środa, 19 grudnia 2018

Makowiec z gotowej masy makowej z jabłkami

Makowiec z gotowej masy makowej z jabłkami

Składniki: - puszka gotowej masy makowej 850g ( np. Bakalland)) - 3-jabłka , obrane i starte na Zobacz więcej. Przepis na ciasto japońskie. Za typowymi struclami makowymi nie przepadam. Makowiec z jabłkami, czyli makowiec japoński to pyszny makowiec bez spodu.


Tez bym chciala zrobic z gotowej masy z puszki mieszkam na pld. Wloch i mak tu nie jest popularny tak jak na polnocy kraju,ciezko kupi dobry niebieski mak. Chcialabym ulatwic sobie pieczenie,czy ktos juz piekl z gotowej masy? Opis przepisu: Autor: WINIARY Oryginalny makowiec z masy makowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych makowców.


Wszystkie składniki ciasta łączymy razem z makową masą z puszki, Budyniem o smaku waniliowym bez cukru WINIARY oraz garścią rodzynek, a na koniec z pianą (piana do makowca będzie lepsza, jeśli białka najpierw wstawimy do lodówki, a przed ubijaniem lekko posolimy). Co do gotowej masy makowej – podobne pytanie. Na jeden taki makowiec jak w przepisie wchodzi cała taka puszka czy może zostaje tej masy?


Makowiec z gotowej masy makowej z jabłkami

Z góry dziękuje i pozdrawiam ! Durszlak - makowiec z gotowej masy makowej. Szybki makowiec z jabłkami. Jabłka zetrzeć i trochę odcisnąć. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mak, rodzynki,jabłka, proszek i grysik.


Ubić pianę z białek, dodać do masy makowej i delikatnie wymieszać. Blachę wysmarować, wyłożyć papierem, wylać masę makową i piec w 1st. Tata Lubego ostatnio wręczył mi puszkę gotowej masy makowej i dał zadanie: upiecz jakieś ciasto. Ciasto z makiem i jabłkami.


Nie bardzo wiedziałam jak się za to zabrać, ponieważ nie przepadamy za suchym makowcem, wolimy bardziej wilgotne ciasta. W dodatku nie przepadam za gotowymi produktami, wolę zrobić sobie. Makowiec upieczony z podanej ilości składników i jak dla mnie wyszło super.


Absolutnie nie przebija smak masła. Chyba rzeczywiście warunkiem jest dobre utarcie go z cukrem na biały puch. Piekłam kiedyś z gotowej masy makowej ale ten o wiele lepiej smakuje. Wymieszać z masą makową.


Do masy makowej dodać żółtka oraz bakalie, wymieszać. Dodać kaszę manną i proszek do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać łyżką z masą.


Do przygotowania tego ciasta można użyć gotowej masy makowej, tylko należy ją odsączyć na sicie, żeby nie była zbyt rzadka. Uwaga: możesz użyć gotowej masy makowej z puszki (bez konserwantów i chemicznych dodatków), ale wtedy należy radykalnie zredukować ilość cukru (lub zupełnie z niego zrezygnować) i zrezygnować z esencji migdałowej (powinna już być w gotowej masie). Niezwykle lekki i wilgotny makowiec. Makowiec z dodatkiem tartych jabłek, które powodują, że ciasto jest bardziej wilgotne i jeszcze smaczniejsze.


Makowiec z gotowej masy makowej z jabłkami

Udekorowane miodową polewą kajmakową słodzoną miodem. Makowiec po upieczeniu dobrze jest ostudzić, później zdjąć z niego obręcz tortownicy aby dobrze odparował. Można zrobić go na wcześniej upieczonym kruchym spodzie.


Prosty przepis na makowiec na Święta. To najlepszy tradycyjny przepis na makowiec zawijany - rolada makowa drożdżowa. Makowiec zawijany z gotowej masy makowej to gwarancja domowego wypieku, którego wykonanie jest jak najbardziej uproszczone.


Jednak niższy stopień trudności nie wiąże się z niższym stopniem jakości. MAKOWIEC JAPOŃSKI (Z JABŁKAMI) – NAJLEPSZY PRZEPIS – ŚWIĘTA Z JOLĄ – Odcinek – dla wszystkich, których marzeniem jest przygotowanie idealnej wigilii i świąt postanowiłam przygotować serię filmów świątecznych. W filmach, krok po kroku, pokazuję jak przygotować najlepsze świąteczne potrawy Zapraszam do gotowania ze mną i udostępniania filmów dalej W siódmym.


Bo jest to makowiec zrobiony bez ciasta, wyłącznie ze słodkiej, kremowej masy makowej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty