czwartek, 12 kwietnia 2018

Mięso do spaghetti przyprawy

Pamietajmy, aby kawałki, z których przyrządzamy mięso były świeże i ładne. Przykładowo może to być wieprzowa łopatka wraz z kawałkiem wołowiny gulaszowej. Nie trzeba wielkich zdolności, aby je zrobić, więc poradzą sobie z owym daniem dosłownie wszyscy. Najprostsze spaghetti bolognese - sposób przygotowania: Przygotuj sos do spaghetti: na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wsyp pokrojony w plasterki czosnek i cebulkę posiekaną w talarki. Zaczekaj, aż się zeszklą, przemieszaj kilkukrotnie.


Potem dołóż mięso mielone i lekko je obsmażasz, mieszając łopatką, żeby nie przywarło. W dużym garnku wstawiamy wodę na makaron, w drugim - mniejszym garnku podsmażamy mięso. Może trochę pracochłonne, ale jest warte zrobienia.


Moja wariacja na temat mięsa po bułgarsku powstała z kombinacji kilku przepisów. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć mięso i mieszając smaż ok. Makaron wyłóż na talerze, polej sosem i posyp parmezanem. Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek.


Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Dania główne Sos do spaghetti. Zupełnie się nie znam na mięsie. Do tej pory po prostu kupowałam mielone wieprzowo-wołowe (zazwyczaj) ale teraz gotuję również dla mojej małej córeczki, więc wolę kupić mięso i zmielić je sama. Znajdź sprawdzony przepis z Mikserem Kulinarnym!


Kolejno dodać marchewkę. Wszystko razem chwilę smażyć. Dodać pomidory w puszcze (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy i wywar. Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.


Mięso do spaghetti przyprawy

Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu. Gotowane mięso rozdrobnić, dodać marchewkę i zmielić bardzo dokładnie. Namoczyć suchą bułkę w wodzie, kiedy zmięknie, odcisnąć i dodać do mięsa.


Wbić jajko, dodać przyprawy i wyrobić mięso, aby stanowiło zwartą masę. Z masy mięsnej formować pulpeciki, obtaczać je w mące. Wybierz ulubiony makaron, przygotuj sos według naszego sprawdzonego przepis i oczaruj gości doskonałym spaghetti po bolońsku. W wersji bolognese najpierw podsmaż na oliwie mięso, potem dodaj pomidory i przecier pomidorowy oraz przyprawę i gotuj przez kilkanaście minut.


Wymieszaj spaghetti z sosem, na talerz możesz dodać nieco startego twardego sera. Pamiętaj, że przyprawa do spaghetti zawiera sól, nie dodawaj jej więcej do dania. Mięso mielone nie obędzie się bez cebuli, drobno posiekanej i zeszklonej na maśle. To składnik, który naprawdę trudno zastąpić.


Dodatkowo podstawowe przyprawy do mielonego to – sól i pieprz. Poza tym można użyć innych składników, ich dobór bywa różny w zależności od tradycji danego domu czy kuchni. Smacznie, szybko i tanio.


Mięso do spaghetti przyprawy

Gotuj razem z nami krok po kroku! Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wrzuć mięso i podsmaż. Gdy mięso będzie gotowe dodaj rozdrobnione ząbki czosnku, ulubione przyprawy i zalej to sosem pomidorowym. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Chociaż można kupić wiele rodzajów gotowych (i bardzo dobrych) sosów do spaghetti, to jednak nie ma to, jak sos domowej roboty.


Za pomocą kilku prostych składników sprawisz, że wszyscy domownicy i goście będą wołali o dokładkę. Przepisy z kategorii mięso mielone sos pomidorowy. Bardzo ważną rolę odrywają tutaj włoskie przyprawy, których należy dodać dość sporo – zwłaszcza bazylii. Jeśli masz świeże zioła – to świetnie – wówczas danie nabiera prawdziwie włoskiego aromatu. Dodajemy zmielone przyprawy – ziele angielskie, pieprz naturalny, listek laurowy i sól.


Mięso do spaghetti przyprawy

Dobrze wszystko mieszamy i wkładamy do słoików. Proste w wykonaniu i doskonałe np. Można też wykorzystać je do zrobienia kotletów mielonych, zapiekanek, sosu do spaghetti itp. Gotowe spaghetti z mięsem wieprzowo-wołowym i sosem pomidorowym posyp startym serem gratino.


Szukasz pomysłu na spaghetti? Ten błyskawiczny obiad po włosku przygotujesz łatwo, gdy masz pod ręką świetny POMYSŁ NA. Mięso przyrządzone w aromatycznym sosie smakuje wspaniale, zwłaszcza gdy posypiemy danie tartym żółtym serem (np. parmezanem) i udekorujemy listkami bazylii. Polecam cielęcinę, jeśli chcemy można ją połączyć np.


Mięso należy obsmażać szybko i na dużym ogniu, najlepiej partiami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty