Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Przepis na leczo jest łatwy, a danie idealne na letnie bądź jesienne posiłki. Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Potrawę podawaj także z chlebem, ryżem i kaszą.
Możesz też przełożyć gotowe leczo do słoików i je spasteryzować – tak przygotowane leczo można przechowywać w spiżarni, a przed podaniem wystarczy tylko je odgrzać. Pamiętam, ze kiedyś leczo było popularne zwłaszcza jesiennym czasem, ale teraz, gdy w każdym sklepie mamy niezmierzony wybór warzyw cały rok, to leczo. Do smaku możesz dodać sól, pieprz czy zioła prowansalskie. Idealne na lekki letni posiłek leczo z cukinią i kiełbasą będzie jednocześnie pożywne i szybkie do wykonania. To doskonały sposób na obiad na dwa dni, a więc propozycja dla tych, którzy nie mają ochoty spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Dla mnie leczo z kiełbasą jest idealne na jesienną pogodę, ale nie odmówię go sobie również latem. My zawsze jemy leczo w dużych miseczkach z kromką chleba. Każdą gorącą łyżkę sycącego leczo zajadam z ogromną przyjemnością i za każdym razem, gdy widzę dno miseczki, czuje rozczarowanie, że to koniec. W tym wypadku podczas gotowania często dodaje się kiełbasę lub ryż, aby.
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania leczo. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory natomiast na kawałki. Parówki obieramy i kroimy w plasterki.
Podsmażamy lekko razem z posiekaną cebulą. Wrzucamy paprykę oraz ogórka. Na leczo z kabaczka, czyli żółtej cukinii potrzebne są: papryka, cebula, pomidory, parówki, koncentrat pomidorowy i około 7gramowy kabaczek. Składniki kroi się w kostkę i dusi w garnku z przykrywką. Ciasto na placki powstaje ze startej cukinii, mąki, czosnku i jajka.
Najbardziej znane u nas węgierskie danie. My podajemy je w wersji bezmięsnej, za to z dodatkiem cukini. Są to pliki instalowane w. YCIE OD KUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga życie od kuchni. Zrób domowe leczo i przekonaj się jak smakuje!
Po tym czasie próbujemy smak leczo i ewentualnie dodajemy przyprawy, sól i pieprz do smaku. Następnie gorące leczo przekładamy do słoików i pasteryzujemy na małym ogniu minut. Jak widać, wykonanie leczo z cukinii na zimę nie jest trudne i przy odrobinie pracy i cierpliwości każdemu się uda.
Co jest potrzebne do majonezu? Cukinia stanowi jeden z głównych składników leczo, w którym łączymy ją z papryka. Jak zrobić idealny majonez?
Wystarczy otworzyć słoik i zawartość zagrzać z dodatkiem kiełbasy. Zakonserwowana cukinia na zimę w postaci leczo pozwoli szybko stworzyć pyszne danie. NASZE PRODUKTY Słodkie dekoracje Stwórz oryginalne ciasto na każdą okazję!
Serwis Konsumenta Zadaj pytanie. Leczo z cukinii na zimę. Po szczegóły kliknij na produkt. Testuj nasze produkty Wypełnij ankietę. Zaczerpnięte z kuchni węgierskiej leczo cieszy się dużą popularnością na polskich stołach.
Zaangażowanie społeczne Wspieramy rodziny SOS. Jest jednym z flagowych dań obiadowych w sezonie letnim, kiedy w rozkwicie są jego podstawowe składniki - papryka i pomidory. Podobnie jak większość potraw, również i leczo możemy przygotować w sposób klasyczny, możemy też urozmaicić jego smak innymi składnikami oraz zrobić jego. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na tłuszczu. Przecier pomidorowy rozpuść w wodzie, dodaj do usmażonej cebuli, chwilę pogotuj.
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na pozostałym tłuszczu na złoty kolor. Sprawdź przepis na leczo z parówek!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.