środa, 3 kwietnia 2019

Przepis na miodownik

Przepis na miodownik z masą budyniową. Wierzch miodownika pokrywa pyszna, miodowo- orzechowa polewa. Idealny wypiek na święta Bożego Narodzenia. Tradycyjny polski miodownik to doskonałe ciasto, które choć kojarzy nam się ze świętami, można upiec również w dzień powszedni.


Wypróbuj sprawdzoną recepturę! Na jakiś czas odłóż go do lodówki, po owinięciu wcześniej folią aluminiową. Blaty miodowe zmiękną, smaki przenikną się i ciasto będzie wprost doskonałe. Zaplanuj czas na jego przygotowanie i przekonaj się, jakie jest dobre. Z tego właśnie powodu miodownik jest ciastem, które można przygotować nawet wówczas, gdy wieczorem pojawi się ochota na coś dobrego i słodkiego.


Pyszne ciasto, idealne na duże rodzinne uroczystości. Kruche miodowe blaty przełożone kremową masą budyniową i masą kajmakową. Na wierzchu zatopione w masie orzeszki ziemne oraz polewa czekoladowa. Ja mam przepis na miodownik , który jest podobny , ale mnie bardzo smakuje.


Przepis na miodownik

Wszystkie składniki zagnieść. Pani Dorotko mam przepis na placka nie ktorzy na niego mowia miodownik albo placek z orzechami le patrzac na pani to moj jest podobny ale troszke inny masy sa dwie jedna z jablek a druga orzechowa a na gorze jest polewa miodowa z durza iolscia orzechow. Masa orzechowa: Orzechy włoskie posiekać na drobniejsze kawałki. Można w tym celu użyć tłuczka do mięsa lub malaksera. Wsypać na patelnię, dodać mió cukier oraz masło.


Całość zagotować cały czas mieszając. Jednolite ciasto podzielić na części. To ciasto, które nie zawiera wymyślnych składników, a te, które je tworzą, zawsze znajdziemy w kuchni. Dostojny, efektowny, wyszukany. Rozpływający się w ustach i cudownie pachnący miodem.


To jedno z ciast, które w tym roku zagości na moim świątecznym stole. Upiekłam go wcześniej, bo im dłużej postoi, tym bardziej wyrazisty jest w smaku. Leżakujące ciasto miodownik - przepis na ciasto z kremem z kaszy manny, dżemem z porzeczek i polewą z czekolady oraz orzechami. Pokazuję jak zrobić ciasto Stefanka - przepis i film wideo krok po kroku. Uwaga - to propozycja dla łasuchów, bo miodownik jest bardzo słodki.


Możemy przełożyć go masą na bazie kremu maślanego, budyniowego lub z kaszy manny. Zobacz, która wersja jest twoją ulubioną! Czy mógłby mi ktoś doradzić jakis przepis lub poszczególne części z wypróbowanych ciast?


Przepis na miodownik

Na prodiż wyjdzie krązków - każdy krążek upiec osobno. Sprawdzony przepis na miodownik od MniamMniam. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku!


Im dłużej ciasto leżakuje i nasiąka kremem, tym jest smaczniejsze i nabiera aromatu, a miodowe blaty miękną i po dniach po pros. Najlepiej zrobić go tydzień wcześniej aby smaki się połączyły a blaty skruszały. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na miodownik ewy wachowicz. Miodowniki u mnie czasem na Święta robiła mama.


Na natłuszczoną formę kłaść kolejno placki i piec na złoto - po około minut w 1st. Wyjąć i zostawić do ostygnięcia. Przygotować krepół szklanki mleka odlać, resztę zagotować.


Dostałam go od siostry-jest na prawdę pyszne,mięciutkie delikatne,pachnące ciach-idealne do popołudniowej kawki. Składniki: Na ciasto: dkg mąki. Nie jest bardzo słodkie, a w sam raz. Dzis zrobilam polewę,otwieram folie a ciasto jest mięciutkie i pieknie pachnie.


Przepis na miodownik

Ciasto jest rewelacyjne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty