Własnie upiekłam z tego przepisu biszkopt po raz drugi. Z jaj, za pierwszym razem bez proszku, teraz z proszkiem do pieczenia. W obu wersjach sie ładnie udaje.
Dawno nie pisałam ale niestety nie zawsze mamy na tyle czasu aby pisać systematycznie. Przeważnie wysokie biszkopty robi się z sześciu jaj ale ja od wielu lat piekę wysoki biszkopt z czterech jaj. Ciasto bardzo szybko się przygotowuje a najważniejsze jest dobre ubicie całych jaj. Akurat w weekend będę robiła tort.
Ciasta wyszło bardzo dużo, ubijalam mikserem planetarnym. Podczas pieczenia temp 1stopni, biszkopt wyrósł ponad formę najbardziej brzegami, środek nie bardzo chciał urosnąć. Po rzuceniu biszkopem pojawiły się pęknięcia i się zapadł.
Dodane przez emaw: Tylko o kuchni. W końcu znalazłam idealny przepis na biszkopt na tor t. Ciasto jest pu szyste, pulchne, świetnie wyrasta i łatwo je przekroić na cztery, a nawe t pięć cienkich blató w. Ni e może się nie udać, o zakalcu nie ma mowy. Chcę z tego przepisu upiec biszkopt na pierwszy (własnoręczny) tort dla mojej córeczki. Jednak mam tylko tortownicę cm.
Czy mogłabyś mi podać dokładne proporcje na taka formę, bo nie chciałabym czegoś schrzanić. W końcu to pierwsze urodziny mojego skarba – i mój pierwszy tort w życiu. Przekąski Kanapki z tuńczykiem na sposoby.
Robię ten biszkopt od lat. W moim przepisie różnica jest tylko taka, że biorę jajka i na każde jajko łyżkę zimnej wody. Tę wodę dodaje do białek w momencie miksowania już ubitej piany z cukrem. Ponieważ używam zawsze kryształu -lepiej się rozpuszcza, a ciasto jest później odpowiednio wilgotne. Jest to ciasto niezawodne.
Biszkopt to podstawa do produkcji tortu. A, żeby tort był dobry - biszkopt musi być idealny. W internecie, w czasopismach, w książkach kulinarnych z Zobacz więcej.
Obserwuj bloga Obserwujesz bloga ciasteczkowy potwór. Przy każdym przepisie na tort na MW są podane pomysły na nasączenia. Czas przygotowania: min. Przepisy z kategorii biszkopt-z-4-jaj. Zaczynam od przepisu na biszkopt idealny, a w innych wpisach znajdziecie kilka propozycji na wykorzystanie biszkoptu.
Szczególnie polecam tort z mango i kremem kokosowym, czy też biszkopt z musem truskawkowym. Dla tych, którzy nie tolerują glutenu mam również wersję biszkoptu bezglutenowego z opcją bez jajek kurzych! Na ciasto potrzebujemy: – jajek, – łyżek cukru, – łyżek mąki. Jednym z patentów na dobry biszkopt jest trzymanie jajek w temperaturze pokojowej przez około godziny przed pieczeniem. Polecam mój drugi sposób na wyrośnięty, puszysty biszkopt bez dziwnych dodatków, z naturalnych składników i bez proszku do pieczenia.
Na moim kanale znajdzie. Wystarczyło minut, by mieszkańcy Wadowic zjedli ogromny tort z wizerunkiem Jana Pawła II. Nad kolejką do ciasta próbowali zapanować ochroniarze.
Proszę o przepis na biszkopt. Bardzo proszę krok po kroku , bo niezbyt umiem piec. To najlepszy biszkopt do mini tortów pieczony bez dodatku proszku do pieczenia. Ten jasny biszkopt zawsze się udaje. Pachnie pięknie, jest puszysty, a co najważniejsze - nie kruszy się, ponieważ do ciasta dodaje się łyżeczkę.
Dodać do nich cukier i cukier waniliowy. Wybierz odpowiedni dla siebie przepis z wyselekcjonowanej bazy portalu przepisy. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Do ubitych jajek stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i bardzo delikatnie mieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.