Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo! Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny. Zobacz też inne najłatwiejsze przepisy. Danie to zyskało bardzo dużą popularność w Polsce i jest u nas gotowane najczęściej z dodatkiem kiełbasy. W takiej postaci stanowi pełny posiłek, np.
Pyszne domowe leczo Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Kiełbasę, paprykę, cukinię, pokroić. W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę i dodać kiełbasę, podsmażyć. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki.
Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Przepis na leczo z cukinii. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać ze świeżych pomidorów, a w zimie z pomidorów z puszki. Polecam podawać leczo z bagietką.
Jednogarnkowe, sycące, z dużą ilością warzyw, ale też z mocną mięsną nutą. Leczo to jedno z moich najukochańszych dań. Bardzo męskie danie ;) Prezentuję przepis na klasyczne węgierskie leczo. Leczo z cukinii to cudowne, letnie danie. Warzywne leczo ma jeszcze inne zalety: możesz wykorzystać niemal dowolne warzywa, a przy przygotowywaniu lecza brudzisz niewiele naczyń.
Pyszne leczo, pierwszy raz użyłam papryki wędzonej mmmm robi robotę, że tak powiem. I pierwszy raz do sosu pomidorowego nie dodałam cukru, nie ma to jak pomidory malinowe #128077;. Pyszne, idealne leczo wegetariańskie z najlepszymi warzywami.
Leczo możesz też trzymać w lodówce do tygodnia i podawać wtedy, gdy masz na nie ochotę. This feature is not available right now. Aromatyczne leczo wypełnione po brzegi warzywami to pyszne jednogarnkowe danie. Idealne dla całej rodziny!
Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na leczo z papryką i kiełbasą. Jeżeli nie przepadamy za mięsem, to możemy przygotować. Leczo jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Jest dużo odmian leczo, jedną z nich jest leczo z dodatkiem cukinii. Na stronie mam także przepis na leczo z cukinią z dodatkiem mielonego mięsa zamiast kiełbasy, to dobra opcja dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za kiełbasą i wybierają chude mięso.
Dzisiaj polecam klasyczne leczo z cukinią. Jest to danie jednogarnkowe, bardzo sycące, z dużą ilością warzyw, ale także z mocnym akcentem mięsnym. Występuje w wielu odmianach, dziś prezentujemy Wam przepis na nasze ulubione, tradycyjne leczo z dużą ilością papryki.
Jak zrobić leczo z pieczarkami? Prawdziwe leczo opiera się na świeżej papryce, przecierze pomidorowym, papryce w proszku i podsmażanej cebuli. I w takiej formie jest naprawdę pyszne, ale…postanowiliśmy zmodernizować tradycyjną recepturę i wzbogacić danie o pieczarki.
Smak grzybów świetnie komponuje się z aromatem świeżej papryki. Zapraszam na pyszne i słoneczne leczo z papryki, takie, które można jeśc od śniadania do kolacji. Smakuje obłędnie jako danie podstawowe albo baza do dalszego eksperymentowania ze smakami. Mój mąż lubi do leczo z papryki dodać gotowana fasolę, a ja dla odmiany wolę dużo czerwonego chili. Jak przygotować pyszne i szybkie leczo w naszej kuchni?
Przedstawiamy sprawdzony przepis, który nie sprawi Wam trudności, a przy okazji pozwoli pokazać. Nadszedł czas na cukinię, dlatego w kuchni Dzień Dobry TVN Katarzyna Bukowska przygotowała pyszne dania z tym właśnie warzyweplacuszki z cukinii, leczo z cukinii i ciasto z cukinii. Agnieszka Kowalska Odpowiedz 20. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle kolorowa potrawa – użyj do niej aż trzech rodzajów słodkiej papryki. Jeśli lubisz bardziej wyraziste dania – dodaj także dowolny rodzaj papryczki ostrej, chili lub jalapeno.
Gotowe danie powinno być wodniste, tak by dało jeść. WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki.
W czym tkwi sekret dobrego leczo? Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia. Dzięki temu wszystkie warzywa pozostaną jędrne i zachowają swój smak.
Aby danie było bardziej sycące, warto dodać pokrojone w kostkę ziemniaczki, a dla podkręcenia smaku- papryczkę chilli:) tylko oczywiście nie można przesadzać:) na wierzch kleks z jogurtu i gotowe! Leczo, czy też potrawę o zbliżonym rodowodzie pamiętam właśnie z Bułgarii. Zanim wyjechaliśmy mama zamykała w słoikach pyszne, pikantne danie i zdarzało nam się takie weki przywozić do domu.
Od kilku lat uczę moje dzieci jadać leczo i idzie mi to coraz lepiej, chociaż wiem, że paprykę duszoną naprawdę polubią dopiero jako.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.