środa, 17 kwietnia 2019

Przepis na wędzoną kiełbasę

Wędzenie kiełbasek w sprawdzonej grillo-wędzarniPrzygotowałam tym razem przepis na cienką kiełbasę wędzoną. Zrobiłam ją z indyczego fileta, bo wolę chude mięso, ale według tej recepty śmiało przyrządz Zobacz więcej. G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Ogrodnik w podróży.


Według tych dwóch zasad domową kiełbasę wędzoną doprawia nasz kuzyn Lucjan. Preferuje on również dodawanie surowego boczku do kiełbasy. Mówi, że swojska kiełbasa ma być pieprzna, solna i. Gotowá do wędzenia kiełbasę zawijamy na drążkach tak by się nie stykała ze sobą , można formować małe wianki, długie, pełna dowolność, tak należy zostawić na 1h. Doceń przepis: Zgłoś błąd w przepisie Zgłoś błąd w przepisie kiełbasa domowa wieprzowa.


Wczorajszy Dzień Ojca to idealny moment żeby wrzucić wreszcie przepis na pyszną domową wędzoną kiełbasę, którą jakiś czas temu po raz pierwszy od lat robiłem z własnym Ojcem. Jeden z rodzajów kiełbasy jaki możecie przyrządzić w przydomowej wędzarni. Ja posiadam naprawdę prostą wędzarnię zrobioną z beczki, a mimo to kiełbasy wychod.


Również i tym razem na moim świątecznym stole nie mogło zabraknąć swojskich wędlin. Chcę zaprezentować sprawdzony przepis na fantastyczną, wędzoną, swojska kiełbaskę, którą wędziłem na ciepło w wielkoczwartkowe przedpołudnie. Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! Pozwoliliśmy sobie na mała odmianę i postanowiliśmy wykonać swojską kiełbasę.


Decyzja zapadła po tym jak Iwonka kupiła mi w prezencie urodzinowym… elektryczną maszynkę do. Jak zrobić domową, wędzoną, białą kiełbasę? Przygotowanie: Mięso pokrój na kawałki o wielkości około cm.


Przepis na białą kiełbasę z wędzarni. Umieść je w misce, najlepiej oddzielając od siebie poszczególne rodzaje mięsa, po czym zasyp je solą, dokładnie wymieszaj i pozostaw na noc w lodówce. Niektórzy z Was preferują białą kiełbasę, która jest dobra, ale j zdecydowanie bardziej lubię wędzoną. Kiełbasy najczęściej robimy z mielonej wieprzowiny, cielęciny ,wołowiny, baraniny, mięsa kurcząt, królików, koniny i pancernika.


Dodane przez mimi6w: Tylko o kuchni. Pora uwędzić pierwszą własną kiełbasę. Tak więc: Kup w sklepie łopatkę załóżmy kg. Do tego dokup z 1kg boczku świeżego bez skóry.


I teraz z łopatki wykrój jak tylko potrafisz mięso bez tłuszczu i ścięgien. Będąc dzieckiem często jeździliśmy na wieś do babci na tzw świniobicie kilka razy do roku. Kiełbasę wędzimy aż osłonki będą dotyku około godziny.


Wyjmujemy kiełbasę następnie parzymy około godzinę. Skręcać w miejscach, w których chcemy oddzielić pojedyncze kiełbasy. Kiełbasę powiesić na długich kijach, które włożymy do wędzarni. Powiesić do odpoczęcia na co najmniej godzinę.


Przepis na wędzoną kiełbasę

Duży garnek (raczej kociołek) uzupełnić do polowy wodą, podgrzać delikatnie. Włożyć do niej kiełbasę, zaparzyć. Polecam i zachęcam do zrobienia fantastycznej kiełbaski wędzonej i pieczonej w dymie bez parzenia w wodzie. Pod presją mojej rodziny właśnie tę kiełbaskę robię najczęściej. KIEŁBASA WIEJSKA WĘDZONA - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Uwędzoną kiełbasę zostawiamy w wędzarni w której podnosimy temperaturę do – stopni i podpiekamy kiełbasę: - w jelitach fi przez około -minut - w osłonkach białkowych lub fibrusowych fi przez około minut. Kiełbasy podpiekamy do momentu jak wewnątrz kiełbasy uzyskamy temperaturę na poziomie – stopni. Tym razem poznacie prosty przepis na domową kiełbasę Krakowską. Podaję przepis w sprawdzonej proporcji idealnej do przygotowania kg, kiełbasy Krakowskiej.


Przepis na wędzoną kiełbasę

Domowa, swojska kiełbasa to prawdziwy przysmak. W sklepie te, które przypominają domową, są bardzo drogie. Rozwiązaniem problemu jest przyrządzenie w domu własnej kiełbasy. Podajemy prosty przepis na domową swojską kiełbasę.


Zobacz także: Peklowanie mięsa: co to znaczy peklować mięso?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty