Leczo nie musi być daniem z dodatkiem mięsnym – same warzywa nie tylko doskonale wypełnią żołądek, ale też zachwycą smakiem. Przepis na leczo z kabaczka. Najważniejszym składnikiem tej wersji leczo jest kabaczek, czyli nic innego jak popularna cukinia, kuzynka dyni i bakłażana. Wakacje, wakacje, i po wakacjach. Zostają tylko wspomnienia.
Czas wrócić do pracy, domu, kuchni i do tych garów Wróciłam z głową pełną nowych pomysłów, planów. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Latem leczo z różnymi dodatkami często gości na naszym stole, jest zdrowe, lekkie, pełne warzyw, a jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Dodane przez kajanawakacjach w: Tylko o kuchni.
Jak się mrozi to robi się ciapowata papryka,a ja gustuję w sprężystej i nie rozgotowanej. Spaghetti z kabaczkiem może być aromatyczne i charakterne. Trzeba dodać tylko kilka sprawdzonych składników.
Kolejny przepis na szybki obiad – klasyk, który Cię nigdy nie zawiedzie. Gdy podaję go gościom to zawsze nie mogą wyjść ze zdziwienia, że tak proste zestawienie składników daje tak ciekawy efekt smakowy. Na leczo z kabaczka, czyli żółtej cukinii potrzebne są: papryka, cebula, pomidory, parówki, koncentrat pomidorowy i około 7gramowy kabaczek.
Składniki kroi się w kostkę i dusi w garnku z przykrywką. Ciasto na placki powstaje ze startej cukinii, mąki, czosnku i jajka. Leczo może, ale nie musi być daniem niskokalorycznym. Wszystko zależy od sposobu przygotowania. Jeśli zjemy leczo z kiełbasą, musimy się liczyć z tym, że w 1g tego posiłku jest około kcal.
Jeżeli natomiast skusimy się na leczo wegetariańskie, powinniśmy wiedzieć, że w jego 1g jest tylko około kcal. Całość zalewamy bulionem. Ilość bulionu zależy od tego, czy wolicie gęstsze czy rzadsze leczo. Leczo będzie gotowe, kiedy warzywa zmiękną i całość się lekko zagęści.
Bardzo nam zasmakowało leczo z kabaczkami,więc żeby zapewnić sobie takie smakołyki poza sezonem,zawekowałam ka Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga piekielna kuchnia Izabelli. Koniecznie spróbuj – może to właśnie ten przepis stanie się Twoim ulubionym!
Dla miłośników leczo oczywiście! Zawsze warto spróbować ulubionej potrawy na nowy sposób. Wiesz już, co zrobisz na obiad w najbliższy weekend?
Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Leczo z kabaczkiem, papryką i pieczarkami. Kabaczka obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne.
Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pieczarki pokrój w plasterki. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny.
Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki.
Polecam podawać leczo z bagietką. Leczo jest dobre jako jednodaniowy sycący obiad lub w mniejszych ilościach jako późne śniadanie, treściwa kolacja, a nawet jako jedna z kilku potraw serwowanych na imprezie. Cebulę obrać z łusek, opłukać i razem z kiełbasą pokroić w kostkę.
Do dużego garnka przełożyć smalec i roztopić. Przełożyć cebulę, kiełbaskę, razem wymieszać i podsmażyć. Sprawdzony przepis na leczo z kabaczka od MniamMniam.
Smacznie, szybko i tanio. Przygotowanie dania leczo z kabaczka. Gotuj razem z nami krok po kroku! Ja też do leczo nie potrzebuję mięsa, warzywne jak najbardziej wystarczy.
Oprócz głównego skłądnika, czyli papryki dodaję kabaczek. Jest bardziej jędrny i nie rozpada się tak szybko jak cukinia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.