Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny. Rozgrzewa swoim bałkańskim charakterem w polskim wydaniu. Sos pełen kolorowych warzyw i świetnie doprawionego mięsa przywróci dobry nastrój podczas jesiennej aury. Posoloną podsmażam na oliwie do czasu aż lekko się zeszkli. Dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i smażę.
Pod koniec daję również starty lub przepuszczony przez praskę czosnek i suszone papryki. Coś ciepłego, sytego, domowego. Sprawdź jak przygotować bezmięsną wersję węgierskiego leczo, z pieczarkami, papryką, cebulą i przyprawami.
Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY. Zapraszam dzisiaj na proste pyszne i domowe leczo z pieczarkami. Możliwe do przygotowania w wersji z kiełbasą, bez kiełbasy lub z fasolą.
Kroki wykonania: Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na rozgrzanym oleju. Zestawić patelnie z ognia,cebulę obsypać papryką w proszku. Papryke dokładnie oczyścić i pokroić w paski. Dodać do cebuli i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu ok min. Dodać pokrojone w plastry i podsmażone pieczarki.
Doprawić solą i pieprzem. Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić i. Szybki i prosty PRZEPIS na leczo. Wakacje to czas, kiedy stragany uginają się pod ciężarem owoców i warzyw. Jest w czym wybierać- pomidory, cebula, cukinia. DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.
Polecane przepisy: min. Szaszłyki z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych. Leczo z cukinią i pieczarkami. Pierogi z kapustą i grzybami. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem.
To samo zrobić z pieczarkami. Cebulę, pokrojoną w kostkę, podsmażamy na oleju. Cukinię i pomidory podlać wodą i dusić. Podsmażoną, przekładamy do większego garnka. Oczyszczone, umyte pieczarki kroimy.
DRUKUJ PRZEPIS Drukuj ze zdjęciem Drukuj bez zdjęcia. Dodane przez mysz2w: Tylko o kuchni. Dzięki pieczarkom leczo zyskuje aromat grzybów, a smak dania staje się nieco łagodniejszy.
To bez wątpienia pyszne i szybkie danie, którym ugościsz nawet największych smakoszy. Tym razem wykonana przez mojego męża:) Musimy korzystać z niskich cen warzyw i rozkoszować się ich smakiem póki są. W wersji mięsnej przygotowywane z dodatkiem wędzonego boczku lub wędzonej słoniny. Już dawno zagościło na stałe w kuchni polskiej i warto w sezonie na paprykę nacieszyć się jego smakiem. To wyjątkowo proste i pyszne danie, którego przygotowanie nie zajmuje długo.
Różni się proporcją warzyw i dodatkiem pieczarek. Justyś Wyświetl mój pełny profil. Umyte pieczarki oraz parówkę kroimy w grubsze plasterki. Pieczarki oraz cebule z kiełbasa przełozyc do papryki z pomidorami.
Kostke bulionowa rozpuścic w połowie szklanki gorącej wody i wlac do garnka. Całość dusić jeszcze ok minut. Warzywa są miękkie, ale nie rozgotowane, a całość doprawiona ziołami i pomidorową passatą smakuje wybornie. Przepis na leczo z parówkami i papryką.
Przykład dania, do którego możemy wykorzystać sezonowe letnie warzywa, także wtedy gdy nie mamy za bardzo innego pomysłu co z nich przygotować. Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Mój przepis na leczo wegetariańskie jest dopracowany do perfekcji. Bardzo często szykuję leczo bez mięsa, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je długo przechowywać w lodówce. Super pyszne jest też moje leczo z kiełbasą.
A największy klasyczk, to moje pyszne leczo węgierskie. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.