DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Dodane przez karlitka w: Tylko o kuchni. Leczo jest na Węgrzech tym czym w Polsce bigos.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i razem z kiełbasą pokroić w kostkę. Przepis na leczo z kabaczkiem i kiełbasą. Do dużego garnka przełożyć smalec i roztopić. Przełożyć cebulę, kiełbaskę, razem wymieszać i podsmażyć. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny.
Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej.
W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. Kabaczka obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Pomidory sparz i obierz ze skóry.
Smaczne i aromatyczne leczo. Leczo z kabaczkiem, papryką i pieczarkami. Do przygotowania leczo z kiełbasą używam wszystkich sezonowych warzyw. Są w nich papryki, najczęściej czerwone, ale mogą być również w innych kolorach lub cały miks kolorów.
Wakacje, wakacje, i po wakacjach. Zostają tylko wspomnienia. Czas wrócić do pracy, domu, kuchni i do tych garów Wróciłam z głową pełną nowych pomysłów, planów.
Leczo może, ale nie musi być daniem niskokalorycznym. Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal.
Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. Jak zrobić leczo z kiełbasą i pieczarkami x-news. Lista przepisów na leczo z kabaczkiem i pieczarkami z polskich blogów kulinarnych. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą.
Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba. Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec.
Leczo to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych. Dla Węgrów jest mniej więcej tym, czym dla nas bigos. W Polsce przywykło się stosować składniki nie występujące w klasycznej wersji leczo, ale dodatek cukinii czy pieczarek jest moim zdaniem jak najbardziej wskazany. Bez tego dania nie ma w Polsce jesieni!
Gdy na straganach królują świeże papryki i cukinie, leczo jada się w prawie każdym polskim domu. To treściwa i bardzo pyszna, oraz – co ważne dla zabieganych pracujących osób – błyskawiczna w przygotowaniu potrawa jednogarnkowa. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle.
Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Cebulę z kiełbasą przekładamy do większego garnka, dodajemy paprykę i chwilę dusimy pod przykryciem. Całość zalewamy bulionem. Ilość bulionu zależy od tego, czy wolicie gęstsze czy rzadsze leczo.
Gotujemy wszystko na nie dużym ogniu, dodajemy koncentrat i przyprawy. Leczo będzie gotowe, kiedy warzywa zmiękną i całość się lekko zagęści. Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę na leczo z cukinią kroimy w kostkę.
Najpierw podsmażamy kiełbasę, później dodajemy po kolei cebulę, paprykę, całość smażymy kolejne min. Wiem, że dla niektórych z Was leczo nieodłącznie kojarzy się z wędzoną kiełbasą, ale zachęcam do przygotowania poniższego przepisu. Chociaż leczo z kiełbasą i cukinią najlepiej smakuje podawane od.
Wśród innych wariantów możemy spotkać leczo z kurczakiem, leczo z papryki, leczo z cukinią i pieczarkami, a nawet leczo z dyni. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.