Możemy przygotowywać je na różne sposoby i różnorodnymi składnikami. Pyszne będą muffinki pizzowe, serowe, czy jajeczne. Nie wymagają wyszukanych składników, na pewno każdy znajdzie je u siebie w kuchni.
Muffinki pięknie wyrastają, są puszyste i naprawdę smaczne. Do środka można wrzucić co nam się tylko podoba (ja nadziewam marmoladą, konfiturami, owocami, czekoladą). W zależności od fantazji, dostępnych produktów lub czasu można z niego przygotować słodką przekąskę „na szybko” lub eleganckie babeczki na przyjęcie. Kiedy są już w piekarniku, Ty zajmij się przygotowaniem lukru i posiekaj pistacje.
Udekoruj nimi wystudzone ciasteczka. Tego rodzaju muffinki będą świetnie komponować się również z bitą śmietaną lub kremem waniliowym. Często pokazuję Wam dekorację muffinek, babeczek, cupcakes, ale żebyście nie musieli szukać, to dzisiaj najlepszy, bazowy przepis na muffiny. Jest jeszcze lepszy niż poprzedni, bo babeczki wychodzą mięciutkie i delikatne. Do środka możecie wrzucać ulubione dodatki, a nawet za jednym razem zrobić każdą babeczkę inną.
Ciasto na nie musi być dosyć gęste. Jeśli jednak spływa z łyżki, dodaj do niego więcej mąki. Użyj różnokolorowych, dzięki temu będą ciekawie prezentowały się na paterze. Zwykłe, waniliowe muffinki z kawałkami czekolady. Przepis na muffinki z czekoladą.
Uwielbiane przez dzieci. Dodane przez andzikw: Tylko o kuchni. Proste i szybkie do przygotowania. Robiłam je i były pyszne, ale zapomniałam je wziąć do ulubionych. Prosty przepis na wytrawne muffinki o smaku pizzy.
Wytrawne muffinki mogą być podawane jako przekąska, ale świetnie sprawdzą się też jako śniadanie lub lunch do pracy. Natłuszczamy formę do babeczek i wlewamy masę. Babeczki można zrobić na wiele sposobów, dodając orzechy, suszone owoce, cynamon, kawę, czyli co nam przyjdzie do głowy. Dziś mam dla Was przepis inspirowany muffinami, które mój mąż pomimo mrozu przyniósł mi na wczesne śniadanie w Nowym Jorku. Puszyste, lekko wilgotne, duże babeczki bananowe z dodatkiem orzechów włoskich kupione w budce koło hotelu.
Mój polski wariant to nieco zmodyfikowany przepis na proste muffinki bananowe, które można. Muffiny to babeczki, na których punkcie kilka lat temu wręcz oszalałam! Na pewno wiecie, jak robić muffiny ;-) Ale czy znacie przepis na muffinki, które są nie tylko pyszne i puszyste, ale też niebiańsko wilgotne w środku, takie że aż się rozpływają w ustach? Wypróbuj przepis na muffinki tiramisu - jest łatwy, a twoje muffiny zachwycą rodzinę!
Jeden z najbardziej podstawowych przepisów na muffinki. Ja korzystam z przepisu Nigelli Lawson, jedyne co zmieniłam to zastosowałam odrobinę większe proporcje, aby wychodziła cała blacha muffinów. Bo przepis jest świetny. Są smaczne, wilgotne, czekoladowe i do tego szybkie i proste do przygotowania.
Jeśli chcecie, możecie posypać je z wierzchu kropelkami czekoladowymi lub kawałkami czekolady. Będą wtedy jeszcze bardziej czekoladowe. Idealnie sprawdzi się jako przysmak na przyjęciach i spotkaniach towarzyskich. W dodatku do ich przygotowania nie potrzebujesz wielu składników.
Sprawdź nasz sposób na pyszne muffinki z czekoladą! Pieczesz muffinki nie po raz pierwszy, a wciąż nie wyrastają tak, jak te z przepisów w kolorowych magazynach? Jeśli zastanawiasz się, co robisz źle, klikaj na kolejne zdjęcia.
Z opisów dowiesz się co zrobić, żeby muffinki zawsze wyrastały wysokie i puszyste. Sprawdzamy patyczkiem, czy muffinki już się upiekły. Lubicie muffinki czekoladowe?
Znacie inne przepisy na tego typu babeczki? Jeśli potrzebujecie więcej przepisów na pyszne słodkości, podrzucam Wam jeszcze przepis na owsiane ciasteczka, które robią furorę w moim domu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.