poniedziałek, 22 lipca 2019

Przepis na leczo z papryki i kiełbasy

Przepis na leczo z papryki i kiełbasy

Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki czerwonej, zielonej i zółtej. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem.


Gdy się zeszkli dodajemy kiełbaskę pokrojoną w półksiężyce, a po ok. Wszystkie składniki podsmażamy co jakiś czas mieszając. Teraz czas na pomidorki z puszki, które będą bazą dla naszego lecza oraz przyprawy tj.


To treściwa i bardzo pyszna, oraz – co ważne dla zabieganych pracujących osób – błyskawiczna w przygotowaniu potrawa jednogarnkowa. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle kolorowa potrawa – użyj do niej aż trzech rodzajów słodkiej papryki. Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Bulion drobiowy WINIARY z liściem laurowym i zielem angielskim sprytnie połączy smaki wędliny, cukinii, czerwonej papryki, marchewki i cebuli.


Jeśli wolisz wersję wegetariańską, pomiń dodatek kiełbasy. Możesz ją też zastąpić innym mięsem, np. Zacznij od obrania cebuli i pokrojenia jej w drobną. Coś ciepłego, sytego, domowego.


Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Zapraszam po mój najlepszy przepis na najbardziej klasyczne leczo. Zobacz, jak zrobić leczo. Przepisy na leczo są różne.


Tradycyjne leczo składa się z pomidorów, papryki, cebuli i kiełbasy. Niektórzy lubią dodać do lecza. Smakuje obłędnie jako danie podstawowe albo baza do dalszego eksperymentowania ze smakami. Leczo - danie proste i smaczne. Mój mąż lubi do leczo z papryki dodać gotowana fasolę, a ja dla odmiany wolę dużo czerwonego chili.


Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw.


Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania.


Później przełóż je wraz z cebulą i kiełbasą do papryki z pomidorami. Rozpuść Bulion Warzywny Kogutek WINIARY w połowie szklanki gorącej wody i wlej do garnka. Duś całość przez minut, a na koniec dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Podawaj z pajdą świeżego chleba lub z grzankami.


Prawdziwe leczo koło cukinii nie stało. Składniki: 5g ulubionej kiełbasy duże czerwone papryki cukinie duża cebula ząbki czosnku 5ml passaty pomidorowej 1ml wody liść. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np.


Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą.


Przedstawiamy kilka przepisów na leczo. Wszyscy wiedzą, że leczo, to potrawa węgierska, ale czy ktokolwiek będąc na Węgrzech jadł leczo? Zatem ogłaszam, że od dziś, leczo z papryką i cukinią jest narodowym daniem polskim (z węgierskim rodowodem) i staje w zasłużonej alei dań jednogarnkowych obok….


W Polsce przyrządzana jest często na oleju z dodatkiem cukinii, kabaczka lub bakłażanów. Danie można przygotować również na ryżu, zwiększając jego gęstość. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Potrawę tę podaje się tam jako dodatek do dań mięsnych. Podstawowymi składnikami lecza są papryka, pomidory oraz cebula.


W Polsce leczo najczęściej stanowi odrębne danie, bowiem często zawiera też kiełbasę czy boczek wędzony. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok.


W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Przygotowanie naszego leczo z cukinii zajmie nam ok.


Przepis na leczo z papryki i kiełbasy

Wersji leczo jest wiele, czasem najbardziej smakuje ta najprostsza, podstawowa, serwowana z kromką pieczywa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty