam gniazda nasienne i białe błonki, pokroiłam w paseczki. Danie wykonane przez mojego męża w asyście córeczki. Dziecinnie proste, smaczne, kolorowe i rozgrzewające. Cukinie obierz i pokrój w kostkę.


Do rondla wlej olej i włóż cukinię, paprykę i pomidory. Na patelni przesmaż cebulę. Cebule obierz i pokrój w kostkę. D więc dodałam dwa pokrojone w kostkę plastry takiej chudej rolady z polędwicy albo szynki.


Zupełnie inne danie, czyli leczo z parówkami! Jest przepyszne i można je przyrządzić w bardzo szybki sposób. W przypadku, gdy nie macie kiełbasy lub nie wiecie z czym zrobić leczo to polecam Wam parówki! Może się wydawać, że nie będą pasowały, ale okazały się doskonałym wyborem!


Lato to okres, w którym z chęcią sięgamy po różnego rodzaju warzywa. Przeczytaj poniższy artykuł, a dowiesz się, jak zrobić naleśniki z parówkami, a także w jaki jeszcze sposób możesz wykorzystać te przypominające kiełbaski produkty. Przepisów na leczo jest tyle, ile jego wielbicieli. Tutaj prezentuję prosty przepis na szybkie leczo z parówkami, choć oryginalne leczo jest warzywnym ragout, które podawane jest jako dodatek do mięs.


Potrawę tę podaje się tam jako dodatek do dań mięsnych. Podstawowymi składnikami lecza są papryka, pomidory oraz cebula. W Polsce leczo najczęściej stanowi odrębne danie, bowiem często zawiera też kiełbasę czy boczek wędzony.


Domowy przepis na leczo Domowe leczo, to pomysł na danie, które smakuje jako dodatek do pieczywa, ziemniaków, placków ziemniaczanych lub jako danie główne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty