środa, 11 kwietnia 2018

Leczo bez mięsa przepis

Nie podsmażam warzyw ani mięsa osobno na patelni. Można to śmiało zrobić w garnku docelowym z zachowaniem odpowiedniej kolejności dodawania składników. Wideo Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami. Dzisiaj przepis na przepyszne leczo bez mięsa. Standardowo leczo, które się przyrządza, w składzie ma porządny kawałek kiełbasy.


Moje leczo jest bardziej lekkie. Składa się z samych warzyw. Jak dla mn Zobacz więcej. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga 2dietornot2diet. Polecane przepisy Doradcy Smaku.


Na pozostałym tłuszczu po pieczeniu mięsa zeszklić posiekany por, czosnek i pokrojoną w słupki paprykę. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Leczo podawać na ciepło z pieczywem.


Bardzo męskie danie ;) Występuje w wielu odmianach, a dziś prezentuję przepis na jego najbardziej tradycyjną wersję. Koniecznie spróbuj – może to właśnie ten przepis stanie się Twoim ulubionym! Dla miłośników leczo oczywiście! Zawsze warto spróbować ulubionej potrawy na nowy sposób. Wiesz już, co zrobisz na obiad w najbliższy weekend?


W składzie same warzywa: papryka, cukinia, pomidory, cebula. Wszystko to doprawione aromatycznym kminem rzymskim, chilli, pieprzem. Liczba kalorii właściwie równa zeru. To w końcu leczo dietetyczne. Bez boczku, kiełbasy, mięsa.


Leczo bez mięsa przepis

W dużym garnku rozgrzej trochę. Takie klasyczne, bez mięsa i dodatków. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy.


Przepisy z kategorii leczo z cukinii i mięsa. Pyszne leczo z mielonym mięsem. LECZO Z MAKARONEM Wpadłam na pomysł, że podać leczo z makaronem, takie proste domowe.


Leczo bez mięsa przepis

Ja do leczo dodaję też paprykę wędzoną, która pasuje do tego dania, jak do żadnego innego. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji. Bardzo często szykuję leczo bez mięsa, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je długo przechowywać w lodówce.


Super pyszne jest też moje leczo z kiełbasą. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Pomidory należy sparzyć i zdjąć skórę, posiekać na kawałki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.


Wszystkie rodzaje mięsa kroimy w grubszą kostkę lub talarki. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy mięso. Do warzyw dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażone mięso. Po chwili dodajemy pomidory z puszki i koncentrat.


Właściwie to po tak aromatycznym opisie nie potrzebuje już w nim smaku mięsa. Doprawiamy leczo mieloną papryką, chili, solą i pieprzem. Myślę, że tak przygotowane będzie idealnie smakowało.


Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty