poniedziałek, 22 stycznia 2018

Leczo warzywne z cukinią przepis

Przykład dania, do którego możemy wykorzystać sezonowe letnie warzywa, także wtedy gdy nie mamy za bardzo innego pomysłu co z nich przygotować. Jedną z propozycji o nieco śródziemnomorskim rodowodzie jest leczo warzywne przygotowywane z cukinii, bakłażana i trzech rodzajów papryk. Wykonanie trwa chwilę, a smak jest zachwycający.


A ponieważ cukinie są dostępne właściwie przez cały rok, całkiem. Sos Włoski WINIARY pomoże wydobyć pełnię aromatu warzyw i przypraw. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Warzywne leczo ogrodowe.


Dodaj do książki kucharskiej. Dania z cukinią w roli głównej. To mój ulubiony i szybki przepis na leczo z kiełbasą i dodatkiem czterech podstawowych warzyw.


Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Myślę, że to jedno z dań, które obowiązkowo powinnyśmy szykować latem. Moje leczo z kiełbasą i cukinią szykuje się błyskawicznie. To też bardzo proste do zrobienia danie jednogarnkowe, więc masz też mniej zmywania.


Ja natomiast leczo zawsze przyrządzam z cukinią – tak lubię i dlatego mój przepis zawiera cukinię. Oryginalne Węgierskie leczo nie zawiera cukinii, czy dodawanego często w polskich kuchniach kabaczka. Tradycyjne leczo z cukinią nie jest daniem niskokalorycznym, ponieważ zawiera w swoim składzie kiełbasę i (lub) boczek. Doskonale zdaję sobie sprawę, że leczo z pieczarkami jest może mniej popularne niż leczo z kiełbasą czy mięsem jako takim, ale jest zdecydowanie smaczne!


Leczo warzywne z cukinią przepis

Dzisiaj na moim stole stanie leczo z pieczarkami. U mnie wersja podstawowa, sprawdzona i pyszna. Mieszanka przypraw jest wymyślona przez moją mamę. Proste, lekkie i niesamowicie smaczne.


Tego dania Ona nie pozwala mi doprawiać, sama bierze torebeczki i dosypuje przyprawy. Tym razem leczo warzywne, bez dodatku mięsa, ale też bez dodatku tłuszczu. To co lubię w tym daniu to po pierwsze prostotę przygotowania, a po drugie to to, że nawet na zimno smakuje fantastycznie.


Przepis na leczo z cukinii. Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Można przygotowywać je przez cały rok.


Polecam podawać leczo z bagietką. W naszym przepisie na leczo z cukinią i bakłażanem dodaliśmy również smaczną kiełbasę śląską (jeśli masz ochotę na chorizo – śmiało!). Pyszne danie całoroczne dla tych, którzy nie przepadają za mięseleczo warzywne. Idealny smak nadaje daniu zaledwie jedna kostka Bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a także czosnek, bazylia i oregano. Uwielbiam jego smak i te kolory w garnku i na talerzu!


Leczo warzywne z cukinią przepis

Takie leczo z warzywami szczególnie polecam teraz, zimą, kiedy każdy z nas potrzebuje solidnej dawki witamin. Jako dodatki można do niego podać ryż lub pieczywo. Jest pożywne i rozgrzewające. Proponowany przepis będzie dobrym rozwiązaniem. Składniki smaż razem na małym ogniu, do czasu aż.


Leczo jest bardzo smaczne i sycące. Aromatyczne, warzywne leczo. Smaczny i szybki obiadek na każdy dzień.


Leczo warzywne z cukinią przepis

Do garnka pokrój cebulę i kiełbasę (możesz wykorzystać dowolny rodzaj mięsa, a danie będzie smakowało tak samo dobrze).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty