poniedziałek, 8 stycznia 2018

Leczo z cukinii i ziemniaków

Bulion drobiowy WINIARY z liściem laurowym i zielem angielskim sprytnie połączy smaki wędliny, cukinii, czerwonej papryki, marchewki i cebuli. Możesz ją też zastąpić innym mięsem, np. Jeśli wolisz wersję wegetariańską, pomiń dodatek kiełbasy. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, wlać szkl wody dusić około minut. Zacznij od obrania cebuli i pokrojenia jej w drobną.


Pół twarde ziemniaki z cebulą przełożyć do rondla, dodać pokrojoną, oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę, gotować 4. Jeżeli lubicie leczo to zapraszam Was na moją wersję. Nie wiem czy lubicie z ziemniakami ale zapewniam ,że smakuje pysznie:) To jest najprostsza i chyba najsmaczniejsza potrawa w minimalnej ilości doprawiana bo sam smak pochodzi z warzyw. Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków ze szczypiorkiem.


Taka mieszanina warzyw to potrawa z południa Francji „ratatuja” a nie leczo z cukini. Podawaj z domowym sosem czosnkowym. Pyszne jest też moje ulubione leczo z cukinii, które polecam gorąco. Placki z cukinii zaś to największy hit na szybkie danie z cukinią. Dziś proponuje kolorowe leczo w słoiku, do którego później wystarczy tylko dodać podsmażoną kiełbaskę, wędzony boczek albo dowolne mięso i mamy pyszny oraz.


Zupa krem z cukinii i ziemniaków. Tworzymy ją z pasją dla tych, którzy tak jak my, kochają gotować i piec. Znajdziesz tu moc inspiracji na każdą okazję, stworzysz własną książkę kulinarną, a także poznasz sporo kulinarnych porad i trików. Dodatkiem niech będą dania z ziemniaków, np.


DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. To bardzo smaczny i aromatyczny pasztet warzywny o lekko pikantnym smaku. Pasztet cukiniowy możesz podać na ciepło do obiadu lub na zimno kanapki czy też sam. Lista przepisów na leczo z ziemniaków z polskich blogów kulinarnych.


Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować! To proste leczo jest super bazą dla różnych specjałów. Uwielbiane,zwłaszcza przez studentów :) dodawane jest do.


Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dopraw leczo i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do purée z ziemniaków. Jest bardzo prosta do przygotowania i znakomicie smakuje zaraz po upieczeniu, ale także i po podgrzaniu. Dzisiejsza propozycja to pyszna, sycąca zapiekanka z cukinii, ziemniaków i mięsa mielonego z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw. Kiedy nie mam pomysłu na obiad wtedy przygotowuję zapiekankę z tego co akurat znajdę w kuchni.


U nas znajdziesz przepis na leczo z cukinią oraz przepis na leczo z kiełbasą. Ostatnio co raz częściej leczo stanowi danie a nie dodatek. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Warzywo można smażyć, dusić, marynować, piec lub jeść na surowo. Mało tego, z cukinii da się zrobić zapiekankę, placki, ciasto czy jednogarnkowe dania!


Jednak prawdziwym rarytasem okazuje się cukinia w marynacie z curry. Jak już wiesz, przepisy na cukinię na zimę są naprawdę różne. Więcej niż przepisów.


Leczo z cukinii i ziemniaków

Leczo z ziemniaków w każdej odsłonie! Wręcz nie wypada przepuścić okazji do czerpania wszystkiego co najlepsze z sezonowych warzyw i owoców. Danie zdrowe, dobre i lekkie, choć dość sycące.


Jest to krem z cukinii i ziemniaków z dodatkiem szczypiorku i sera - aromatyczny, bardzo smaczny i sycący. Zabiorę je w pudełku do odgrzania, do pracy #128578; Mniam! Zjadłam porcję z kwaśną śmietaną i szczypiorem. Faktycznie trudno sie przewracaly na patelni bo chyba dodalam wiecej cukinii (niestety nie zwazylam), ale dodalam odrobine wiecej maki i bylo ok. Kto z nas nie zachwycał się wybornym smakiem potraw z dyni?


Warto wykorzystywać to, co. Potrawy wegetariańskie z cukinią w tle. Póki sezon na cukinie musimy z niego skorzystać. Zrób pyszną zapiekankę z cukinii, ziemniaków i pomidorów.


Idealny, by wykorzystać nadmiar cukinii, można w dodatku go zamrozić. Przepis pochodzi z niezastąpionego BBC Good Food i serdecznie go polecam. Od jakiegoś czasu, chodząc na lunche, upodobałam sobie placuszki z cukinii, dlatego dziś, postanowiłam zrobić własne. Oprócz cukinii, użyłam ziemniaków oraz odrobiny czosnku.


Zjadlam z kleksem smietany gestej kremowki i naprawde rozplywaja sie w ustach. Chyba najwazniejsze jest w tym przepisie by nie przesadzic z maka, wtedy beda puszyste i mieciutkie. Otóż równie bogate walory smakowe posiada bliski krewny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty