piątek, 6 kwietnia 2018

Pyszny makowiec

Niezwykle smaczny makowiec. Wilgotny, długo zachowujący świeżość, lepszy niż z cukierni! Nie zdarzyło się jeszcze, by się nie udał, to mój popisowy numer :-). Przepis na tradycyjne makowce. Dodane przez czarnadora w: Tylko o kuchni.


Mięciutki i bardzo wilgotny, tradycyjny makowiec zawijany. Popularny wypiek na Boże Narodzenie i Wigilię. Z przepisu wychodzą aż makowce.


Jeśli to zbyt duża ilość, to można nadmiar zamrozić. Pyszny makowiec - polecam makowiec wg przedstawionego przepisu, jest naprawdę przepyszny:) s. Czas przygotowania: min. Idealny makowiec - domowy makowiec na każdą okazję. Dziękuję za przepis, makowiec wyszedł pyszny, domownicy byli zachwyceni smakiem.


Z tej porcji wyszły mi dwa makowce. Jest pyszny, jabłka nadają mu wilgoci. Zrobilam makowiec z Pani przepisu ale niestety mi nie wyszedl ( ale to byl moj pierwszy raz), bylo za duzo masy makowej a za malo ciasta, i chyba ta masa makowa byla za bardzo mokra (mimo ze staralam sie ja dobrze odsaczyc z wody i tez przeciez wyparowala podczas pieczenia).


Pyszny to mało powiedziane robiłam go w tamtym roku i jest. Kruche ciasto z tego przepisu jest bezbłędne, do tego masa makowa, wykończenie z kruchego ciasta i gotowe. Słodki, pyszny makowiec z jabłkami, czyli makowiec japoński poleca się nie tylko w święta min łatwe przystępne. Polecane przepisy: wilgotny makowiec na kruchym spodzie Zobacz więcej.


Pyszny makowiec

PROSTY Pyszny MAKOWIEC z Serem – Dzień dobry! Zapraszam dzisiaj na pyszny makowiec z serem na kruchym cieście. Jest bardzo smaczny, wilgotny, trochę waniliowy i migdałowy, wygląda apetycznie po przekrojeniu, ma takie łatki. Do jego przygotowania użyłam gotowej masy makowej z puszki. Witam makowiec pyszny pierwsza klasa mak ugotowalam w mleku bardzo fajny przepis wpisuje do moich ulubionych Pozdrawiam.


Kruche i maślane ciasto z wilgotną masą makową z dodatkiem orzechów i żurawiny. Makowiec na cieście kruchym. Pani Agnieszko, uwielbiam makowce, a ten przepis wydaje sie niezwykle prosty i pyszny, mam tylko jedno pytanie techniczne? Za typowymi struclami makowymi nie przepadam. Ciasto japońskie jest po prostu pyszne, bo wilgotne od jabłek, z mnóstwem bakalii oraz z wyraźną migdałową nutą.


Pyszny makowiec

Według przepisu, który proponujemy przygotujesz go sprawnie, a efekt zaskoczy Twoją rodzinę. Drożdżowy makowiec zawijany będzie nie tylko wspaniale wyglądał po nałożeniu na talerzyki, ale także poczujesz wspaniały świąteczny aromat. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na pyszny makowiec. W tym miejscu możesz zgłaszać sytuacje, w których może dochodzić do nadużyć lub błędów technicznych.


W poniższej ramce wpisz problem, który zwrócił Twoją uwagę. W misce lub garnku pół kg maku zalewamy wrzątkiem i trzymamy pod przykryciem przez około pół godziny. Ja przygotowałam go z gotowej masy makowej, ale oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. MAKOWIEC JAPOŃSKI (Z JABŁKAMI) – NAJLEPSZY PRZEPIS – ŚWIĘTA Z JOLĄ – Odcinek – dla wszystkich, których marzeniem jest przygotowanie idealnej wigilii i świąt postanowiłam przygotować serię filmów świątecznych.


Doskonałe ciasto na święta Bożego Narodzenia. Jeśli jesteście na etapie poszukiwania idealnego przepisu na domowy makowiec, koniecznie zapoznajcie się z poniższym zestawieniem. Zebraliśmy dla Was najlepszych przepisów na pyszny, zawijany makowiec.


To moje ulubione ciasto z dzieciństwa, które piekła często moja babcia. Ten makowiec lubię szczególnie za to, że jest soczysty i bez ciasta. Sama pyszna, wilgotna masa makowa. Ciasto jest wysokie, dlatego proszę nie przerażać się ilością użytych składników.


Przynajmniej ja nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia bez tego ciasta. Upieczenie makowca wymaga dość sporego nakładu pracy, ale naprawdę się opłaca, gdyż smakuje po prostu rewelacyjnie. Spróbuj naszego makowca.


Ta wersja będzie też o wiele bardziej przyjazna smakoszom, którzy nad rozgryzanie ciasta przedkładają delektowanie się masą. Równo rozkładamy masę makową i pozostawiamy wolne brzegi z każdej strony, wystarczy ok cm. Przed nami ostatnia prosta, zwijamy. Jeżeli podobają się Państwu moje przepisy to proszę o łapkę w górę, udostępnianie, komentarz pod filmem oraz subskrybowanie. Pomoże to w rozwoju kanału.


Sprawdź, jak przygotować pyszny domowy makowiec własnoręcznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty