wtorek, 8 października 2019

Rogaliki z marmoladą przepis

Rogaliki z marmoladą przepis

Kruchutkie, delikatne - rogaliki z marmoladą są po prostu pyszne! Polecam domową marmoladę i dobrze wyrobione ciasto. Rogaliki z marmoladą zwijamy tak jak na zdjęciach poniżej. Przepyszne rogaliki drożdżowe, niemal rozpłwają się w ustach. Lekko słodkie, z delikatną kwaskawą nutą dżemu porzeczkowego – tak jak lubię najbardziej.


Styczeń na uczelni niestety nie sprzyja dłuższemu siedzeniu w kuchni, wobec tego odkładałam te pyszności na później, aż wreszcie miałam troszkę wolnego i je upiekłam. Bardzo kruche (a nawet przypominające francuskie), delikatne rogaliki serowe z marmoladą (powidłami lub dżemem). Samo ciasto nie zawiera w ogóle cukru. Dzięki słodkiemu nadzieniu smakują wyśmienicie nawet bez posypywania cukrem. Moja mama robiła te rogaliki z twarogiem.


Puszyste drożdżowe rogaliki z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym to jeden z ulubionych jesiennych podwieczorków. Z podanego przepisu otrzymamy sporo rogalików, które możemy trzymać pod przykryciem przez dni. Część rogalików możemy zrobić bez nadzienia i podawać z ulubioną marmoladą do szklanki kakao na drugie śniadanie. Chcesz podzielić się swoimi przepisami?


Rogaliki z marmoladą przepis

Gorąco zapraszam do przesyłania ich do mnie. Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną (powinna być w temperaturze pokojowej). Nadziewane powidłami lub czekoladą.


Chrupiące rogaliki z nadzieniem z ciasta drożdżowego z masłem. Przepis na najlepsze kruche rogaliki. Desery Drożdżowe rogaliki z marmolad.


Jak zrobić rogaliki z marmoladą, które zachwycą całą rodzinę. Kliknij, aby zobaczyć przepis. Moje ulubione kruche rogaliki serowe z powidłami, które piekę często specjalnie dla mojego Teścia.


Teść jest wielkim fanem moich wypieków. Szczególnie tych z udziałem sera. Zobacz, jak przygotować sprawdzony przepis na Drożdżowe rogaliki z marmoladą. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Najlepiej smakują z filiżanką herbaty lub kawy.


Ciasto możemy przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce, a kiedy będziemy mieć ochotę na rogaliki w chwilę je. Moja corcia Martynka ma dzis te urodziny robie rogaliki dla gosci. Następnego dnia zachowują swoją świeżość i można się nimi cieszyć dłużej.


Do środka dodaj swoją ulubioną marmoladę i oprósz cukrem pudrem lub polej lukrem. Przeczytaj, zapamiętaj, zrób, a najlepiej zapisz jeszcze przepis, aby móc wrócić do niego później. Ciasto kruche z marmoladą to coś dla każdego, kto wprost przepada za słodkościami! Takie ciasteczka kruche z marmoladą świetnie sprawdzą się jako „coś słodkiego” do popołudniowej kawy. Wszyscy znamy rogaliki drożdżowe, ale równie smaczne są te w wersji kruchej.


Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na rogaliki drożdżowe z marmoladą. Delikatne, lekkie rogaliki z ciasta krucho- drożdżowego z powidłami lub marmoladą w środku i lukrem na zewnątrz. Do ciasta nie dodajemy ani cukru, ani jajka. PYSZNE ROGALIKI Z POWIDŁAMI, przepis z kategorii Słodkie wypieki.


Rogaliczki wyszły przepyszne, robiłam z marmoladą truskawkową, miały być na moje urodziny we wtorek ale nie wiem czy dotrwają. Zapraszam dzisiaj na pyszne drożdżowe rogaliki z konfiturą. Podczas pieczenia może wypłynąć z nich trochę konfitury, ale proszę się tym nie przejmować.


Puszyste, delikatne i cudownie pachnące różą, o smaku jaki pamięta się z dzieciństwa. Mam już swój sprawdzony przepis na rogaliki drożdżowe (choć tamte wychodzą bardziej kruche) lecz warto próbować coraz to nowszych przepisów. Te rogaliki wymagają dłuższego wyrabiania dzięki czemu są bardzo puszyste i mięciutkie. Bardzo je polecam bo nie są bardzo trudne do wykonania, a końcowy efekt wychodzi super.


Deser, którym będziecie się zajadać razem ze swoimi dziećmi i resztą rodziny. Potwierdzam opinię tych pań, które twierdzą, że z oryginalnego przepisu nie da się ulepić nawet kuli z ciasta, co dopiero mówić o jego wałkowaniu. Naprawdę chciałabym zobaczyć jak to robią osoby, którym się ta sztuka udaje :-) :-) Ostatecznie rogaliki wyszły bardzo smaczne. Marmolada użyta do rogalików musi być bardzo gęsta (a nawet twarda).


Najlepsze rogaliki z marmoladą, jakie do tej pory robiłam – kruche, delikatne i maślane.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty