czwartek, 1 sierpnia 2019

Przepis na najprostszy biszkopt

Przepis na najprostszy biszkopt

Prosty przepis na biszkopt, który nie upada. Z nim Twoje torty zawsze wyjdą rewalacyjnie! Sprawdź instrukcję ze zdjęciami krok po kroku na ciastkożercach! Biszkopt urósł ponad formę.


Próbowałam wielu naprawdę przepisów ale zawsze niestety moja porażka. Ten przepis wyróżnia to, że resztę składników dodaje się do ubitych białek. Inne moje przepisy zawierały dodanie białek do żółtek na koniec.


Najprostszy przepis na biszkopt jaki znam. BISZKOPT (bardzo prosty) jaj szkl. Nawet mój nastoletni syn umie go zrobić. Kliknij, aby zobaczyć przepis. Następnie powoli dodaje mąkę z proszkiem.


Przepis na najprostszy biszkopt

Wylewamy ciasto na blache (ok.25x30) posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Dodane przez Konto usunięte w: Tylko o kuchni. Pieczony bez dodatku proszku do pieczenia, nic nie opadający.


Sposób przygotowania przepisu: Szybki i łatwy biszkopt. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. To podstawa w świecie cukierniczym, ale też niezbędny element domowych wypieków. Warto zatem poznać sprawdzony przepis na delikatny biszkopt. Dzięki niemu uda ci się połączyć masę z żółtek, mąki i piany z białek.


Przy rzucaniu biszkopt lekko w środku opadł, ale to pewnie przez zbyt intensywne mieszanie przy łączeniu mąki z ciastem. Starałam się ale brak wprawy robi swoje. Krem przepyszny i prosty w wykonaniu.


Dziękuję za przepis i myślę, że moje dzieci nie pozwolą mi nie zrobić tortu jeszcze raz! Nie udają mi się nigdy biszkopty, w których najpierw trzeba ubić białka, a później robić całą resztę, ale ten biszkopt zawsze mi się udaje! Całe jajka ubić z cukrem na gładką, jasną masę. To bardzo ważne żeby biszkopt wyszedł wysoki i puszysty. W osobnej misce zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia.


Podam przepis na swoj biszkopt , ktory pieke od ponad 30tu lat i jest niezawodny. Dodaje az plaskie lyzeczki proszku i pieke go tylko z maczki ziemniaczanej. Biore calych jaj , szklanke cukru , szczypte soli i ubijam to wszystko w szerokim garnku o grubym dnie na gazie , ubijam trzepakiem do jajek, tak dlugo az bedzie piekna , gesta piana. Najlepszy z najlepszych – biszkopt błyskawiczny.


Jest idealny do rolad (łatwy w rolowaniu), ale też niezastąpiony w tortach (tych jednostopniowych lub po prostu trzeba upiec trzy spody oddzielnie). Jeśli szukacie typowego biszkoptu do tortu, to polecam przepis na biszkoptowe spody. Szczególnie wtedy, gdy muszę upiec szybko kilka spodów. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Deserek.


TV - Telewizja Deserowa. Ten biszkopt udaje się zawsze, nie opada, nie kruszy się i nie trzeba do niego dodawać proszku. Wiele gospodyń ma niezawodny przepis na biszkopt.


Ja prezentuję biszkopt, który można nazwać idealnym. Jest puszysty, wysoki i prosty – co jest niewątpliwym atutem przy krojeniu go na tort. Rośnie bez proszku do pieczenia. Cała tajemnica tego cuda tkwi w… rzuceniu nim o podłogę.


Zabieg ten sprawia, że biszkopt nie opada. Poniżej przedstawiam dwa warianty: pierwszy wariant to biszkopt z czterech jaj, który po przekrojeniu na pół daje dwa blaty, a drugi wariant to biszkopt, ale z sześciu jaj, który można przekroić na trzy blaty. W tym miejscu możesz zgłaszać sytuacje, w których może dochodzić do nadużyć lub błędów technicznych.


W poniższej ramce wpisz problem, który zwrócił Twoją uwagę. Przepis udostępniony przez: monique21.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty