czwartek, 11 lipca 2019

Przepis na latwy biszkopt

Przepis na latwy biszkopt

Prosty przepis na biszkopt, który nie upada. Z nim Twoje torty zawsze wyjdą rewalacyjnie! Sprawdź instrukcję ze zdjęciami krok po kroku na ciastkożercach! Szybki i łatwy biszkopt.


Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Do ubitych żółtek dodajemy powoli białka - miksując na najniższych obrotach. Następnie dodajemy proszek do pieczenia i partiami mąkę oraz wodę. Biszkopt urósł ponad formę.


Nawet takiemu laikowi w kuchni jak ja się udał. Próbowałam wielu naprawdę przepisów ale zawsze niestety moja porażka. Ten przepis wyróżnia to, że resztę składników dodaje się do ubitych białek. Inne moje przepisy zawierały dodanie białek do żółtek na koniec.


Moje własne urodziny… Od samego rana dostaję miłe maile, smsy i telefony. Dostalam ta stronke od kolezanki,super przepisy. Nie pieklam jeszcze biszkoptu z tego przepisu , sciagnelam przepis na tort bezowy i mam zamiar taki upiec, mam nadzieje, ze sie uda. Podam przepis na swoj biszkopt , ktory pieke od ponad 30tu lat i jest niezawodny.


Dodaje az plaskie lyzeczki proszku i pieke go tylko z maczki ziemniaczanej. Ciasto wylać na wyłożona papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem i obsypaną bułką blachę. Piec w 180stopniach, max. W prodiżu, tortownicy ok28cm, czy blaszcze 25x40cm mały biszkopt wychodzi taki, że można nałożyć tylko coś na wierzch. Najlepszy z najlepszych – biszkopt błyskawiczny.


Przepis na latwy biszkopt

Jest idealny do rolad (łatwy w rolowaniu), ale też niezastąpiony w tortach (tych jednostopniowych lub po prostu trzeba upiec trzy spody oddzielnie). Jeśli szukacie typowego biszkoptu do tortu, to polecam przepis na biszkoptowe spody. Szczególnie wtedy, gdy muszę upiec szybko kilka spodów. Wsypuję do masy jajecznej, mieszam delikatnie za pomoca szpatułki, aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą. Ważne by piana z białek nie straciła swej lekkości i objętości.


Wlewam do formy (dno wyścielone papierem do pieczenia , boki posmarowane masłem). Wkładam do piekarnika nagrzanego na 180st na 30min. Do tego jest potrzebny idealny przepis i ten poniżej właśnie taki jest! Wypróbowałam już wiele przepisów na biszkopt, ale ten jest najlepszy, zawsze wychodzi, pięknie i równo wyrasta, no i oczywiście jest bardzo smaczny. Zaczynam od przepisu na biszkopt idealny, a w innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu.


Może mieć wiele smaków, np. Można go piec z dodatkami, np. Wypróbuj przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi. Dowiedz się, jak upiec biszkopt krok po kroku.


Nie masz pomysłu na puszysty biszkopt? Kluczem są dobrze ubite białka na sztywno i przesiane składniki. Nawet najlepszy przepis na biszkopt wymaga odpowiednich narzędzi. Marcin i Marlena z tortami obcują od wielu lat. To właśnie dzięki wieloletniemu doświadczeniu, Marcin był w stanie wyprodukować idealny rant, taki który w ich pracowni zastąpił wszelkie blaszki do pieczenia.


Piekąc biszkopt, należy pamiętać, aby nie otwierać piekarnika przynajmniej na początku pieczenia. W przeciwnym wypadku może opaść. Pod koniec pieczenia można otworzyć na chwilę drzwiczki piekarnika i sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest gotowy.


Przedstawiam podstawowy przepis na leczo. Możemy dowolnie je urozmaicać, np. To najdelikatniejsze i lekkie ciasto jest łatwe w przygotowaniu i nigdy nie opada. Zobacz, jak krok po kroku możes. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Deserek.


TV - Telewizja Deserowa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty