środa, 31 stycznia 2018

Pyszne miekkie pierniczki

Witam Kochani tego grudniowego, mglistego i bardzo zimnego wieczora. Witam pierniczki sa pyszne pieklam je juz trzy razy mieciutkie ,moje inne przepisy na pierniki trafily do kosza ,moi drodzy pieklam z termoobiegiem piecze sie je tylko 8minut wtedy wychodza mieciutkie,dziekuje bardzo za wspanialy przepis czas na kolejne wypieki z waszej strony. Dziś chciałabym Wam przedstawić świetny przepis na rewelacyjne pierniczki. Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Moje domowe kucharzenie. Pani Jolu, pierniczki z Pani przepisu są pyszne.


Dzisiaj piekłam te pierniczki a wczoraj pierniczki nr. Szybkie pierniczki zrobiłam w dwóch wariantach, pierwszy zgodnie z przepisem drugi nadziewane dżemem morelowym i te dzieci bardziej polubiły. Właśnie upiekłam pierniczki :) Są pyszne i miękkie. A już za parę dni zawisną na choince, oczywiście po wcześniejszym udekorowaniu :).


Teraz leżakują w pudełku z jabłuszkiem. Zawsze podczas wykrawania pierniczków robię w nich dziurki przy użyciu słomki do napojów. Dostałam go kiedyś od dziewczyny z sieci, zwanej Potworową Mamą(pozdrawiam serdecznie). To był mój pierwszy przepis i pozostałam mu wierna do dzisiaj, bo są to tak pyszne i miękkie pierniki, że znikają w mgnieniu oka, a ja musze co chwilę piec kolejne partie. Upieczone pierniczki studzimy i zajadamy, bądź lukrujemy.


Miękkie pierniczki Troszkę modyfikuję go z roku na rok, ponieważ po. Oto moja propozycja na świąteczne pierniczki. Przepisów na te pyszne wypieki nigdy dość.


Wyjmujemy i pozwalamy przestygnąć, po czym lukrujemy. U nas w zeszłym roku ten przepis sprawdził się świetnie. Z podanej ilości składników, wyszlo mi pierniczków.


Ciasto na pierniczki musi trochę poleżakować. Dostałam go od koleżanki, która zajmuje się wypiekami na zamówienia w Łodzi „Ciasta od R”. Zawierają dużo korzennych przypraw i są bardzo smaczne, przepis jest świetny. Pierniczki sa dosc kruche, miękkie i troszke wyrastaja podczas pieczenia.


Desery Miękkie Pierniczki. Co zrobić, aby były miękkie. Jaką grubość powinny mieć pierniczki. Czy można polać lukrem zaraz po pieczeniu, czy dopiero po tym jak zmiękną. Jeśli u Ciebie w domu jest dość sucho, schowaj pierniczki do szczelnej puszki z kawałkami obranych jabłek.


Pyszne miekkie pierniczki

I co najważniejsze, jakie są sposoby na to, aby pierniczki szybko zmiękły i były gotowe do jedzenia. Ułóż pierniczki (jeszcze przed lukrowaniem) na kratce i przenieś do pomieszczenia o wysokiej wilgotności, uchyl okno podczas deszczu ;-) (klimat brytyjski jest dość wilgotny, pierniczki miękną u mnie szybko, już po dniach). Jeśli szukasz przepisu na miękkie pierniczki, takie które będziesz mógł jeść od razu po upieczeniu – to jest przepis dla Ciebie. Zwłaszcza jeśli o takich pierniczkach marzysz nie tylko Ty, ale też stadko małych pomocników, którzy nijak nie mogą zrozumieć dlaczego tego co z wielkim entuzjazmem wycinali nie mogą od razu pożreć lub chociaż udekorować (i pożreć ;)).


I nasze mamy, i babcie co roku przed świętami roztaczały w całym domu cudowną woń piernikowych wypieków. Ich wielką zaletą jest fakt, iż nie trzeba na nie czekać, aż zmiękną, bo nie są twarde. Z ciastem idealnie się pracuje, a wykrawanie ciasteczek to czysta przyjemność:) Wykonanie nie zajmuje wiele czasu, a efekt końcowy (czyt. smakowy) jest rewelacyjny.


Pyszne miekkie pierniczki

Pyszne, puszyste i miękkie pierniczki przygotowane z ciasta leżakującego przez jeden tydzień. Podczas leżakowania ciasto nabiera aromatu i odpowiedniej konsystencji. Jak na dodanym przeze mnie zdjęciu. Główne składniki: jajka margaryna Mąka miód miód Przyprawy cukier soda. Poniżej sprawdzony przez lata, ulubiony przepis czytelników na najlepsze pierniczki.


Pyszne i aromatyczne, są miękkie już po upieczeniu. Anna Starmach i poleca swój przepis na proste, szybkie pierniczki na Boże Narodzenie. Oto przepis na pierniczki świąteczne Anny Starmach.


Pyszne miekkie pierniczki

Kolorowe pierniczki na święta to rewelacyjny pomysł. Im wcześniej je przyrządzicie przed świętami, tym bardziej chrupiącymi będziecie się zajadać. Będą na pewno lepszą alternatywą dla tłukących się dmuchanych bombek.


Takie pierniczki nadają się również do ozdobienia świątecznego drzewka. Mówimy tu o wspaniałym grudniu, który niesie radość i białe widoki za oknem, choć może od paru lat faktycznie ich nie ma, to warto pamiętać, że święta to nie tylko ładny wyglą lecz i pyszne smakołyki. Korzenne, kruche pierniki będą nie tylko pyszną przekąską do herbaty, ale też uroczą ozdobą stołu. To miękkie pierniczki dla niecierpliwych, zabieganych, mających wiele do zrobienia, zupełnie nie wymagające żadnych umiejętności kulinarnych.


Należy zmieszać składniki i wyłożyć porcjami wielkości orzechów laskowych na blaszkę. Bakaliowe pierniczki na ostatnią chwilę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty