czwartek, 29 sierpnia 2019

Żurek na białej kiełbasie przepis

Zupa - krem paprykowa - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Polska papryka jest wówczas najpyszniejsza i najtańsza. Zupa paprykowa jest prosta do przygotowania, a smakiem zaskoczy wszystkim domowników! Aby nie było potrzeby usuwania skórki z papryki polecam ugotować krem z papryki. Taka zupa krem z papryki jest nie tylko super smaczna, ale i bardzo uniwersalna.


Jest prosta w przygotowaniu i niezwykle orzeźwiająca. Cebulę i czosnek drobno siekamy, szklimy w rondelku na niewielkiej ilości tłuszczu dodajemy, ziemniaki, wodę i dwie kostki bulionu warzywnego WINIARY. Do rondelka wędruje pokrojona w kostkę papryka. Aromatyczna zupa paprykowa Rozgrzewająca, bogata w witaminę C, dobra o każdej porze roku i na każdą okazję.


Nawet moja wnusia Zobacz więcej. Sierpień to miesiąc, w którym przygotowuję różne dania z papryką, gdyż wtedy to warzywo jest bardzo tanie. Zupa krem z czerwonej papryki jest kremowa i słodka.


Żurek na białej kiełbasie przepis

Bardzo smaczna, a do tego ta niebanalna barwa - cudownie intensywny pomarańcz. Zapraszam na krem z pieczonej papryki z pieczonym czosnkiem i mascarpone. Można podawać ją z groszkiem ptysiowym, a jeśli chcemy otrzymać zupę bardziej treściową to np.


Pyszny do ostatniej łyżki! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Napiecyku. Zaczynamy podgrzewać bulion w dość dużym garnku, tak by było w nim jeszcze miejsce na kolejne składniki. Idealny czas to oczywiście późne lato i pełnia paprykowego sezonu, jednak lato nie może niestety trwać wiecznie. Po minutach dodajemy na patelnię pomidory i całość smażymy na średnim ogniu przez kolejne minut.


Paprykę podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek. Całość z patelni przekładamy do bulionu. Więcej propozycji podania znajdziecie pod przepisem (podsmażony boczek, kleks śmietany czy grzanki czosnkowe). Najważniejsze, że zupa jest pyszna, aromatyczna i banalna do przygotowania - zrobicie ją w minut :-).


Kremowa zupa paprykowa. Wśród przygotowywanych przez Ciebie kremowych zup powinna pojawić się paprykowa. To wyborna propozycja na lato, gdy stragany obfitują w świeże warzywa. Gdy na zewnątrz coraz chłodniej świetnym pomysłem jest talerz rozgrzewającej zupy. Podsmażone składniki wystarczy zalać bulionem, doprawić i zmiksować na gładki krem.


Żurek na białej kiełbasie przepis

Do jej przygotowania wykorzystaj czerwoną, dojrzałą paprykę, która będzie słodka, a ponadto nada daniu wyrazisty kolor. Tym razem przygotowałam coś dla amatorów papryki. Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku!


Spróbuj raz, a przepis na zupę z papryki pieczonej zagości w Twoim menu na stałe. Sprawdzi się na co dzień i od święta. Sezon na paprykę trwa w najlepsze. Pikantna zupa paprykowa - prosty przepis.


Żurek na białej kiełbasie przepis

Do najlepszego przysmaku z tego warzywa zalicza się pikantna zupa krem. Postaraj się jak najlepiej to wykorzystać, próbując aromatycznych przepisów. Taka bomba wartości odżywczych dostarcza ciału sporej dawki witaminy C (więcej, niż cytryna!) i pobudza metabolizm.


Dodane przez izac w: Tylko o kuchni. Drodzy Smakerowicze, czy ktoś z Was posiada urządzenie thermomix? Aby dodać komentarz musisz być zalogowany. Jeżeli tak, to może powymienialibyśmy się ciekawymi przepisami? Witaj Aniu, Czy oprócz czerwonej papryki można dodać białą?


U mnie zupy krem to standard zaraz obok rosołu. W mojej wersji to bardziej zupa krem, której niewielka kokilka syci i rozgrzewa do granic możliwości. Doprawiam ją pieprzem, ale jeśli macie odwagę, to polecam jeszcze troszkę suszonego chilli (może być takie z młynka) – bardzo podkreśla smak tej zupy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty