piątek, 1 lutego 2019

Spaghetti z miesa wolowego

Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na spaghetti z mięsa mielonego wołowego. Wypróbuj przepis na spaghetti z mięsem wołowym. Spaghetti z tuńczykiem Podobne przepisy. Wegańska pasta z bobu to sezonowa alternatywa dla hummusu. Zielona pasta pełna białka i witamin to pyszny i prosty dodatek do pieczywa.


Czas przygotowania: min. Dodane przez kuchniahanny w: Tylko o kuchni. Ostatnio byłam na imprezce i podali frytki z gorącym sosem ze śmietany i kurczaka i czegoś jeszcze.


Pamiętam doskonale z domu rodzinnego kotlety mielone z mięsa wołowego, podawane z tłuczonymi ziemniakami i surówką. Najbardziej z całego obiadu lubiłam marchewkę z groszkiem, surówkę z kapusty kiszonej, mizerię albo na przykład surówkę z kapusty czerwonej, którą widać na zdjęciu. Do mięsa mielonego można dodać wiele składników,by poprawić jego walory smakowe:np pieczarki,paprykę, żółty ser, marchewkę,fasolkę białą,czerwoną, oraz oczywiście przyprawy:sól,pieprz.


Każdego dnia podsuniemy Ci sposób na smaczny i oryginalny posiłek. Sprawdź nasze najlepsze przepisy! Ugotowane mięso wyjmujemy z wywaru i studzimy ( bez włoszczyzny ). Następnie obieramy i mielimy. Dokładnie mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku.


Gdy masa jest zbyt sucha, dodajemy trochę wywaru(lub łyżkę masła roślinnego ) i ponownie mieszamy. Połowę ugotowanego makaronu spaghetti ułóż w naczyniu żaroodpornym, po czym dodaj usmażone mięso z warzywami i przykryj resztą makaronu. Całość polej sosem beszamelowym. Wierzch posyp suszoną bazylią.


Zapiekaj wszystko przez min w temperaturze 200°. Z masy uformować kuleczki. Te okrąglutkie kotleciki smażyć na brąz z obu stron.


Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, polać odrobiną oliwy, posolić. Nałożyć spaghetti, polać sosem, dodać rumiane kotleciki i posypać startym serem. Dzisiejszy przepis powstał z dwóch powodów.


Po pierwsze, chciałam wykorzystać mięso i warzywa, na których gotował się rosół. Po drugie, nadal szukamy z TeŻetem alternatywy dla kupnych wędlin. Musze przyznac, ze przepis Donny Hay przypadl mi najbardziej d Zobacz więcej. Idealnie chrupkie i soczyste. Zrazy wołowe z szynką i musztardą to bardzo sycąca potrawa.


Mięso na bitki wołowe należy posypać pieprzem i solą, obtoczyć w mące i podsmażyć. Bitki powinny się dusić z cebulą i majerankiem dotą aż mięso będzie miękkie. Wołowina jest dość twarda, więc miałam z tym niemały problem. Dolałam więc trochę wody, co zmniejszyło opór mięsa, ale nie do końca.


Trzeba było jednak posłuchać Mamy i przepuścić mięso przez maszynkę do mielenia! Po dłuższej chwili mielenia pasta była gotowa. Smak dokładnie taki jaki lubię, potrzeba mi było jeszcze.


Pyszne pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym to jedno z tych domowych dań, do których chętnie wracamy. Smakują wyśmienicie, a przygotujesz je bardzo szybko. Można je także podawać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub pieczeniowym. Mięsne pulpety w sosie pomidorowym, podawane z makaronem spaghetti i posypane tartym parmezanem, to klasyka włoskiej kuchni! Potrawa często gości również na polskich stołach, lubią je zarówno dzieci jak i dorośli.


Pulpeciki z sosem są łatwe do zrobienia, a danie można przygotować wcześniej i odgrzewać. Jeśli czas Was goni a szukacie prostego sposobu na pyszne spaghetti, niekoniecznie tłuste, podobne do sosu bolognese, polecam mój przepis. Twoje dziecko zabiera do szkoły przekąski tylko po to, by z nietkniętymi wrócić do domu? Cóż, jedzenie posiłków na przerwach może stanowić dla najmłodszych problem. Mało atrakcyjne kanapki wypadają blado na tle słodyczy kupowanych przez kolegów.


Wykaż się sprytem i przygotuj dziecku nietypowe zdrowe. Według mnie spaghetti najlepsze wychodzi z mieszanego mięsa wieprzowo -wołowego. Sama wołowina jest zbyt sucha, a sama wieprzowina zbyt tłusta, ale razem uzupełniają się doskonale. Sos z mięsa wołowego - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Przepisy, których może dotyczyć porada. Rolady z mięsa mielonego z boczkiem i ogórkiem w środku. Rolady są soczyste, delikatne i co najważniejsze bardzo smaczne. Efektowniejsza alternatywa dla kotletów mielonych. Gulasz z mięsa wołowego z bakłażanem - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź.


Dania z wołowiny Mięso wołowe to nie tylko znakomity pomysł na obiad: wołowinę smażoną z cebulą i czosnkiem, pieczoną w marynacie, czy gotowaną z warzywami, ale również wartościowy składnik mięsnej diety. Wołowina zawiera białko łatwe do przyswojenia przez organizm (20g białka na 1g mięsa), nienasycone tłuszcze, witaminy z grupy B, ma również więcej żelaza niż.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty