wtorek, 16 lipca 2019

Przepis na leczo z miesem

Przepis na leczo z miesem

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory należy sparzyć i zdjąć skórę, posiekać na kawałki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Wiesz już, co zrobisz na obiad w najbliższy weekend?


W Polsce często dodaje się cukinie oraz. Przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele, dusić pod przykryciem do miękkości. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. W tym momencie możemy przestawić garnek na ogień i powolutku wszystko zacząć gotować aby smaki się łączyły.


Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami! Jak zrobić leczo z mięsem? Genialna pierś z indyka z wiśniami - prosty przepis. Wrzucamy na rozgrzany olej w garnku i smażymy. Dodajemy pokrojoną w talarki cebulę i pokrojone w kostkę papryki.


Leczo dla amatorów dań mięsnych. Wszystko dusimy pod przykryciem jakieś minut. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Kiedy jesień zastępuje lato, a dni robią się chłodne i coraz krótsze, chętniej sięgamy po przepisy na rozgrzewające dania.


Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Przepis na tradycyjne leczo od Koła Gospodyń Wiejskich z Konaszówki. Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Mieszkamy jednak w Polsce, więc możemy to trochę nagiąć. Kiełbasę kroimy w plasterki lub półplasterki i obsmażamy na złoty kolor.


Pod koniec smażenia wsypujemy mieloną paprykę, mieszamy i smażymy minutę. Następnie dodajemy do nich. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Jeśli mięso jest zbyt tłuste - odkroić tłuszcz, nie dodawać go do potrawy. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej rzepakowy, zeszklić cebulę. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.


Zapraszam dzisiaj na mój ulubiony przepis na leczo. Aromatyczne, smaczne, dokładnie takie, o jakie będą was prosić wszyscy członkowie rodziny. Muszę przyznać, że to leczo lubimy wyjątkowo. Na blogu króluje mój ulubiony przepis na leczo z cukinią, jednak już od jakiegoś chodziło mi po głowie przygotowanie przygotowanie tego dania według tradycyjnej węgierskiej receptury. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu.


Sprawdzony przepis na leczo fit z mielonym mięsem z indyka - pyszne i lekkie od MniamMniam. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok. Smacznie, szybko i tanio.


Nie no, naprawdę już wracam. Przez ten weekend trochę posiedzę w kuchni i nadrobię. Od razu mi lepiej, jak sobie o tym pomyślę.


Dziś u mnie gęsta potrawa z papryką, cukinią i mięsem mielonym- czyli najpyszniejsze leczo jakie w życiu jadłam! Pasuje zarówno na obiad jak i na kolacje. Jest to szybkie, smaczne i mega barwne danie. Paprykowe leczo z mięsem mielonym.


Przepis na leczo z miesem

Kotleciki mielone z warzywami. Smalec roztopić, przełożyć do niego cebulę i zeszklić. Z mielonego mięsa zrobić małe kuleczki, przełożyć do cebuli i razem smażyć. W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano.


Przepisy na leczo są różne. Zobacz, jak zrobić leczo. Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Pyszne, klasyczne połączenie - leczo z kiełbasą i cukinią.


To jedno z naszych ulubionych sierpniowych dań. Warto zrobić więcej, żeby wystarczyło na dwa, a nawet trzy dni - z każdym dniem leczo smakuje coraz lepiej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty